Știri

Premierul român, Nicolae Ciucă, merge în Republica Moldova

Premierul român Nicolae-Ionel Ciucă și omologul său moldovean Natalia Gavrilita la o întâlnire comună a guvernelor Republicii Moldova și României la Palatul Republican din Chișinău, Republica Moldova, 11 februarie 2022.
© EPA-EFE/DUMITRU DORU   |   Premierul român Nicolae-Ionel Ciucă și omologul său moldovean Natalia Gavrilita la o întâlnire comună a guvernelor Republicii Moldova și României la Palatul Republican din Chișinău, Republica Moldova, 11 februarie 2022.

Daruieste Viata

Premierul român, Nicolae Ciucă, este așteptat, joi, 23 martie, într-o vizită de lucru în Republica Moldova vecină. El are are planificate întrevederi cu liderii administrației pro-occidentale de la Chișinău: omologul său, Dorin Recean, șefa statului, Maia Sandu, și președintele Parlamentului, Igor Grosu. Este o vizită prin care România își reconfirmă sprijinul pentru parcursul european al  Republicii Moldova - a declarat Ciucă în ajunul plecării. La rândul său,  purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chișinău, Daniel Vodă, afirmă că vizita premierului  reconfirmă sprijinul puternic al României pentru realizarea reformelor și continuarea parcursului european.  Ciucă îi întoarce lui  Recean vizita de pe 1 martie, prima peste hotare după învestirea celui din urmă, la jumătatea lunii trecute. Atunci, șeful guvernului român a promis sprijinul Bucureștiului pentru realizarea reformelor, consolidarea economiei, a rezilienţei şi securităţii statului. Ciucă a salutat ceea ce a numit nivelul excelent al relaţiilor bilaterale și dinamica remarcabilă a dialogului dintre București și Chișinău.

România e primul partener comercial al Republicii Moldova

Potrivit premierului, România şi-a consolidat statutul de prim partener comercial al Republicii Moldova. Comerţul bilateral, a amintit  el, a crescut cu 1,2 miliarde de dolari în 2022, ceea ce înseamnă că a ajuns la circa 3,6 miliarde de dolari. Pe fondul războiului brutal de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, a spus permierul român, asistăm la tot mai multe încercări de destabilizare a Republicii Moldova, de creare artificială de tensiuni, de narative ostile construite pe propagarea de informaţii false. „L-am asigurat pe omologul meu cu privire la susţinerea de neclinit a României pentru respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute la nivel internaţional" - a mai declarat premierul Ciucă.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023