Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că Republica Moldova are nevoie de granturi, nu de împrumuturi

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare Odile Renaud-Basso, ministrul francez de externe Catherine Colonna și viceprim-ministrul și ministrul de externe al Republicii Moldova Nicu Popescu pozează înaintea celei de-a treia conferințe ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Moldova la Centrul de conferințe ministeriale din Paris, Franța, 21 noiembrie 2022.
© EPA-EFE/YOAN VALAT   |   Ministrul român de externe Bogdan Aurescu, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare Odile Renaud-Basso, ministrul francez de externe Catherine Colonna și viceprim-ministrul și ministrul de externe al Republicii Moldova Nicu Popescu pozează înaintea celei de-a treia conferințe ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Moldova la Centrul de conferințe ministeriale din Paris, Franța, 21 noiembrie 2022.

Daruieste Viata

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni, înaintea Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, organizată în Franța, la Paris, că statul vecin are nevoie de granturi pentru a cumpăra energie de pe piață. El a amintit că, în cadrul conferinței desfășurate pe 15 iulie, la București, s-a obținut pentru Chișinău un sprijin în valoare totală de 615 milioane euro, dintre care 432,3 milioane euro asistență sub formă de granturi. „Republica Moldova are nevoie de granturi acum, nu de împrumuturi, pentru a cumpăra energie de pe piață. Acesta este, probabil, cel mai important obiectiv acum. Al doilea, la fel de important, este acordarea susținerii în vederea implementării reformelor necesare în procesul de integrare europeană" – a spus șeful diplomației de la București. El a precizat că, din cauza bombardamentelor rusești din Ucraina, Republica Moldova nu a mai putut importa electricitate din această țară și că, începând cu 14 octombrie, România îi asigură 80-90% din necesar. Aurescu coprezidează la Paris a treia Conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, instrument permanent, creat la inițiativa miniștrilor de Externe ai României, Germaniei și Franței în primăvara acestui an, ca să mobilizeze contribuțiile financiare ale comunității internaționale pentru Chișinău.  

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023