Știri

Dictatorul comunist nord-coreean, Kim Jong Un, va vizita Rusia

O fotografie publicată de Agenția Centrală de Știri Nord-coreeană (KCNA) îl arată pe liderul nord-coreean Kim Jong Un prezidând o ceremonie de lansare a ceea ce se spune a fi un submarin tactic cu arme nucleare, desemnat nr. 841 sau eroul Kim Kun Ok, la șantierul naval Sinpho din Coreea de Nord, 6 septembrie 2023 (emis în 08 septembrie 2023).
© EPA-EFE/KCNA EDITORIAL USE ONLY   |   O fotografie publicată de Agenția Centrală de Știri Nord-coreeană (KCNA) îl arată pe liderul nord-coreean Kim Jong Un prezidând o ceremonie de lansare a ceea ce se spune a fi un submarin tactic cu arme nucleare, desemnat nr. 841 sau eroul Kim Kun Ok, la șantierul naval Sinpho din Coreea de Nord, 6 septembrie 2023 (emis în 08 septembrie 2023).

Daruieste Viata

Kremlinul a confirmat că liderul comunist nord-coreean, Kim Jong Un, va face o vizită în Rusia. Ar fi prima lui călătorie străinătate în ultimii patru ani, de când s-a declanşat pandemia de COVID-19. Potrivit media internaţionale, este de aşteptat ca liderul nord-coreean să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin în oraşul-port Vladivostok, din Extremul Orient rus. Casa Albă a afirmat în mod repetat că discuţiile lor ar putea viza achiziţionarea de arme nord-coreene de către ruşi. Aceste arme ar urma să fie „folosite împotriva Ucrainei” - a declarat și ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield. Calificată, frecvent, de media internaţionale drept cea mai ermetică dictatură din lume, Coreea de Nord a numit conflictul din Ucraina un „război prin interpuşi”, declanşat de Statele Unite, care vizează distrugerea Rusiei. Phenianul a condamnat şi ajutorul militar occidental livrat Kievului. În ianuarie, Washingtonul a acuzat, deja, Coreea de Nord că a furnizat rachete grupului paramilitar rus Wagner, ceea ce Phenianul a negat. Washingtonul a susținut apoi, în martie, că are dovezi că ruşii caută arme la Phenian pentru ofensiva lor din Ucraina, în schimbul unui ajutor alimentar pentru Coreea de Nord, unde, gestionate de comunişti, economia și agricultura sunt în ruine. În calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, Rusia a respins în mod repetat instituirea de noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, propuse din cauza programului său nuclear și a testelor repetate de rachete.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș

Cu implicarea vicepreşedintelelui Consiliului Judeţean, Marius-Florinel Nicolaescu, locuinţele cumpărate pentru persoane vulnerabile nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei

Primarul Vitali Barabaș crede că „inamicul a primit ordinul de a pune mâna cu orice preț pe orașul” în care s-ar mai afla mai puțin de 1.300 de civili.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza

Locuitorii Fâșiei consideră că o ofensivă terestră israeliană în zonele de sud este iminentă.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023