Ambasadele americană și britanică la Kiev au comunicat, la rândul lor, că le plac tricourile fotbaliștilor ucraineni.
Exercițiile militare organizate de Moscova în Crimeea sunt legitime întrucât au loc pe teritoriu rusesc, afirmă ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, într-un interviu în care reia o serie de teze ale propagandei Kremlinului, inclusiv unele legate de cel de-Al Doilea Război Mondial.
Ucraina și UE și-au reconfirmat disponibilitatea de a continua cooperarea în cadrul Acordului de asociere, ceea ce a fost un prilej pentru o nouă campanie de dezinformare lansată de presa rusă împotriva Ucrainei și UE, care a făcut comentarii gen „o catastrofă care durează deja cinci ani în toate sferele”, „o opțiune externă greșită a Ucrainei”. Au fost amintite, printre altele, elemente ale unor narațiuni tipice: „stat fals”, „lovitură de stat”, „rusofobie”, „sărăcie” ș.a.
Fenomenul Fake news este astăzi global. Dar cum a început totul? Începând din noiembrie 2013, Euromaidanul, apoi anexarea Crimeii și războiul din Donbas au fost laboratorul în care Rusia a experimentat puterea devastatoare a dezinformării. Au urmat criza refugiaților, Brexitul, scrutinele din Franța și SUA. Război informațional în Ucraina, război politic în Occident.