Știri

Uniunea Europeană „respinge cu fermitate încercările zadarnice ale Rusiei de a legitima (...) anexarea”

Președintele rus Vladimir Putin participă la o întâlnire cu membrii partidului Rusia Unită la Moscova, Rusia, 22 august 2021.
© EPA-EFE/MIKHAIL VOSKRESENSKIY/SPUTNIK/KREMLIN POOL   |   Președintele rus Vladimir Putin participă la o întâlnire cu membrii partidului Rusia Unită la Moscova, Rusia, 22 august 2021.

Daruieste Viata

Uniunea Europeană a avertizat, luni, Rusia că vor exista „consecințe” pentru toți cei implicați în organizarea aşa-ziselor alegeri locale în teritoriile ucrainene ocupate de trupele Moscovei. „Respingem cu fermitate încercările zadarnice ale Rusiei de a legitima sau normaliza controlul său militar ilegal și anexarea unei părți a teritoriului ucrainean” – precizează Bruxellesul, într-un comunicat citat de agenţiile internaţionale de presă. Potrivit responsabililor comunitari, „conducerea politică a Rusiei și toți cei implicați în organizarea (pseudo-alegerilor – n. red.) vor trebui să facă față consecințelor acestor acte ilegale”. Autoritățile de la Moscova anunță o victorie categorică pentru partidul prezidențial Rusia Unită la așa-zisele alegeri locale organizate pe teritoriile ucrainene ocupate. Candidații puterii ar fi obținut acolo peste 70% din voturi, potrivit Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, a cărei șefă, Ella Pamfilova, pretinde că scrutinul a  avut loc „într-o manieră dinamică, cu puține nereguli”. Încă de vineri, Ucraina a denunţat așa-zisele alegeri programate de Rusia în peninsula anexată Crimeea și în teritoriile pe care le-a ocupat după invazia declanșată pe 24 februarie 2022. „Pseudoalegerile Rusiei în teritoriile ocupate temporar nu au nicio valoare” – subliniază ministerul de Externe de la Kiev. Diplomația ucraineană le cere partenerilor săi străini „să condamne acțiunile arbitrare și vane ale Rusiei”. În condițiile în care cei mai importanți opozanți ai Kremlinului sunt fie în închisoare, fie în exil, partidul președintelui Vladimir Putin și-a adjudecat majoritatea posturilor de guvernator regional sau de primar la alegerile locale din Federația Rusă. La Moscova, primarul în exercițiu, Serghei Sobianin, un adept fidel al lui Putin și aflat în funcție din 2010, a fost reales fără emoții.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș

Cu implicarea vicepreşedintelelui Consiliului Judeţean, Marius-Florinel Nicolaescu, locuinţele cumpărate pentru persoane vulnerabile nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei

Primarul Vitali Barabaș crede că „inamicul a primit ordinul de a pune mâna cu orice preț pe orașul” în care s-ar mai afla mai puțin de 1.300 de civili.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza

Locuitorii Fâșiei consideră că o ofensivă terestră israeliană în zonele de sud este iminentă.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023