Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn Telegram

FAKE NEWS: Oculta globală vrea monede digitale pentru a înrobi omenirea

Un client folosește un bancomat bitcoin într-un restaurant din Haga, Țările de Jos, 20 martie 2014.
©EPA/VALERIE KUYPERS  |   Un client folosește un bancomat bitcoin într-un restaurant din Haga, Țările de Jos, 20 martie 2014.
Festivalul de conferințe

Monedele digitale vor fi folosite pentru transformarea populaţiei globului în sclavi, cărora nu li se va mai permite să dețină proprietăţi, să călătorească sau să cumpere ce vor dori, potrivit unei narațiuni false reluate odată cu anunţul de angajare a unui şef de departament pentru monedă digitală, lansat de către Trezoreria Marii Britanii. În realitate, moneda digitală reprezintă doar o altă formă de existență a banilor.

„Moneda digitală este semnul fiarei”. Fundamentalismul ortodox şi sistemele financiare moderne

ȘTIRE: „Zisa “monedă” este lipită de situația ta socială și teritorială – dacă nu ai credit social, adică nu ești un bun (supus) cetățean, și dacă nu utilizezi “moneda” în cercul cu o rază de 1,5 km înlăuntrul căruia locuiești, se anulează. Casa, mașina, depozitele bancare nu mai au nicio valoare, căci nu le mai poate cumpăra nimeni. Ca să poți vinde și cumpăra, trebuie să porți semnul – de vreme ce te lipește de locul unde stai ca pe un sclav și te obligă să proslăvești tot ce vine de la stăpânire ca să supraviețuiești, este semnul fiarei.”

NARAȚIUNE: Oculta mondială satanistă va aduce omenirea sub control prin impunerea monedelor digitale.

CONTEXT: Pe 25 ianuarie, Trezoreria Marii Britanii a publicat un anunţ de angajare pentru poziţia de şef al departamentului de monedă digitală (Central Bank Digital Currency – CBDC), care va fi creat în parteneriat cu Banca Angliei, prilej pentru cunoscutul avocat Gheorghe Piperea – cunoscut pentru promovarea unor narațiuni false în spațiul public – de a readuce în spaţiul public naraţiunea complotului satanist menit a suprima libertăţile şi drepturile omenirii. Sunt combinate teorii demontate deja în paginile Veridica, cum ar fi cea a „lagărelor digitale” sau cea a „ecodictaturii” care va împinge omenirea către un sistem social feudal, cărora le adaugă o componentă religioasă, în ton cu frământările comunităţii suveranist-ortodoxe din ultima perioadă, conform cărora rugăciunea a devenit infracţiune.

OBIECTIV: Inducerea în rândul opiniei publice a ideei că monedele digitale au drept scop controlul unor forțe oculte asupra persoanelor.

Monedele digitale emise și reglementate de stat, doar un nou instrument financiar

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Certitudinea introducerii de către Banca Angliei a unei monede digitale este spulberată din primul paragraf al job description-ului din anunţ: „Candidatul care va avea succes va fi responsabil de conducerea activității Departamentului Trezoreriei Maiestății Sale privind o potențială liră digitală - o monedă digitală a băncii centrale din Regatul Unit”.

În ceea ce priveşte CBDC-urile, este evident că opiniile exprimate de Piperea sunt emoţionale, intenţionat manipulative şi lipsite de o minimă înţelegere a conceptului de monedă digitală. Caracteristicile unei CBDC pot diferi în funcție de obiectivele urmărite și de modelul structural ales. Aceasta înseamnă că nu există un model unic de CBDC, fiecare țară putând alege, dacă va alege să emită o astfel de monedă, în ce fel se va comporta și care vor fi utilizările ei.

Ipoteza, momentan neimplementată, lansată de guvernul chinez, de a impune o perioadă de valabilitate a yuanului digital, este speculată total greșit de avocatul Piperea atunci când anunță apocalipsa financiară și dispariția conceptului de economisire. Moneda digitală chineză ar putea avea o dată de expirare, dar asta doar în scopul de a spori gradul de utilizare al yuanului digital în rândul populației. Oamenii vor avea oricând la dispoziție varianta  convertirii yuanilor digital în yuani fizici, dacă aceștia ar rămâne nefolosiți. În plus, conceptul expirării monedei digitale ar putea fi folosit pentru a preveni pierderea banilor, în cazul în care CBDC-urile sunt ținute pe un suport fizic offline. Astfel, odată ce termenul de valabilitate a monedei a expirat, banca centrală rambursează automat ultimul cont înregistrat, chiar și fără a fi nevoie de o cerere în acest scop. Dacă vreți o analogie puțin forțată, expirarea unui card bancar nu presupune pierderea banilor, iar banca emite automat unul nou.

De principiu, succesul oricărui proiect depinde de gradul de penetrare a societății. Astfel, e aproape imposibil de crezut că o monedă cu termen de valabilitate va fi acceptată de populație. Prin însăși definiția sa, moneda digitală este doar o altă formă a monedei naționale, astfel încât ea se supune acelorași reguli, fiind în același timp o obligație a băncii centrale față de clienții săi (populația) și un mijloc de păstrare a valorii. În orice caz, Gheorghe Piperea „uită” să menționeze sursa informației pe baza căreia anunță că CBDC-urile vor fi valabile, uneori 45, iar alteori 60 de zile. Introducerea unei monede digitale nu urmărește în mod direct înlocuirea numerarului, noua formă având doar rol complementar, la fel ca și contul bancar. Bunurile proprii vor avea fix aceeași valoare ca și înainte, ea fiind reglată de aceleași mecanisme ale cererii și ofertei.

În esență, implementarea unei CBDC ar uşura fluxurile monetare şi ar centraliza mai eficient procesele financiare, dar în niciun caz nu va aduce sfârșitul libertății despre care vorbește profesorul Piperea. Iar cea mai bună dovadă în acest sens o reprezintă faptul că scenariul apocaliptic ar fi putut fi foarte ușor pus în scenă de ceva vreme, prin intermediul telefoanelor mobile și cardurilor bancare asociate acestora.

Tags: Teoria conspirației , Oculta mondiala , România
Ajută Veridica.ro
 • Publicație / Media:
  pagină de facebook – Gheorghe Piperea
 • Data publicării:
  30/01/2023
 • Public țintă:
  ultrareligioşi, creştinopaţi, naţionalişti, suveranişti, antioccidentali, antieuropeni
 • Amplificare:
  gandeste.org, manifeste.ro, reţele sociale
 • Narațiune cheie:
  Oculta mondială satanistă va înrobi omenirea cu ajutorul monedelor digitale.
Alte articole
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Biserica Ortodoxă Ucraineană este persecutată de Kiev ca în perioada comunistă

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Biserica Ortodoxă Ucraineană este persecutată de Kiev ca în perioada comunistă

Ucraina îi persecută pe ortodocși ca în perioada comunistă, potrivit unei narațiuni false lansate de un purtător de cuvânt al Patriarhiei de la Moscova. Acesta încearcă, totodată, să acrediteze ideea că Patriarhia e echidistantă și se opune războiului „fratricid”. În realitate, Patriarhia Moscovei funcționează ca un braț propagandistic al Kremlinului și autoritățile ucrainene n-au făcut decât să ancheteze legături dintre aceasta și serviciile rusești, pe de-o parte, și unii prelați din Ucraina.

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Ucraina blochează creare unei zone de protecție la centrala nucleară Zaporojie și vrea să provoace un accident nuclear

PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Ucraina blochează creare unei zone de protecție la centrala nucleară Zaporojie și vrea să provoace un accident nuclear

Kievul nu vrea să colaboreze cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică pentru a crea o zonă de protecție la centrala nucleară Zaporojie și vrea să provoace un accident nuclear acolo, afirmă presa pro-Kremlin, care citează mai mulți oficiali ruși. În realitate, crearea acestei zone de protecție poate avea loc doar prin demilitarizare, adică prin retragerea trupelor ruse de pe teritoriul centralei, variantă exclusă însă de Moscova.

FAKE NEWS: România se pregătește să intre în război

FAKE NEWS: România se pregătește să intre în război

La ordinul președintelui Klaus Iohannis și cu complicitatea Parlamentului, România se va implica cu trupe în războiul din Ucraina în viitorul apropiat, afirmă un controversat deputat român. În realitate, prezentarea informărilor legate de forțele armate de către președintelui statului, în ședința comună a celor două camere ale Legislativului din România, reprezintă doar o procedură cu caracter mai mult formal, care are loc în fiecare an.

Cezar Manu

01 Feb 2023

Actualizat la: 01 Feb 2023 18:44:21
Cezar Manu

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 4 min
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Cehii îi dau Ucrainei arme ca să bombardeze civili
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Cehii îi dau Ucrainei arme ca să bombardeze civili

Voluntari din Cehia au colectat bani pentru a achiziționa un lansator de rachete pentru Ucraina, care îl folosește ca să bombardeze civili în Donbass, potrivit unei narațiuni false distribuite de presa rusă. În realitate, armele achiziționate în cadrul proiectului „Cadou pentru Putin” au scopul de a consolida apărarea ucraineană în fața agresiunii ruse.

Marin Gherman
Marin Gherman
28 Mar 2023
Monitor Fake News Nr. 45: Rușii dezinformează cu „fact-checking”, planul de ocupare a Moldovei și războiul muzeelor
Monitor Fake News Nr. 45: Rușii dezinformează cu „fact-checking”, planul de ocupare a Moldovei și războiul muzeelor

Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.

Veridica
Veridica
27 Mar 2023
FAKE NEWS: SUA conduce România și poartă război împotriva Rusiei
FAKE NEWS: SUA conduce România și poartă război împotriva Rusiei

SUA conduce România, vrea să distrugă UE și poartă război împotriva Rusiei, potrivit unor serii de narațiuni false promovate de fostul ministru român de externe condamnat penal, Adrian Severin. Narațiunile apar într-o scrisoare adresată de politicianul-infractor noului ambasador SUA în România, Kathleen Kavalec.

Cezar Manu
Cezar Manu
23 Mar 2023
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia și China vor pace în Ucraina, în timp ce Occidentul alimentează războiul
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia și China vor pace în Ucraina, în timp ce Occidentul alimentează războiul

Rusia și China caută soluții de pace în Ucraina, în timp ce Occidentul își dorește un război de lungă durată, potrivit presei guvernamentale ruse care scrie despre discuțiile de la Moscova dintre Vladimir Putin și Xi Jinping. În realitate, Rusia e cea care a declanșat războiul și îl continuă menținând trupe în Ucraina și încercând să captureze și mai mult din teritoriul acestei țări.

Marin Gherman
Marin Gherman
22 Mar 2023