Știri

Turiști blocați în Crimeea, după atacul asupra podului care leagă peninsula anexată de Rusia

O imagine statică luată dintr-un material video arată ofițerii Comitetului de anchetă al Rusiei examinând pagubele de pe podul Kerci care leagă Crimeea de Rusia continentală, 17 iulie 2023.
© EPA-EFE/INVESTIGATIVE COMMITTEE OF THE RUSSIAN FEDERATION -- BEST QUALITY AVAILABLE -- MANDATORY CREDIT -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES   |   O imagine statică luată dintr-un material video arată ofițerii Comitetului de anchetă al Rusiei examinând pagubele de pe podul Kerci care leagă Crimeea de Rusia continentală, 17 iulie 2023.

Susține jurnalismul independent

Pseudo-autorităţile ruse le-au recomandat, luni, turiştilor blocaţi în Crimeea după atacul asupra podului care leagă peninsula anexată de Rusia să se întoarcă acasă prin alte teritorii ucrainene ocupate de forţele de invazie ale Moscovei. „Rog, din motive de securitate, pe rezidenții și vizitatorii peninsulei (...) să aleagă o rută alternativă terestră prin noile regiuni” – a declarat așa-zisul guvernator rus al  Crimeei anexate în 2014, Serghei Aksionov, folosind terminologia Moscovei pentru a desemna teritoriile ocupate din estul Ucrainei. Zborurile comerciale de la Moscova în Crimeea au fost suspendate după declanșarea, luna trecută, a contraofensivei ucrainene și majoritatea turiștilor ruși merg în peninsulă cu mașina, pe tronsonul de pod rezervat traficului rutier. Această parte a podului a fost parțial distrusă în atacul pentru care, potrivit surselor rusești, s-au folosit drone. Exploziile ar fi ucis doi oameni, soți și soție, și ar fi rănit-o pe fiica acestora. 

Turism sub bombe

Conform agenției oficiale de presă RIA Novosti, în Crimeea sunt 50.000 de turiști, cei mai mulți dintre ei ajunși din Rusia peste podul parțial distrus în noaptea de duminică spre luni. Dornici să revină acasă, unii dintre aceștia au format cozi kilometrice. Traseul propus de Aksionov are de 400 kilometri și trece prin teritorii afectate de luptele dintre armatele ucraineană și rusă. Televiziunea rusă a difuzat o hartă a acestui traseu, care trece prin orașele ucrainene ocupate Melitopol și Mariupol, înainte de a ajunge la Rostov pe Don, în sudul Rusiei

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora

O rafinărie rusească de petrol a trebuit să-și oprească operațiunile.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Continuă luptele în Fâșia Gaza
Continuă luptele în Fâșia Gaza

Un atac aerian israelian a ucis douăzeci de oameni într-o casă din tabăra de refugiați Nuseirat.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Continuă căutările celor trei marinari dispăruți în naufragiul de ieri din Marea Neagră
Continuă căutările celor trei marinari dispăruți în naufragiul de ieri din Marea Neagră

La operaţiunile de căutare participă şi Poliţia de Frontieră, precum şi Forţele Aeriene Române.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024