Știri

România. Corupție. Nașul, fostul ministru liberal al Finanţelor Sebastian Vlădescu - șapte ani de închisoare. Faptele finului, fostul deputat PNL Cristian Boureanu, s-au prescris

Ministrul de Finanțe al României, Sebastian Vlădescu, se uită la Directorul de Supraveghere al Băncii Naționale a României, Nicolae Cinteza, distrugând hard-disk-ul pe care erau stocate datele licitației după ce Erste Bank din Austria a câștigat licitația pentru Banca Comercială Română la București, marți, 20 decembrie 2005.
© EPA/BOGDAN CRIOTORU   |   Ministrul de Finanțe al României, Sebastian Vlădescu, se uită la Directorul de Supraveghere al Băncii Naționale a României, Nicolae Cinteza, distrugând hard-disk-ul pe care erau stocate datele licitației după ce Erste Bank din Austria a câștigat licitația pentru Banca Comercială Română la București, marți, 20 decembrie 2005.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România l-a condamnat definitiv, vineri, la şapte ani şi patru luni de închisoare pe fostul ministru liberal al Finanţelor Sebastian Vlădescu, în dosarul privind reabilitarea căii ferate Bucureşti-Constanţa (sud-est). Pe lângă fostul demnitar în guvernele de coaliție Călin Popescu-Tăriceanu (PNL) şi Emil Boc (PD), a fost condamnat, la șase ani de detenție cu executare, fostul președinte al băncii de stat EximBank Ionuţ Costea, cumnatul fostului lider PSD și actual secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană. Pentru fostul deputat PNL Cristian Boureanu, finul de cununie al lui Vlădescu, despre care presa mondenă de la București scrie c-ar fi fost înșelat de nevastă cu nașul, faptele s-au prescris, după ce omul primise iniţial o condamnare la patru ani de închisoare. Potrivit Radio România, cei trei inculpaţi, alături de un secretar de stat din ministerul Transporturilor şi de administratorul unei firme, au fost trimişi în judecată în urmă cu aproape patru ani, pentru că au primit 20 de milioane de euro mită de la o companie străină interesată să obţină contractul de reabilitare a căii ferate Bucureşti-Constanţa, în valoare de peste 900 de milioane de euro. 

„Mihaela, dragostea mea! ”

Luna trecută, presa română scria că Mircea Geoană (64 de ani), posibil candidat din partea PSD, este marele favorit al bookmakerilor pentru alegerile prezidențiale din 2024. El avea o cotă de 2,50, dublu față de următorul clasat, premierul liberal Nicolae Ciucă, creditat cu 5. Geoană a mai candidat o dată pentru funcția de președinte, în 2009, când a fost învins la limită de șeful statului în exercițiu în epocă, Traian Băsescu. La închiderea urnelor, în seara de 6 decembrie 2009, sondajele îl dădeau câștigător pe Geoană, pentru ca, pe 7, în zori, numărătoarea voturilor să ateste victoria lui Băsescu, la o diferență mai mică de un procent: circa 50 de mii de voturi, la o prezență la urne de aproape 11 milioane de alegători. A devenit celebră, atunci, exclamația „Mihaela, dragostea mea!”, adresată în public soției sale de candidatul PSD, în momentul în care credea că a câștigat.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia
Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia

Gestionat de acesta, sistemul de sănătate al Capitalei României e zguduit de scandaluri de corupție.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”

„Iarna va fi cu siguranță grea, cu siguranță nu va fi mai ușoară decât cea anterioară”, dar „știm ce pregătește inamicul și ce provocări ne așteaptă”.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre

Un proiect comun româno-bulgar pentru un al doilea pod rutier şi feroviar între Ruse şi Giurgiu a fost prezentat Comisiei Europene.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023