Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

Știri

NOVAYA GAZETA: America şi ursul

novaya
©  |  

Emisiunea „60 de minute” a fost printre  primele care s-a repezit la ambrazură, apărându-l pe președintele rus Putin de maleficul președinte Biden, care a îndrăznit să-l numească ucigaş pe „colegul” său.

Ministerul de Externe și secretarul de presă al lui Putin, Peskov, încă nu spuseseră niciun cuvânt, însă prezentatorii, Olga Skabeeva și Evghenii Popov, soldații loiali ai „partidului”, deja îl puseseră pe preşedintele american la stâlpul infamiei şi au dat verdictul lor „relațiilor şi aşa dificile dintre Rusia și Statele Unite Statele”: acestea, relațiile, au fost rupte se pare pentru totdeauna!

 „Probabil că a uitat să ia pastilele... În ultimul timp, Biden spune prostii în public... Iar acum acest om îl numește ucigaș pe președintele rus!” a remarcat Popov într-un mod prietenos.

Imaginile din interviul lui Biden de la postul american ABC cu această frază revoltătoare (dacă e să fim corecţi, Biden nu a rostit-o el însuși, ci doar a răspuns afirmativ la întrebarea unui jurnalist) a fost prezentată de mai multe ori în timpul emisiunii. Iar prezentatorii și experții lor au repetat-o de foarte multe ori. Cuvintele „Putin este un ucigaş” au fost repetate în spaţiul informaţional rusesc mai des decât în ​​toate media americane luate împreună, după cum a remarcat ulterior Stanislav Kucher la RTVI.

Deputatul Tolstoi a menționat că „Biden, care suferă de demență, nu a fost lăsat să vorbească cu  jurnaliștii pentru o lungă perioadă de timp. Bătrânul e un împiedicat".

Un participant permanent la talk-show-ul „60 de minute”, deputatul Juravlev (un mare poznaş) a spus direct: „Președintele Biden nu este un președinte, ci un diagnostic... Americanii l-au ales. De vreme ce aveţi idioţi la putere, cu toții sunteţi la fel... "

Pentru a demonstra că Biden nu știe ce face, spre veselia gazdelor și a invitaţilor emisiunii, a fost  prezentată o selecție de momente comice: cum a confundat numele copiilor și nepoților săi, cum a uitat numele unui ministru, cum s-a rătăcit într-un supermarket (această secvenţă „hilară” a fost prezentată toată seara la toate programele de ştiri).

Nu credeţi ce vedeţi la televizor? Uitaţi-vă la modul în care americanii înșiși evaluează starea fizică și mentală a noului președinte. Prezentatorul Fox News, Tucker Carlson, îl compară pe Brejnev, deja ramolit, cu Biden de azi. În cadru, Brejnev mormăie ceva neinteligibil. „Paralelele sunt vizibile”, concluzionează jurnalistul american, surprinzându-i cel mai probabil pe cetăţenii ruși, pe care televiziunea rusă i-a convins de mult că nu există libertate de exprimare în Statele Unite, spre deosebire de patria lor liberă din toate punctele de vedere. Iar acolo își bat joc de propriul președinte. Ciudat!

Totuși, „paralelele” l-au revoltat pe neașteptate pe Popov, care i-a reproşat colegului său american: dragul nostru Leonid Ilici a luptat și și-a vărsat sângele pentru Patrie. Veteran!

Biden, însă, nu e veteran - doar un bătrân senil, iar declarațiile sale - „un triumf al marasmului politic”.

Apoi, cu toții s-au apucat să caute un răspuns pe măsură pentru Biden. „Aș sugera creșterea numărului de agenţi în Statele Unite ca să-i ţinem din strâns... Trebuie să luăm în considerare și problema planificării nucleare comune cu China. Va fi o ca găleată cu apă rece pe capul lui Biden”, măsuri radicale sugerate de politologul Korotchenko. „Nu este mai simplu să luăm Alaska?” - glumea elegant Popov. „În niciun caz nu ar trebui să răspundem doar spunând că Ministerul de Externe își exprimă o altă îngrijorare”, s-a aprins deputatul Juravlev. „Dar cum ar trebui? Să lansăm un atac cu rachete nucleare?”- a spus Skabeeva cu un zâmbet ironic. „Trebuie  să venim cu un răspuns superior, să nu coborâm la nivelul lui Biden. Noi am ajuns o dată la Paris şi a doua oară la Berlin. E singura cale", a tăiat-o deputatul Tolstoi.

Seara târziu, în emisiunea lui Soloviov, a continuat căutarea răspunsurilor simetrice. Nu întâmplător Soloviov este principalul propagandist al Rusiei, el gândește global: „Acesta nu este un atac împotriva lui Putin, ci asupra întregii Rusii ... Desigur, America este extrem de iritată de succesul nostru în crearea celui mai bun vaccin din lume, politica noastră independentă, Crimeea... Aceasta este, desigur, declarația unui nou război rece. Trebuie să răspundem foarte dur. Nu suntem uşor de intimidat... Iar președintele Biden era conştient de ceea ce spunea? Dar dacă nu-şi da seamă, mai are acces la butonul roșu?" Drept contra exemplu pentru „inadecvatul” Biden, a fost citat adecvatul Trump, fiind prezentat un fragment dintr-un interviu mai vechi acordat aceluiași canal american ABC. Acolo jurnalistul nu pune o întrebare, ci afirmă el însuşi: „Dar este un criminal. Putin este un ucigaș". Iar Trump răspunde filosofic: „Mulți sunt ucigași. Mulți. Ucigași sunt o mulţime în jurul nostru, credeţi-mă".

Tot anturajul lui Soloviov din studio a dat din cap aprobator: „Iată! El a găsit cuvintele potrivite".

„Aceasta („expresia nepermisă împotriva lui Putin”) ar trebui să fie un motiv bun pentru mobilizarea noastră internă”, a găsit un plus deputatul Zatulin.

... La amiază, când încă citatul din interviul lui Biden nu devenise titlul major de știri, la talk-show-ul Vremea Pokajet de la Primul canal s-a discutat despre noile sancțiuni americane împotriva Rusiei. Prezentatorul Artem Şeinin a întrat în temă printr-o poveste despre un urs  urmărind un bărbat ce fugea de el pe o stradă din Nijnii Taghil. Şeinin a văzut în urs nu o fiară din pădure rătăcită prin oraș, ci un animal blând, cuminte, care tânjea să comunice cu cineva, dar a ajuns să fie lovit de un autobuz. „Şi noi, acum 35 de ani, eram ca acest urs... I-am crezut, şi cât pe ce să ajungem sub autobuz. Acești „oameni buni” s-au apropiat foarte mult de hotar... Ei şi acum ne numesc principala amenințare la adresa lor”. Deci, e o metaforă. „Nişte oameni buni” - Occidentul colectiv, care la început a încercat să ne îmblânzească, ca apoi să ne distrugă. Nu a mers!

Stanislav Kucher, șeful redacției americane a postului RTVI, a lansat recent canalul YouTube „A fost odată în America” - „pentru toți cei care preferă jurnalismul obiectiv versus propaganda de stat, americanofobia în creștere și „alt obscurantism”. Unul dintre primele reportaje speciale a fost despre cele mai faimoase mituri propagandistice, datorită cărora concetățenii noștri consideră America principalul dușman al Rusiei, care visează să ne subjuge. Unul dintre aceste mituri este „planul Dulles”, care, după cum se dovedește, nu există și nici nu a existat vreodată. Acesta este un fake total, care, la fel ca multe altele, se bucură de o mare rezonanţă în minţile ruşilor creduli. Stas Kucher a creat un canal util, însă el nu poate concura cu cea mai puternică mașină de propagandă, care zi și noapte face America una cu pământul. Însă, de la aceasta Americii n-o să-i cadă nasul…  „Întoarceţi-ne Alasocika, daţi drăguţa-napoi” - e doar în acest cântec prostesc şi în visele lui Evghenii Popov. Încearcă şi-o ia.

Irina Petrovskaya, Novaya Gazeta, 18 martie 2021

Tags: Rusia, Vladimir Putin, Joe Biden

Alte știri
Cehia şi Slovacia au raportat, miercuri, cel mai mare număr de noi contaminări cu COVID-19 înregistrate într-o singură zi

Cehia şi Slovacia au raportat, miercuri, cel mai mare număr de noi contaminări cu COVID-19 înregistrate într-o singură zi

Analiştii speculează că guvernul demisionar ceh, condus de populistul Andrej Babis şi susţinut de social-democraţi şi comunişti, n-a vrut să adopte măsuri impopulare înaintea alegerilor parlamentare de luna trecută, pe care le-a pierdut la limită în faţa unei coaliţii de centru-dreapta.

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat priorităţile politicii sale externe

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat priorităţile politicii sale externe

„Zilele în care Statele Unite au îngenuncheat în faţa acţiunilor agresive ale Rusiei s-au încheiat”

Opoziţia belarusă salută sancţiunile impuse în mod coordonat de democraţiile occidentale regimului autoritar de la Minsk

Opoziţia belarusă salută sancţiunile impuse în mod coordonat de democraţiile occidentale regimului autoritar de la Minsk

Pregătite din timp, acestea includ blocarea importului în Uniunea Europeană de potasiu şi produse petroliere din Belarus.

20 Mar 2021

Timp de citire: 6 min
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat, miercuri, că la nivel comunitar ar trebui luată în calcul instituirea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a apreciat, miercuri, că la nivel comunitar ar trebui luată în calcul instituirea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

Statisticile confirmă că rata modestă de imunizare e direct proporțională cu numărul deceselor provocate de noul coronavirus.

01 Dec 2021
Românii de pretutindeni au celebrat, miercuri, Ziua Naţională şi împlinirea a 103 ani de la crearea statului naţional unitar
Românii de pretutindeni au celebrat, miercuri, Ziua Naţională şi împlinirea a 103 ani de la crearea statului naţional unitar

În vara lui 1940, în urma unui ultimatum, URSS a anexat atât Basarabia, cât şi nordul Bucovinei, teritorii care aparţin, în prezent, fostelor republici sovietice Moldova şi Ucraina.

01 Dec 2021
Talibanii afgani au cerut, din nou, Statelor Unite să deblocheze cele nouă miliarde și jumătate de dolari ale băncii centrale de la Kabul, înghețate în bănci americane
Talibanii afgani au cerut, din nou, Statelor Unite să deblocheze cele nouă miliarde și jumătate de dolari ale băncii centrale de la Kabul, înghețate în bănci americane

Analiștii spun că banii din America sunt vitali pentru Afganistan, unde economia s-a prăbușit din nou, guvernul nu poate plăti mărfurile importate, iar angajații statului nu și-au mai primit salariile de câteva luni.

01 Dec 2021
Ucraina a cerut NATO să pregătească sancțiuni economice împotriva Rusiei și să-și intensifice cooperarea militară cu Kievul
Ucraina a cerut NATO să pregătească sancțiuni economice împotriva Rusiei și să-și intensifice cooperarea militară cu Kievul

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, avertizase, deja, că orice agresiune a Rusiei contra vecinei sale va costa scump și va fi urmată de consecințe politice și economice.

01 Dec 2021