PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: ONU sprijină genocidul îndreptat împotriva rusofonilor din Ucraina

Ecranele arată rezultatele votului Adunării Generale a Națiunilor Unite în timp ce țările membre adoptă o rezoluție prin care denunță criza umanitară cauzată de invazia Ucrainei de către Rusia la sediul Națiunilor Unite din New York, New York, SUA, 24 martie 2022.
© EPA-EFE/JUSTIN LANE   |   Ecranele arată rezultatele votului Adunării Generale a Națiunilor Unite în timp ce țările membre adoptă o rezoluție prin care denunță criza umanitară cauzată de invazia Ucrainei de către Rusia la sediul Națiunilor Unite din New York, New York, SUA, 24 martie 2022.

Presa din Rusia acuză ONU pentru că ar fi încurajat „genocidul” organizat de „naziștii” ucraineni împotriva rusofonilor din Ucraina întrucât Consiliul de Securitate nu a adoptat o rezoluție privind încetarea focului propusă de Moscova. Adunarea Generală a ONU a adoptat anterior o rezoluție – ignorată de Rusia – în care cere încetarea conflictului.

ȘTIRE:  „Consiliul de Securitate al ONU a arătat încă o dată lumii inutilitatea sa în chestiuni care necesită o soluție urgentă pentru a salva oameni. Rezoluția umanitară a Federației Ruse (coautori – Belarus, Coreea de Nord și Siria) care cere încetarea focului și evacuarea civililor din Ucraina a fost blocată. Documentul nu a primit cele 9 din 15 voturi pentru necesare.

Rusia și China au susținut adoptarea rezoluției. S-au abținut Franța, Marea Britanie, SUA, India, Irlanda, Kenya, Mexic, Norvegia, Albania, Brazilia, Gabon, Ghana, Emiratele Arabe Unite. Deși niciuna dintre aceste țări nu a votat „împotrivă”, este uimitor faptul că niciuna dintre ele nu vrea să oprească crimele groaznice ale naziștilor ucraineni împotriva civililor.

Kievul va continua să folosească populația civilă ca scuturi umane și, contrar dreptului internațional, să concentreze arme grele în apropierea spitalelor și a grădinițelor […]

La Harkov au fost împușcați civili, care, fiind disperați, epuizați de foame și lipsă de apă, au vrut să părăsească subsolul uneia dintre case. „Pentru această inițiativă ei au fost împușcați de fanaticii naționaliști chiar în curtea casei lor”, a spus general-colonelul, șeful Centrului de control al apărării naționale din Rusia, Mihail Mizințev.”

NARAȚIUNE: ONU sprijină genocidul îndreptat împotriva rusofonilor din Ucraina.

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Consiliul de Securitate al ONU a respins rezoluția inițiată de Rusia în condițiile în care aceasta nu făcea vreo referire la rolul Moscovei în declanșarea crizei umanitare – aceasta a apărut după ce armata rusă a invadat Ucraina și a bombardat și asediat orașe, ucigând mii de civili și provocând pagube semnificative ale infrastructurii civile. Propunerea Rusiei de încetare a focului are și o doză de cinism, dat fiind că armata rusă este cea care ar trebui să înceteze focul și să se retragă pentru a pune capăt războiului.

În plus, 140 de state membre ONU au votat rezoluția „Consecințele umanitare ale agresiunii împotriva Ucrainei”, care acuză Moscova de agresiune militară. MAE al Ucrainei a adus mulțumiri comunității internaționale pentru adoptarea acestei rezoluții, care solicită Rusiei să înceteze focul, să nu atace civilii și infrastructura non-militară.

Potrivit propagandei Federației Ruse, ONU se împotrivește evacuării civililor din Ucraina, care își doresc să nu fie uciși de „naziștii” ucraineni. În realitate, rezoluția Adunării Generale a ONU cere exact acest lucru – să fie create coridoare umanitare pentru civili. Semnatarii rezoluției propuse Consiliului de Securitate, Rusia, Belarus, China, Siria și Eritreea, au votat împotriva rezoluției Adunării Generale. Așadar, chiar Rusia s-a împotrivit creării unor coridoare umanitare în contextul unei rezoluții care o numește autoarea unui act de agresiune.

Nu sunt adevărate nici informațiile din presa rusă despre atacurile împotriva civililor din partea forțelor ucrainene. Veridica a demontat recent o narațiune de propagandă a Rusiei, potrivit căreia Mariupolul a fost distrus de forțele ucrainene (naționaliste) din oraș. Narațiunea este menită să abată atenția de la faptul că armata rusă a bombardat masiv orașul, fără să țină cont de faptul că ucide civili sau de distrugerile provocate.  Observatorii și jurnaliștii internaționali au documentat numeroase atacuri ale Rusiei asupra obiectivelor civile din Ucraina, inclusiv în Harkov sau Mariupol. Potrivit autorităților ucrainene, peste 4.500 de case și 400 de instituții de învățământ au fost distruse de Rusia în Ucraina.

 • Publicație / Media:
  SEGODNIA.RU
 • Data publicării:
  24/03/2022
 • Public țintă:
  Populația vorbitoare de limba rusă din Rusia, Ucraina și fostele republici sovietice
 • Amplificare:
  Rețelele de socializare, posturile guvernamentale de televiziune
 • Afiliere politică:
  Kremlin
 • Narațiune cheie:
  ONU sprijină genocidul îndreptat împotriva rusofonilor din Ucraina
Marin Gherman
Marin Gherman

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 3 min
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Războiul a salvat Rusia de șomaj și sărăcie
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Războiul a salvat Rusia de șomaj și sărăcie

Mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin acum un an a rezolvat problema șomajului din Rusia și a generat o creștere economică la nivel global, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
21 Sep 2023
FAKE NEWS: Vaccinurile anti-Covid19 reduc viața bărbaților cu 24 de ani
FAKE NEWS: Vaccinurile anti-Covid19 reduc viața bărbaților cu 24 de ani

Speranța de viață a bărbaților vaccinați anti-Covid19 s-a micșorat, afirmă o narațiune falsă care citează un studiu american ce urmărea cu totul alte rezultate.

Cezar Manu
Cezar Manu
19 Sep 2023
FAKE NEWS: Ucrainenii nu învață ceva util din instrucția NATO
FAKE NEWS: Ucrainenii nu învață ceva util din instrucția NATO

Ucraina și NATO se acuză reciproc pentru eșecul contraofensivei ucrainene, iar instrucția oferită de NATO e ineficientă, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
18 Sep 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Specialiști NATO din România și Olanda, uciși în Ucraina
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Specialiști NATO din România și Olanda, uciși în Ucraina

Rusia a bombardat Krivoi Rog pentru a-i lichida pe specialiștii NATO din Ucraina, afirmă propaganda care susține că atacurile cu rachete asupra civililor nu sunt o crimă de război.

Marin Gherman
Marin Gherman
14 Sep 2023