Știri

Vladimir Putin lansează un nou val de acuzații la adresa puterilor occidentale care sprijină Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin vorbește la sesiunea „Lumea după hegemonie: justiție și securitate pentru toți” a Clubului internațional de discuții Valdai din afara Moscovei, Rusia, 27 octombrie 2022.
© EPA-EFE/SERGEY GUNEEV /SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT   |   Președintele rus Vladimir Putin vorbește la sesiunea „Lumea după hegemonie: justiție și securitate pentru toți” a Clubului internațional de discuții Valdai din afara Moscovei, Rusia, 27 octombrie 2022.

Daruieste Viata

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că lumea are în față cel mai periculos deceniu de la al Doilea Război Mondial, pentru că elitele occidentale luptă să prevină prăbușirea inevitabilă a dominației globale a Statelor Unite.
Liderul de la Kremlin a participat la așa-numitul Club de discuții Valdai de la Moscova, o platformă descrisă de comentatorii vestici ca făcând parte din efortul propagandistic al regimului Putin. El a lansat un val de critici la adresa Washingtonului și a aliaților Statelor Unite, pe care i-a acuzat că ar instiga conflictul din Ucraina. Vladimir Putin a spus că Occidentul joacă un joc geopolitic ”periculos, sângeros și murdar” care seamănă haos în întreaga lume. Președintele rus a acuzat Occidentul că folosește sancțiuni economice și ”revoluții colorate” împotriva rivalilor, deoarece nu poate concura în mod corect cu puterea lor economică și politică în creștere. El susține că Moscova nu a considerat Vestul un inamic, în ciuda fazei actuale de confruntare și că, în cele din urmă, Occidentul va trebui să discute cu Rusia și cu alte mari puteri despre viitorul lumii. Între timp, Casa Albă a anunțat că președintele Joe Biden nu are nicio intenție să se întâlnească cu Vladimir Putin, în timpul summit-lui G20 de luna viitoare.
Rusia a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie, declanșând cea mai mare confruntare cu Occidentul de la criza rachetelor cubaneze din 1962, în plin Război Rece, când Uniunea Sovietică și Statele Unite s-au apropiat cel mai mult de războiul nuclear. Zeci de mii de oameni au fost uciși în urma invaziei, în timp ce Occidentul a impus cele mai severe sancțiuni din istorie Rusiei, unul dintre cei mai mari furnizori de resurse naturale din lume.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023