Breaking Fake News: Cum s-au văzut alegerile din România la Budapesta? (@TVR1)

Povestea săptămânii: Cum s-au văzut alegerile din România la Budapesta?

„Viktor Orban îl susține pe George Simion” - această știre a produs stupoare printre maghiarii din România. Deși premierul maghiar a revenit asupra afirmației, la cererea UDMR, opoziția din Ungaria a speculat momentul. Cum s-au văzut alegerile din România la Budapesta și care a fost miza pentru politicienii maghiari?

Invitat: Boris Kálnoky - jurnalist, Ungaria

Teoria conspirației: Macron și conspirația șervețelului

Emmanuel Macron, Friedrich Merz și Keir Starmer au fost ținta unei ample campanii de dezinformare, la întoarcerea de la Kiev. Ei îl susținuseră pe președintele Zelenski în condiționarea negocierilor de pace cu Rusia de un armistițiu de 30 de zile. 

Revista presei fake: Justificarea unui atac israelian, contrazisă de experți

Mai mulţi jurnalişti şi experţi occidentali în interpretarea imaginilor din satelit contrazic motivele invocate de armata israeliană pentru bombardarea unuia dintre ultimele spitale funcţionale din Gaza. Între timp, propagandiştii Kremlinului au adăugat la averea fictivă a preşedintelui Ucrainei o preţioasă mină de platină din Africa de Sud.

Istoria și istoriile sale: Cum s-a încheiat calea chiliană către socialism

În 1973, președintele chilian Salvador Allende, primul președinte marxist ales într-o democrație capitalistă, era înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat.

Spărgătorii de fake news: Dacă nu punem la socoteală

Zaiafet și Geminschi au aflat că nimeni nu a încercat să-l asasineze pe Călin Georgescu, dacă nu punem la socoteală istoria, iar salariile militarilor sunt bine-mersi, dacă nu punem la socoteală cursul euro.

 

Timp citire: 1 min