Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Comisia Europeană va ajuta 17 state membre, inclusiv România, să îşi reducă dependenţa de combustibilii fosili din Rusia

Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a făcut o declarație cu privire la „Implementarea politicii de coeziune 2021-2027” la Parlamentul European de la Strasbourg, Franța, 7 martie 2022.
© EPA-EFE/JULIEN WARNAND   |   Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a făcut o declarație cu privire la „Implementarea politicii de coeziune 2021-2027” la Parlamentul European de la Strasbourg, Franța, 7 martie 2022.

Susține jurnalismul independent

Comisia Europeană a anunţat miercuri că va oferi sprijin tehnic pentru a ajuta 17 state membre, inclusiv România, să îşi elimine treptat dependenţa de combustibilii fosili din Rusia, în conformitate cu planul REPowerEU pentru o energie mai accesibilă, mai sigură şi mai durabilă. Expertiza tehnică va sprijini statele membre să identifice şi să pună în aplicare cele mai bune reforme de politică şi investiţii în domenii precum diversificarea aprovizionării cu energie, accelerarea tranziţiei către energia din surse regenerabile şi sporirea eficienţei energetice, pentru a atinge aceste ambiţii europene comune. Statele membre care au solicitat şi vor primi acest sprijin în lunile următoare sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Croaţia, Italia, Cipru, Ungaria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia şi Finlanda.

Se urmăreşte şi atenuarea şocurilor preţurilor, inclusiv prin accelerarea tranziţiei verzi a UE

„Pe lângă criza umanitară din Ucraina, statele membre se confruntă şi cu o criză energetică fără precedent. Instrumentul de sprijin tehnic va oferi ajutor specific, personalizat şi care va răspunde în timp util nevoilor în schimbare rapidă ale fiecăreia dintre aceste ţări membre” – a declarat comisarul pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira.

La 21 martie 2022, în urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, Comisia a lansat o cerere specifică prin care invită statele membre să îşi exprime interesul de a primi sprijin tehnic. Comisia Europeană a evaluat şi aprobat toate solicitările prezentate de statele membre. Expertiza se furnizează în cadrul instrumentului de sprijin tehnic (IST), gestionat de Comisie. Acesta va sprijini eliminarea treptată a dependenţei statelor membre de combustibilii fosili ruşi şi va contribui la atenuarea şocurilor preţurilor pe termen mediu, inclusiv prin accelerarea tranziţiei verzi a UE, ţinând seama în acelaşi timp de dimensiunea interregională şi transfrontalieră.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Alegeri parlamentare în India, cu naționaliștii de la guvernare favoriți
Alegeri parlamentare în India, cu naționaliștii de la guvernare favoriți

Aproape un miliard de alegători, un milion de secții de votare și un scrutin care durează de pe 19 aprilie până pe 1 iunie.

Veridica News
Veridica News
19 Apr 2024
Morți și răniți în sudul Ucrainei, după noi atacuri rusești
Morți și răniți în sudul Ucrainei, după noi atacuri rusești

Țintele au fost orașele Dnipro și Krivoi Rog.

Veridica News
Veridica News
19 Apr 2024
Posibil atac israelian în centrul Iranului
Posibil atac israelian în centrul Iranului

Teheranul susține că instalațiile nucleare din regiune sunt „complet sigure”.

Veridica News
Veridica News
19 Apr 2024
Rusia acuză România că încearcă să anuleze cultura rusă
Rusia acuză România că încearcă să anuleze cultura rusă

Săptămâna trecută, Arhiva Națională de Filme a interzis difuzarea a două filme rusești de propagandă, care urma să fie proiectate la două cinematografe din București.

Veridica News
Veridica News
19 Apr 2024