Știri

Rușii amenință că ar putea anexa teritorii georgiene

Prim-ministrul Rusiei Dmitri Medvedev participă la o conferință de presă cu omologul său vietnamez Nguyen Xuan Phuc (care nu este în imagine) la Biroul Guvernului din Hanoi, Vietnam, 19 noiembrie 2018.
© EPA-EFE/KHAM / POOL   |   Prim-ministrul Rusiei Dmitri Medvedev participă la o conferință de presă cu omologul său vietnamez Nguyen Xuan Phuc (care nu este în imagine) la Biroul Guvernului din Hanoi, Vietnam, 19 noiembrie 2018.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, fostul șef al statului Dmitri Medvedev, a declarat că Moscova ar putea anexa regiunile separatiste Osetia de Sud și Abhazia din Georgia. „Ideea de a adera la Rusia este încă populară în Abhazia și Osetia de Sud (…) și ar putea fi pusă în aplicare dacă există motive întemeiate” - susține Medvedev într-un articol publicat miercuri de ziarul moscovit Argumenty I Fakty și preluat de media internaționale. Articolul a apărut la împlinirea a 15 ani de când cele două regiuni rebele și-au proclamat așa-zisa independență față de Georgia, după ce autoritățile de la Tbilisi pierduseră, deja, controlul asupra lor, în urma invaziei rusești din 2008.

Surogat de Putin

În iunie 2022, Medvedev și-a exprimat vehement, ura față de așa-numiții „nenorociți și degenerați” care doresc „moartea” Rusiei. El promitea ca, atât timp cât trăiește, se va strădui să-i facă să dispară pe inamicii Rusiei, pe care nu i-a nominalizat. Medvedev (57 de ani) a fost președinte între 2008 și 2012, când, potrivit Constituției, adevăratul om forte al politicii de la Moscova, Vladimir Putin, nu putea exercita șefia statului și a preluat-o pe cea a guvernului. După ce Putin s-a întors la Kremlin, Medvedev a devenit prim-ministru, între 2012 și 2020, iar acum e vicepreședinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei. Cândva considerat o figură moderată, deși extrem de docilă, din anturajul lui Putin, el a devenit, încă de la declanșarea invaziei ruse din Ucraina, pe 24 februarie 2022, unul dintre cei mai înverșunați critici ai țărilor occidentale care au impus sancțiuni economice împotriva Moscovei. Medvedev a calificat sancțiunile drept „nebunești” și a spus că acestea nu vor face decât să consolideze coeziunea societăţii ruse și nu vor provoca nemulțumirea populației față de autorități. Rusia, mai afirma el, are capacitatea de a-și pune la punct inamicii conduși de Statele Unite și va zădărnici ceea ce a numit complotul rusofob al Occidentului și încercarea acestuia de a-i sfâșia și îngenunchea țara.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Guvern de uniune națională în Africa de Sud
Guvern de uniune națională în Africa de Sud

Țara are o populație de 62 de milioane de locuitori și e considerată prima economie a continentului.

Veridica News
Veridica News
14 Jun 2024
Continuă bombardamentele în Fâșia Gaza
Continuă bombardamentele în Fâșia Gaza

Aviația israeliană a lovit și sudul Libanului.

Veridica News
Veridica News
14 Jun 2024
Germania: start pentru EURO 2024
Germania: start pentru EURO 2024

În meciul de deschidere joacă echipa țării gazdă și Scoția.

Veridica News
Veridica News
14 Jun 2024
Acord de securitate Statele Unite-Ucraina, care ar putea deschide calea Kievului spre NATO
Acord de securitate Statele Unite-Ucraina, care ar putea deschide calea Kievului spre NATO

Primul între egali în cadrul Alianței, Washingtonul îşi reafirmă sprijinul pentru apărarea, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei.

Veridica News
Veridica News
14 Jun 2024