Știri

Ucraina și Republica Moldova au primit sprijinul comunității europene în fața amenințărilor Rusiei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Consiliului European Charles Michel și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski pozează pentru o fotografie de familie cu liderii europeni la Summitul Comunității Politice Europene (EPC) la Castelul Mimi din Bulboaca, Moldova, 01 iunie 2023. Moldova găzduiește cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene la 01 iunie 2023 la Castelul Mimi.
© EPA-EFE/DUMITRU DORU   |   Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Consiliului European Charles Michel și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski pozează pentru o fotografie de familie cu liderii europeni la Summitul Comunității Politice Europene (EPC) la Castelul Mimi din Bulboaca, Moldova, 01 iunie 2023. Moldova găzduiește cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene la 01 iunie 2023 la Castelul Mimi.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că summitul Comunității Politice Europene pe care l-a gâzduit astăzi a fost o demonstrație de putere și unitate într-un moment în care securitatea continentului este în pericol. La conferința de presă de final, Maia Sandu s-a arătat încerezătoare că evenimentul a adus Republica Moldova mai aproape de familia europeană. De altfel, sunt comentatori care cred că Moldova și Ucraina, care au primit invatațiile de aderare la Uniunea Europeană vor putea începe negocierile chiar din acest an. La rândul său, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a luat și el parte la summit a spus că țara sa este pregătită să intre în NATO și împreună cu președintele român, Klaus Iohannis a semnat o declarație comună despre integrarea euroatlantică a Ucrainei. Aproape 50 de șefi de stat și de guvern de pe continent s-au întâlnit pentru câteva ore la 20 de kilometri de granița Ucrainei invadate de Rusia pentru a discuta în primul rând despre amenințările de securitate, dar și despre energie, mediu și interconectare. Participanții au făcut un schimb de experiență în respingerea amenințărilor hibride cum sunt informațiile false, manipularea, campaniile de dezinformare care urmăresc destabilizarea și dezbinarea societăților europene. A fost a doua reuniune la vârf a Comunității Politice Europene, o platformă de dialog, inițiată de președintele Franței pentru încurajarea stabilității și prosperității continentale.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia
Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia

Gestionat de acesta, sistemul de sănătate al Capitalei României e zguduit de scandaluri de corupție.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”

„Iarna va fi cu siguranță grea, cu siguranță nu va fi mai ușoară decât cea anterioară”, dar „știm ce pregătește inamicul și ce provocări ne așteaptă”.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre

Un proiect comun româno-bulgar pentru un al doilea pod rutier şi feroviar între Ruse şi Giurgiu a fost prezentat Comisiei Europene.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023