Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Președintele României crede că întărirea flancului estic al NATO este încă insuficientă

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg și președintele României Klaus Iohannis participă la o conferință de presă la finalul întâlnirii lor de la Palatul Prezidențial Cotroceni din București, România, 28 noiembrie 2022. Miniștrii de externe din 30 de țări NATO se vor reuni în capitala României în perioada 29-30 noiembrie 2022 pentru să abordeze invazia Rusiei în Ucraina, sprijinul NATO pentru administrația de la Kiev și partenerii regionali și să găsească noi modalități de a consolida flancul estic al alianței.
© EPA-EFE/ROBERT GHEMENT   |   Secretarul general NATO Jens Stoltenberg și președintele României Klaus Iohannis participă la o conferință de presă la finalul întâlnirii lor de la Palatul Prezidențial Cotroceni din București, România, 28 noiembrie 2022. Miniștrii de externe din 30 de țări NATO se vor reuni în capitala României în perioada 29-30 noiembrie 2022 pentru să abordeze invazia Rusiei în Ucraina, sprijinul NATO pentru administrația de la Kiev și partenerii regionali și să găsească noi modalități de a consolida flancul estic al alianței.

Susține jurnalismul independent

Președintele Klaus Iohannis afirmă că este nevoie de mai mulți militari aliați și de echipamente pentru întărirea flancului estic al NATO. Iohannis care s-a întâlnit azi la București cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg spune că trebuie suplimentată forța de apărare și de descurajare și că acest lucru a fost discutat la întâlnire. ”În plus, este nevoie de planuri foarte concrete, ca, în cazul unui atac, să se știe foarte exact cine, ce trupe și unde trimite. Nu putem să lăsăm astfel de decizii pentru un ultim moment și să fim atunci luați prin surprindere”, a declarat președintele român. Klaus Iohannis a adăugat că la summitul de anul viitor de la Vilnius ar putea fi luate decizii mult mai curajoase și mult mai concrete în aceste domenii. La conferința de presă comună de la Cotroceni, Jens Stoltenberg a spus că NATO își întărește prezența de la Baltica la Marea Neagră, ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina. ”Vom face tot ce este necesar pentru a-i proteja și apăra pe toți aliații”, a dat asigurări șeful NATO, care a spus că securitatea regiunii Mării Negre este de de importanță strategică pentru întreaga Alianță. Stoltenberg a adăugat că miniștrii aliați de externe care se reunesc acum la București vor discuta modalități de a intensifica sprijinul pentru Ucraina, precum și pentru alți parteneri care se confruntă cu presiunea Rusiei, cum sunt Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova. ”Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige. Acest lucru le-ar arăta liderilor autoritari din întreaga lume că își pot atinge obiectivele folosind forța militară. Lumea ar deveni un loc mai periculos pentru noi toți”, a subliniat secretarul general al NATO.

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Fostul preşedinte american Donald Trump, judecat penal
Fostul preşedinte american Donald Trump, judecat penal

E acuzat că a recurs la fals pentru a acoperi o plată de 130.000 de dolari, menită să cumpere tăcerea starului porno Stormy Daniels despre o întâlnire sexuală.

Veridica News
Veridica News
15 Apr 2024
Militarii israelieni ar fi trecut graniţa cu Libanul
Militarii israelieni ar fi trecut graniţa cu Libanul

Patru ar fi fost răniţi într-o ambuscadă pregătită de mişcarea islamistă şiită Hezbollah.

Veridica News
Veridica News
15 Apr 2024
Patru oameni ucişi la Siversk, în estul Ucrainei, de rachetele ruseşti
Patru oameni ucişi la Siversk, în estul Ucrainei, de rachetele ruseşti

Oraşul este situat în apropierea frontului și e supus foarte frecvent bombardamentelor.

Veridica News
Veridica News
15 Apr 2024
Ucrainenii spun că rușii vor încerca să ocupe Ciasiv Yar până pe 9 mai
Ucrainenii spun că rușii vor încerca să ocupe Ciasiv Yar până pe 9 mai

Ministrul Apărării, Rustem Umerov, a vizitat unități de pe frontul de est și a descris situația ca fiind „tensionată”.

Veridica News
Veridica News
15 Apr 2024