Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

Fake News

FAKE NEWS: Administrația Biden face „lista neagră” a liderilor religioși mondiali opozanți ai agendei LGBT

Trans
©  |  

Cercurile conservatoare din SUA scriu că noul președinte democrat al SUA, Joe Biden, ar fi semnat un ordin executiv care va promova homosexualitatea ca element central al politicii externe a SUA și, mai mult, vor fi întocmite „liste negre” cu liderii religioși mondiali care se opun fenomenului LGBT. Ar fi vizate și organizații ultra-conservatoare americane care au legături cu România.

ȘTIRE: "Săptămâna trecută, președintele Biden a semnat un ordin executiv care va promova homosexualitatea și transgenderismul ca element central al politicii externe a SUA, informează Center for Family & Human Rights, scrie www.tribuna.us, preluat de Romanian Global News.

Acest nou ordin executiv face parte din recompensarea a elitelor homosexuale care l-au ajutat pe Joe Biden în alegerile prezidențiale. În decembrie, treizeci de grupuri de stânga bogate au emis o listă de solicitări, inclusiv adoptarea Legii Egalității, care ar obliga adăposturile creștine să acomodeze bărbații în aceleași încăperi cu femeile.

De asemenea, grupurile LGBT au insistat pentru un efort global de a combate ceea ce ei numesc grupuri „anti-gender” din întreaga lume. Acest lucru ar viza și grupuri americane care activează în străinătate precum Center for Family & Human Rights, Alliance Defending Freedom, Concerned Women for America, Heritage Foundation și alte grupuri conservatoare pro-viață.

[...]

Este important de știut că orientarea sexuală și identitatea de gen nu sunt categorii de nediscriminare recunoscute în dreptul internațional.

Sintagmele nu apar în niciun tratat de drept important. Apar în documentele fără caracter obligatoriu, în special în documentele ONU de la Geneva care cer anchetarea violenței împotriva homosexualilor. Birocrații de la ONU și organismele de monitorizare a tratatelor au declarat că SOGI este o categorie de nediscriminare, dar comentariile lor nu sunt obligatorii sau normative.

Întrebarea este, va exista o listă neagră a liderilor creștini, evrei și musulmani care vor fi împiedicați să intre în Statele Unite? Va forța Biden guvernele străine să permită băieților să concureze în sporturile fetelor? Cât de departe va merge președintele Biden pentru a mulțumi elitei homosexuale pentru banii și voturile din campania prezidențială?"

NARAȚIUNI: 1. Joe Biden este subordonat politic grupurilor de stânga care l-au ajutat să devină președinte și acum le implementează agenda pro-LGBT și anti-creștină și familie tradițională 2. Cei care se vor opune drepturilor LBGT vor fi persecutați de instituțiile de stat ale SUA, implicit de diplomația americană care va întocmi liste cu cei se opun fenomenului LGBT.  

CONTEXT: Discursul împotriva comunității LBGTQIA+ se regăsește, în forme mai mult sau mai puțin accentuate, la o gamă largă de grupuri, organizații și formațiuni politice, prezente în numeroase țări, din Statele Unite până în Europa de Est, care uneori au legături mai mult sau mai puțin strânse, alteori doar împărtășesc anumite idei. Printre adepții lor se numără extremiști de dreapta, conservatori și ultra-conservatori religioși, de la cei protestanți și neo-protestanți la catolici care se regăsesc în ideile partidului Lege și Justiție din Polonia sau ale FIDESZului ungar la ortodocși ruși, sârbi, greci sau români.

Una dintre cele mai nocive și folosite narațiuni anti-LGBTQIA+ vizează o presupusă conspirație a acestei comunități, care ar avea ca obiectiv distrugerea familiei și promovarea homosexualității în scopul ca oamenii să se nu se mai înmulțească și să devină obedienți „ocultei mondiale” care îi va subjuga și depersonaliza în scopuri meschine și mercantile. 

Sub pretextul apărării conservatorismului și a familiei tradiționale sunt promovate teme intolerante față de minoritățile sexuale și discursul de ură la adresa acestor și a celor care le apără drepturile.

Cercurile de dreapta conservatoare din SUA promovează foarte agresiv idei împotriva comunității LGBT. Aceste teme care sunt preluate de cercurile similare din Rusia subordonate Kremlinului și apoi întoarse împotriva „Occidentul decadent” care și-ar fi pierdut valorile creștine și cele morale în favoarea unor idei ale „ocultei mondiale”.

Cele mai puternice organizații anti-LGBT sau pro-life au o prezență internațională și sunt active inclusiv în România. Este și cazul a trei din cele patru menționate în știrea preluată de RGN. Center for Family & Human Rights, Alliance Defending Freedom, Concerned Women for America, Heritage Foundation sunt grupuri conservatoare pro-viață ce activează direct sau au legături și cu ONG-urile din România care împărtășesc aceeași agendă. De altfel, textul preluat de Tribuna și RGN a fost publicat și de Coaliția pentru Familie.

Center for Family & Human Rights a existat înainte sub denumirea de Catholic Family and Human Rights Institute. Acesta din urmă este legat de un alt ONG similar denumit Human Life International care are o filială și în România. În 2017, părintele Shenan Boquet, președintele organizației ”Human Life International” (HLI) participa la Marșul pentru Viață din Timișoara care militează în fiecare an împotriva avortului prin activiștii pro-life. Astfel de marșuri sunt organizate în toată lumea de către astfel de organizații conservatoare.

Alliance Defending Freedom (ADF) este o organizație acuzată de strânse legături cu mișcarea de extremă dreapta din SUA și cu mișcările de tip neo-nazist white supramacists din SUA. Portalul Southern Poverty Law Center (SPLC) a scris că ADF International a colaborat strâns în România cu organizațiile strânse sub Coaliția pentru Familie. Unul dintre cofondatorii coaliției, Bogdan Stanciu, este șeful Pro Vita din România. Stanciu a fost, de asemenea, administrator sau Altermedia din România, un consorțiu de posturi de radio, buletine de știri și site-uri web afiliate lui David Duke, fost lider al Ku Klux Klanului. Site-ul german Altermedia a fost interzis în acea țară pentru conținutul său neonazist; site-ul Altermedia din România conținea conținut similar. Stanciu a fost, de asemenea, șef al Noua Dreaptă, organizație ultranaționalistă de extremă dreaptă cu puncte de vedere antisemite și anti-rroma.

La rândul său, think tank-ul american convervator Heritage Foundation este unul foarte influent în politica americană care luptă, printre multe teme, unele ce țin de politica internă și securite a SUA, împotriva avortului și în general respinge consensul științific asupra schimbărilor de mediu, considerată o temă promovată intens de stânga. Pe 7 iunie 2017, Heritage Foundation l-a invitat pe președintele Klaus Iohannis, aflat în SUA, să țină o alocuțiune la Washington despre parteneriatul SUA-România.

În ceea ce privește organizația evanghelică conservatoare Concerned Women for America (CWA) aceasta este una dintre sponsorii Congresului Mondial al Familiei (CMF), eveniment puternic infiltrat și folosit de Rusia împotriva „Occidentului decadent”. Publicația Balkan Insight a publicat un interviu cu Alexei Komov, mâna dreapta a oligarhului rus Konstantin Malofeev, în care se vorbește pe larg despre legăturile Rusiei cu mișcarea conservatoare din SUA. Publicația Mother Jones a scris că CMF „și-a acordat sprijinul pentru politica anti-gay din alte părți ale Europei de Est - Serbia, Lituania, România -, dar a avut cele mai mari și mai notabile succese în Rusia”.

OBIECTIV:  1. Prezentarea celei mai mari puteri mondiale, SUA, ca pe un lider al decadenței. 2. Prezentarea președintelui Joe Biden drept o marioneta a cercurilor de stânga care l-au adus la putere și față de care este dator. 3. Crearea unei imagini negative a instituțiilor statului american, în special a diplomației SUA.

DE CE SUNT FALSE NARAȚIUNILE:  În documentul la care face referire sursa citată nu sunt menționate niciul fel de măsuri punitive împotriva liderilor religioși mondial care nu sunt de acord cu existența sau promovarea drepturilor comunității LGBT.

Documentul emis de administrația Biden poate fi consultat AICI.

De altfel, „Memorandumul privind promovarea drepturilor omului persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale din întreaga lume” reafirmă și completează principiile stabilite în Memorandumul prezidențial din 6 decembrie 2011 (Inițiative internaționale pentru promovarea drepturilor omului persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transgender), lansat de administrația Obama.

„Toate ființele umane ar trebui tratate cu respect și demnitate și ar trebui să poată trăi fără teamă, indiferent cine sunt sau pe cine iubesc. În întreaga lume, inclusiv acasă, activiștii lesbieni curajoși, homosexuali, bisexuali, transgender, „queer” și intersexuali (LGBTQI +) luptă pentru protecție egală în condițiile legii, libertatea împotriva violenței și recunoașterea drepturilor lor fundamentale ale omului”, precizează documentul.

Centrul pentru familie și drepturile omului mai afirmă, fără a aduce dovezi statistice sau de altă natură în acest sens: „Creștinii au fost alungați din funcții [din Departamentul de Stat al SUA], iar raportul anual de persecuție religioasă a ajuns să include atacuri asupra creștinilor și evreilor care apără familia tradițională”.

SÂMBURE DE ADEVĂR: Documentul la care se face referire a fost emis de către diplomația americană pe data de 5 februarie 2021. Biden este un susținător al drepturilor comunității LGBT și promovează din acest document respectarea drepturilor și nediscriminarea acestei comunități în cadrul eforturilor diplomatice ale aparatului american de promovare a politicii externe.

CUI ÎI SERVESC NARAȚIUNILE: Mișcării Conservatoare americane; extremei drepte americane; discursurilor homofobe și a celor care le promovează; Kremlinului, în calitate de „apărător al credinței” [Defender of the true faith – n.r.] așa cum încearcă să se autopromoveze de ani de zile, etc.

 

Tags: LGBT, Rusia, Statele Unite

 • Publicație / Media:
  C-fam.org, tribuna.us, RGN Press, activenews.ro
 • Data publicării:
  05/02/2021
 • Limba / Public țintă:
  publicul conservator cu atitudine homofobă și intolerantă
 • Amplificare:
  RGN Press, tribuna.us, Center for Family and Human rights
 • Afiliere politică:
  dreapta
 • Narațiune cheie:
  Administrația Biden face „lista neagră” a liderilor religioși mondiali opozanți ai agendei LGBT
Alte articole
FAKE NEWS: Occidentul va falsifica alegerile în favoarea Maiei Sandu

FAKE NEWS: Occidentul va falsifica alegerile în favoarea Maiei Sandu

Occidentul ar putea să falsifice rezultatele alegerilor anticipate, scrie Sputnik.md preluat de site-uri afiliate PSRM. Naraţiunea apare în contextul pronunțării avizului Curții Constituționale de dizolvare a Parlamentului Republicii Moldova, care este dominat de socialiștii pro-rusului Igor Dodon.

FAKE NEWS: „România, cap de pod pentru un război NATO-Rusia”

FAKE NEWS: „România, cap de pod pentru un război NATO-Rusia”

România va fi atrasă într-un război NATO-Rusia în Ucraina iar românii vor fi carne de tun în prima linie, potrivit unei narațiuni false reluate recent în presa de la București.

FAKE NEWS: Zelenski își vinde statul companiilor transnaționale americane

FAKE NEWS: Zelenski își vinde statul companiilor transnaționale americane

Președintele Volodimir Zelenski își vinde țara companiilor transnaționale americane, Ucraina devine o colonie a Occidentului, iar Rusia va fi alungată pe nedrept din spațiul ei de influență istorică tradițională. Aceste narațiuni au fost promovate de presa rusă pornind de la afirmații, scoase din context, ale Iuliei Sviridenko, șef-adjunct al Oficiului Președintelui Ucrainei.

Timp de citire: 7 min
 • 1. Joe Biden este subordonat politic grupurilor de stânga care l-au ajutat să devină președinte și acum le implementează agenda pro-LGBT și anti-creștină și familie tradițională 2. Cei care se vor opune drepturilor LBGT vor fi persecutați de instituțiile de stat ale SUA, implicit de diplomația americană care va întocmi liste cu cei se opun fenomenului LGBT.
 • Discursul împotriva comunității LBGTQIA+ se regăsește, în forme mai mult sau mai puțin accentuate, la o gamă largă de grupuri, organizații și formațiuni politice, prezente în numeroase țări, din Statele Unite până în Europa de Est, care uneori au legături mai mult sau mai puțin strânse, alteori doar împărtășesc anumite idei. Printre adepții lor se numără extremiști de dreapta, conservatori și ultra-conservatori religioși, de la cei protestanți și neo-protestanți la catolici care se regăsesc în ideile partidului Lege și Justiție din Polonia sau ale FIDESZului ungar la ortodocși ruși, sârbi, greci sau români.
 • Cele mai puternice organizații anti-LGBT sau pro-life au o prezență internațională și sunt active inclusiv în România. Este și cazul a trei din cele patru menționate în știrea preluată de RGN. Center for Family & Human Rights, Alliance Defending Freedom, Concerned Women for America, Heritage Foundation sunt grupuri conservatoare pro-viață ce activează direct sau au legături și cu ONG-urile din România care împărtășesc aceeași agendă. De altfel, textul preluat de Tribuna și RGN a fost publicat și de Coaliția pentru Familie.
 • OBIECTIV: 1. Prezentarea celei mai mari puteri mondiale, SUA, ca pe un lider al decadenței. 2. Prezentarea președintelui Joe Biden drept o marioneta a cercurilor de stânga care l-au adus la putere și față de care este dator. 3. Crearea unei imagini negative a instituțiilor statului american, în special a diplomației SUA.
FAKE NEWS: Acordul de Asociere la UE e păgubos pentru Moldova
FAKE NEWS: Acordul de Asociere la UE e păgubos pentru Moldova

Acordul de Asociere la UE nu i-a adus niciun câștig Republicii Moldova, care a pierdut piața rusă fără să reușească să exporte în cea comunitară, potrivit unei narațiuni false publicate de presa rusă.

Cornel Ciobanu
Cornel Ciobanu
29 Nov 2021
FAKE NEWS: În Moldova s-a instaurat dictatura care va distruge țara
FAKE NEWS: În Moldova s-a instaurat dictatura care va distruge țara

Occidentul își trimite în Moldova agenții pentru a o distruge, iar actuala putere se poate menține la putere doar prin dictatură. Narațiunile sunt promovate ca reacție la numirea a doi experți independenți în comisia de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Mariana Vasilache
Mariana Vasilache
26 Nov 2021
FAKE NEWS: „România, cap de pod pentru un război NATO-Rusia”
FAKE NEWS: „România, cap de pod pentru un război NATO-Rusia”

România va fi atrasă într-un război NATO-Rusia în Ucraina iar românii vor fi carne de tun în prima linie, potrivit unei narațiuni false reluate recent în presa de la București.

Mădălin Necșuțu
Mădălin Necșuțu
24 Nov 2021