Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Statele Unite acuză China comunistă că e de partea greșită a istoriei

Ambasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun, indică dorința țării sale de a se abține de la votul unei rezoluții menite să condamne invadarea Ucrainei de către Rusia și să ceară retragerea tuturor trupelor ruse, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU la sediul Națiunilor Unite din New York, New York. , SUA, 25 februarie 2022.
© EPA-EFE/JUSTIN LANE   |   Ambasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun, indică dorința țării sale de a se abține de la votul unei rezoluții menite să condamne invadarea Ucrainei de către Rusia și să ceară retragerea tuturor trupelor ruse, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU la sediul Națiunilor Unite din New York, New York. , SUA, 25 februarie 2022.

Daruieste Viata

Statele Unite i-au cerut Chinei să nu mai sprijine invazia rusă din Ucraina, pentru a evita să se plaseze „de partea greșită a istoriei”. „La mai bine de trei luni de la invazia brutală, China este încă de partea Rusiei. Continuă să răspândească propaganda rusă în întreaga lume. Continuă să protejeze Rusia în organizațiile internaționale, sustrăgându-se de la responsabilitățile care-i revin ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, și încă neagă existența atrocităților comise de Rusia în Ucraina, sugerând, în schimb, că acestea ar fi niște înscenări” - a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de agențiile internaționale de presă. El a avertizat că țările care se aliniază de partea președintelui rus, Vladimir Putin, se vor plasa, în mod inevitabil, de partea greșită a istoriei. Este timpul ca liderii lumii să vorbească clar împotriva agresiunii flagrante a președintelui Putin și să fie alături de poporul ucrainean – conchide diplomația americană. Declarațiile survin după ce Putin a discutat, telefonic, cu omologul său chinez, Xi Jinping, care l-a asigurat de susținerea sa pentru suveranitatea și securitatea Rusiei. Anul acesta, chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, președinții Xi și Putin au încheiat, la Beijing, un parteneriat pe care l-au numit nelimitat.  Cândva concurente pentru supremație în lumea dictaturilor comuniste postbelice, Moscova și Beijingul, care împart 4.250 de kilometri de graniță, și-au normalizat relațiile la sfârșitul anilor 1980. 

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023