Știri

Opoziția de la București cere plecarea ministrului Agriculturii, social-democratul Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă la o conferință de presă care a încheiat Consiliul Informal al Miniștrilor Agriculturii și Pescuitului, desfășurată la Palatul Parlamentului din București, România, 04 iunie 2019.
© EPA-EFE/ROBERT GHEMENT   |   Ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă la o conferință de presă care a încheiat Consiliul Informal al Miniștrilor Agriculturii și Pescuitului, desfășurată la Palatul Parlamentului din București, România, 04 iunie 2019.

Holzstock Festival

Uniunea Salvați România (USR, în opoziție în Parlamentul de la București) şi Forţa Dreptei (FD, o dizidență liberală condusă de fostul premier Ludovic Orban) au depus o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii în guvernul PSD-PNL-UDMR, social-democratul Petre Daea. Inițiatorii moțiunii, intitulată „De la grânarul Europei la ruşinea Europei", îl acuză pe ministru că înregistrează eşec după eşec şi pune în pericol atât economia şi dezvoltarea României, cât şi securitatea alimentară a ţării. Daea, spun ei, „aflat la al doilea mandat sub patru premieri diferiţi, trebuie să plece. A dovedit că nu poate să ţină agricultura românească în pas cu agricultura europeană din acest moment. Singura realizare a lui Petre Daea este că şi-a angajat rudele. Ne amintim cu toţii cum justifica angajarea fiicei sale în ministerul condus de el". A ratat finanţări din PNRR, a ratat Planul Naţional Strategic, a ratat fondurile europene pentru fermierii români, precum şi compensaţiile pentru importurile din Ucraina, iar toate aceste eşecuri în rafală costă România şi pe fermierii români miliarde de lei – mai acuză USR și FD.

CV Petre Daea, comunist din convingere

Conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să redevină ministru al Agriculturii – anunţa, anul trecut, în iulie, preşedintele formaţiunii care guvernează România alături de PNL și de UDMR, Marcel Ciolacu. Daea i-a luat locul altui social-democrat, Adrian Chesnoiu, căruia plenul Camerei Deputaţilor i-a ridicat imunitatea parlamentară, după ce Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat de trucarea unor concursuri de angajare în minister.  Atenţionat că numele lui Daea apare în dosarul lui Chesnoiu, Ciolacu a afirmat că aceasta este doar o informaţie pe surse. Daea s-a născut în anul 1949. În perioada 1970–1989, în timpul dictaturii, a fost membru al partidului unic comunist, în care spune a intrat din convingere. Până la Revoluția anticomunistă din 1989, a deținut funcția de adjunct șef de secție la Comitetul Județean de partid Mehedinți, la secția pentru agricultură. A fost ministru al Agriculturii în perioada 14 iulie–28 decembrie 2004, în guvernul condus de  liderul PSD din epocă Adrian Năstase, trecut, ulterior, prin închisoare pentru corupție, iar între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 a ocupat același portofoliu în guvernele cu dominantă social-democrată Sorin GrindeanuMihai Tudose și Viorica Dăncilă. Pe atunci, PSD era condus de un alt corupt ajuns după gratii, Liviu Dragnea.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 2 min
Continuă bombardamentele în Fâșia Gaza
Continuă bombardamentele în Fâșia Gaza

Militarii israelieni ar fi „eliminat zeci de teroriști, în atacuri aeriene țintite și în lupte la corp”.

Veridica News
Veridica News
23 Jul 2024
A murit un mercenar japonez, care lupta pentru ruși în Ucraina invadată
A murit un mercenar japonez, care lupta pentru ruși în Ucraina invadată

Între Moscova și Tokyo există un diferend istoric, legat de Arhipelagul Kurilelor.

Veridica News
Veridica News
23 Jul 2024
Atât rușii, cât și ucrainenii susțin că au anihilat dronele inamice
Atât rușii, cât și ucrainenii susțin că au anihilat dronele inamice

Oficiali ucraineni au anunțat că un atac aerian al armatei ruse de invazie a afectat infrastructura critică din regiunea Sumî.

Veridica News
Veridica News
23 Jul 2024
Guvernanții pro-europeni de la Chișinău se așteaptă la intensificarea acțiunilor destabilizatoare patronate de ruși
Guvernanții pro-europeni de la Chișinău se așteaptă la intensificarea acțiunilor destabilizatoare patronate de ruși

„Se dorește crearea percepției că opțiunea noastră de a ne integra în UE va aduce războiul peste noi” – acuză vicepremierul Cristina Gherasimov.

Veridica News
Veridica News
23 Jul 2024