Știri

Maia Sandu spune că Moldova nu e în pericol de război câtă vreme Ucraina rezistă în fața Rusiei

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu își ține discursul în cadrul unei declarații comune care a încheiat întrevederea sa oficială cu președintele României la Palatul Prezidențial Cotroceni, la București, România, 23 februarie 2023. Sandu se află într-o vizită de lucru de o zi în România.
© EPA-EFE/ROBERT GHEMENT   |   Președintele Republicii Moldova Maia Sandu își ține discursul în cadrul unei declarații comune care a încheiat întrevederea sa oficială cu președintele României la Palatul Prezidențial Cotroceni, la București, România, 23 februarie 2023. Sandu se află într-o vizită de lucru de o zi în România.

Susține jurnalismul independent

Președintele Republicii Moldova dă asigurări că Președintele Republicii Moldova a ținut să-i asigure pe cetățeni, printr-un discurs neașteptat rostit în Parlament, că țara nu este acum în pericol de război. Maia Sandu a afirmat că armata rusă nu poate ajunge în Moldova cât timp Ucraina rezistă şi astfel o protejează. Ea s-a declarat recunoscătoare ucrainenilor pentru curajul şi dragostea lor de libertate. Maia Sandu a repetat acuzațiile de destabilizare la adresa Rusiei și a partidului Șor. ”Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB (serviciul rus de securitate), să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic ", a spus Sandu, care a dat însă asigurări că instituțiile specializate reușesc să prevină încercările de destabilizare.

Cel mai mare pericol pentru țară este însă corupția, a atras atenția președintele moldovean. Ea a cerut Parlamentului și Guvernului să creeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de mare corupție și din justiție și a promis că procesul de reformă și de curățare a justiției va fi dus până la capăt în pofida rezistenței din sistem. Președinele Sandu a mai spus că Moldova nu e singură în fața provocărilor și se bucură de susținerea României, Statelor Unite și a țărilor Uniuni Europene. Maia Sandu a afirmat că integrarea europeană este singura cale de dezvoltare pentru Republica Moldova și a îndemnat toate forțele politice să renunțe la alte interese și să sprijine necondiționat această cale pentru ca țara să adere la Uniunea Europeană până în 2030.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Burkina Faso, Mali și Niger anunță că vor să creeze o confederație
Burkina Faso, Mali și Niger anunță că vor să creeze o confederație

Toate cele trei foste colonii franceze din Africa sunt conduse de regimuri militare puciste, prietene cu Rusia.

Veridica News
Veridica News
18 May 2024
Vietnam: șeful securității comuniste devine șef al statului
Vietnam: șeful securității comuniste devine șef al statului

Comitetul central al partidului a aprobat „numirea tovarășului To Lam, membru al Biroului Politic și ministru al Securității Publice, ca președinte”.

Veridica News
Veridica News
18 May 2024
Gaza: 83 de oameni uciși în 24 de ore
Gaza: 83 de oameni uciși în 24 de ore

Austria a anunțat că va relua finanțarea agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), suspendată după acuzațiile că angajații acesteia ar fi fost implicați în atacul Hamas din toamnă în sudul Israelului.

Veridica News
Veridica News
18 May 2024
Aproape zece mii de refugiați din regiunea ucraineană Harkov
Aproape zece mii de refugiați din regiunea ucraineană Harkov

Oamenii fug de soldații ruși, care au reușit să avanseze între cinci și zece kilometri de-a lungul graniței.

Veridica News
Veridica News
18 May 2024