Știri

Ucraina susține că scurgerile de informații despre planurile sale militare sunt false

Militari ai primei baterii de artilerie a armatei ucrainene instalează un mortar în spatele pozițiilor militare de la periferia orașului Bahmut, regiunea Donețk, estul Ucrainei, 6 aprilie 2023 (emis în 07 aprilie 2023). Trupele ruse au intrat pe teritoriul ucrainean la 24 februarie 2022, declanșând un conflict care a provocat distrugeri și o criză umanitară.
© EPA-EFE/OLEG PETRASYUK   |   Militari ai primei baterii de artilerie a armatei ucrainene instalează un mortar în spatele pozițiilor militare de la periferia orașului Bahmut, regiunea Donețk, estul Ucrainei, 6 aprilie 2023 (emis în 07 aprilie 2023). Trupele ruse au intrat pe teritoriul ucrainean la 24 februarie 2022, declanșând un conflict care a provocat distrugeri și o criză umanitară.

Susține jurnalismul independent

Ucraina afirmă că informațiile apărute pe internet despre apropiata sa contraofensivă împotriva forțelor ruse sunt false. Potrivit ziarului New York Times, Pentagonul cerecetează o scurgere de informații clasificate pe platformele de socializare despre planurile SUA și NATO de a consolida armata ucraineană înainte de o contraofensivă planificată. Documentele publicate nu dezvăluie planuri de luptă, sau date și locuri concrete, dar conțin informații despre câte brigăzi intenționează să pregătească Ucraina pentru ofensivă și cât de mult echipament urmează să primeasca. Și președintele Ucrainei a avut azi o întâlnire cu comandanții militari pentru a discuta despre prevenirea scurgerilor de informații și despre situația de pe front.

Cacealma rusească menită să intimideze

Responsabili de la Kiev afirmă însă că datele apărute în spațiul public se înscriu în campania de dezinformare a Rusiei. Purtătorul de cuvânt al serviciilor ucrainene de informații militare, Andriy Yusov spune că este un amestec de date false și informații publice prezentate ca dezvăluiri, prin care Rusia încearcă să încetinească sau să perturbe contraofensiva ucraineană și asistența coaliției pro-ucrainene. ”Dacă Rusia avea un canal pentru a primi date secrete de la Pentagon, nu l-ar fi distrus prin astfel de divulgări, susține și consilierul prezidențial Mihailo Podoliak. ”Este o cacealma, praf în ochi” a insistat Podoliak, care a adăugat că în privința adevăratelor planuri de contraofensivă, trupele ruse le vor cunoaște primele, cât de curând.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Ucrainenii țintesc, din nou, teritoriile ocupate de ruși
Ucrainenii țintesc, din nou, teritoriile ocupate de ruși

Doi morți și un rănit în regiunea Herson.

Veridica News
Veridica News
14 Apr 2024
Ruşii din teritoriile ucrainene ocupate acuză Kievul pentru un atac sângeros
Ruşii din teritoriile ucrainene ocupate acuză Kievul pentru un atac sângeros

Un responsabil instalat de ocupanţi spune că 16 oameni au murit la Zaporojie

Veridica News
Veridica News
14 Apr 2024
Ambasada Iranului susține că atacul asupra Israelului a fost în legitimă apărare
Ambasada Iranului susține că atacul asupra Israelului a fost în legitimă apărare

Teheranul a vrut să răzbune moartea a 7 militari iranieni, ucişi pe 1 aprilie într-un bombardament asupra consulatului iranian din Siria.

Veridica News
Veridica News
14 Apr 2024