Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

Fake News

FAKE NEWS: Vaccinul anti-COVID dă sterilitate pe trei generații

Sosoaca
©EPA-EFE/Robert Ghement  |   Diana Sosoaca, member of the Romanian Parliament, shouts slogans during a protest against new measures ordered by the Romanian government during the fourth wave of the Covid-19 Coronavirus pandemic, in front of government headquarters in Bucharest, Romania, 02 October 2021.

Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR, dar care nu mai face din acest partid, a afirmat că vaccinurile împotriva coronavirusului au ca efect advers sterilitatea pe trei generații.

ȘTIRE: „Se modifică genomul uman, ceea ce înseamnă că se modifică structura voastră. Vă scurtează viața. Nu mai vorbim că la acest moment sunt cercetători care spun că dau sterilitate pe trei generații.

[…] Este foarte clar că există efecte adverse care duc inclusiv la moarte și, până când nu se va termina acest experiment, în decembrie 2023, voi milita contra vaccinării. Vă solicit tuturor să nu vă vaccinați atât timp cât nimeni nu despăgubește pe nimeni! În caz de deces, despăgubiți familia decedatului cu cinci milioane de euro!

Mulți cercetători spun că afectează genomul uman, ceea ce înseamnă că-l înlocuiește pe Dumnezeu și modifică structura ADN-ului, ceea ce înseamnă că nu veți mai fi oameni! Copiii care sunt făcuți de persoane vaccinate oare vor suporta aceeași transformare genetică? Vor mai fi oameni normali ca noi sau vor fi niște pseudo-oameni, o altă specie?

Din totalul femeilor care au suferit efecte adverse, peste 75% din ele au suferit avorturi, cele care erau gravide, iar celelalte sunt sterile ca urmare a vaccinării. Mă întreb câte femei vor mai putea procrea în viitor... Rog copiii din România, rog adolescenții să nu se ducă la vaccinare!”, a declarat Șoșoacă într-un interviu pentru televiziunea B1 TV.

NARAȚIUNE: Persoanele vaccinate cu vaccinuri împotriva coronovirusului vor deveni sterile și se vor transforma pe mai multe generații în „pseudo-oameni” dintr-o altă specie.

CONTEXT/ETOS LOCAL: Senatoarea Diana Șoșoacă este una dintre principalele promotoare ai teoriilor conspirației legate de vaccinare, cu precădere cea împotriva coronavirusului. Ea folosește mesaje neacoperite științitific și populiste cu scopul de a capăta popularitate și de a-și crește rating-ul politic.

Mesajele Dianei Șoșoacă se pliază perfect pe cele ale mișcărilor „anti-vaxxeri” de sorginte conservatore, dar mai ales pe cele promovate intens de media ruse privind „nocivitatea” vaccinurilor. Moscova este interesată să producă în primul rând panică în rândul cetățenilor din Occident și să obstrucționeze măsurile sanitare luate de guvernele acestora.

În România, astfel de narațiuni sunt promovate și de preoți din Biserica Ortodoxă în rândul enoriașilor. Aceștia țes în special povești apocaliptice despre ce urmează să li se întâmple celor vaccinați. De exemplu, că se vor tranforma în zombi cu pielea plină de solzi.

Se vorbește de asemenea de o ocultă mondială” formată din liderii lumii și miliardarii acesteia care ar avea ca scop final înrobirea oamenilor.

De atlfel, Diana Șocoacă este și promotoare a relațiilor bune cu Rusia și o admiratoare deschisă a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Populismul senatoarei este mai degrabă unul lipsit de orice responsabilitate sau civism într-o situație critică în care România înregistrează de două săptămâni o medie de aproximativ 10.000 de cazuri de noi îmbolnăviri (peste 15.000 pe 5 octombrie!) cu SARS-CoV-2 și peste 100 de morți zilnic.

Pe de altă parte, epidemiologii trag un semnal important de alarmă în privința mortalității crescute a celor care contactează COVID-19 în acest val patru în România, în care decesele provocate de acest virus au o periodicitate deja de șapte minute.

OBIECTIV: Inducerea în rândul populației a unei stări de frică și anxietate legată de vaccinarea anti-COVID-19 cu scopul destabilizării statelor occidentale

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Afirmațiile Dianei Șoșoacă nu au la bază niciun argument științific referitor la infertilitatea celor care nu se vaccinează. De altfel, declarațiile frizează ridicolul și lipsa de logică. În cazul în care un individ ar fi steril, el nu ar putea ajunge să se reproducă iar după el nu ar mai urma nici măcar o generație – așadar, cu atât mai puțin trei. 

CUI ÎI SERVESC NARAȚIUNILE: Kremlinului, forțelor populiste și extremiste din România care capitalizează politic situația de criză sanitară și politică din țară.

Vă invităm la un Centenar Regal! Pe 25 octombrie se împlinesc 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I
 • Publicație / Media:
  B1 TV
 • Data publicării:
  01/10/2021
 • Limba / Public țintă:
  Cetățeni români care manifestă adversitate față de măsuri sanitare anti-COVID-19
 • Amplificare:
  social media
 • Afiliere politică:
  Nu este cazul
 • Narațiune cheie:
  Persoanele vaccinate cu vaccinuri împotriva coronovirus vor deveni sterile și se vor transforma pe mai multe generații în „pseudo-oameni” dintr-o altă specie.
Alte articole
FAKE NEWS: UE persecută rusofonii pentru a șterge amintirea marii victorii a Rusiei asupra fascismului

FAKE NEWS: UE persecută rusofonii pentru a șterge amintirea marii victorii a Rusiei asupra fascismului

Țările UE acceptă persecutarea comunităților rusofone întrucât vor să șteargă din memorie victoria poporului sovietic asupra naziștilor, scrie presa rusă care citează un fost deputat al Radei Supreme, membru al Partidului Regiunilor al președintelui ucrainean fugar Viktor Ianukovici. Narațiunea se înscrie într-un efort mai amplu de a prezenta agresiunea Rusiei în regiune în ultimii ani ca pe o luptă împotriva fascismului.

FAKE NEWS: Maia Sandu cedează resursele de apă ale Moldovei

FAKE NEWS: Maia Sandu cedează resursele de apă ale Moldovei

Lidera de la Chișinău ar fi de acord cu proiectul ucrainean de construire, pe Nistru, a unei hidrocentrale care ar reduce drastic resursele de apă ale Republicii Moldova și ar lăsa inclusiv Chișinăul fără apă.

FAKE NEWS: România va trimite militari în Crimeea la comanda UE

FAKE NEWS: România va trimite militari în Crimeea la comanda UE

Militarii români ar urma să participe la operațiunea ucraineană de recuperare a Crimeii.

Timp de citire: 3 min
 • Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR, dar care nu mai face din acest partid, a afirmat că vaccinurile împotriva coronavirusului au ca efect advers sterilitatea pe trei generații.
 • OBIECTIV: Inducerea în rândul populației a unei stări de frică și anxietate legată de vaccinarea anti-COVID-19 cu scopul destabilizării statelor occidentale
 • DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Afirmațiile Dianei Șoșoacă nu au la bază niciun argument științific referitor la infertilitatea celor care nu se vaccinează. De altfel, declarațiile frizează ridicolul și lipsa de logică. În cazul în care un individ ar fi steril, el nu ar putea ajunge să se reproducă iar după el nu ar mai urma nici măcar o generație – așadar, cu atât mai puțin trei.
FAKE NEWS: Ucraina a omorât copii din Transnistria
FAKE NEWS: Ucraina a omorât copii din Transnistria

Ministrul de externe de la Tiraspol a reluat narațiunea privind o blocadă impusă regiunii separatiste și a afirmat că din cauza acesteia și-au pierdut viața copii din Transnistria. Pacienții din Transnistria au însă acces la clinicile din dreapta Nistrului, inclusiv la serviciul SMURD.

Cornel Ciobanu
Cornel Ciobanu
25 Oct 2021
FAKE NEWS: Moldova, rampă de lansare americană pentru un război cu Rusia
FAKE NEWS: Moldova, rampă de lansare americană pentru un război cu Rusia

La Chișinău au fost aduși militari americani care vor participa la războiul din Donbass, împotriva Rusiei, scrie o sursă rusească, preluată și de presa de propagandă de la Chișinău. Narațiunile au scopul să inducă ideea unei agresiuni occidentale în regiune. Ministerul Apărării de la Chișinău a calificat această informație drept un fakenews.

Mariana Vasilache
Mariana Vasilache
22 Oct 2021
FAKE NEWS: Incendiile din spitalele românești sunt o „făcătură”, iar vaccinuri anti-COVID-19 sunt expirate
FAKE NEWS: Incendiile din spitalele românești sunt o „făcătură”, iar vaccinuri anti-COVID-19 sunt expirate

România are în stoc vaccinuri anti-coronavirus expirate care sunt administrate populației, iar incendiile care au avut loc în spitalele românești în ultimul an sunt regizate. Aceste narațiuni false circulă de mai demult și, cel mai recent, au fost promovate de episcopul Giurgiului.

Mădălin Necșuțu
Mădălin Necșuțu
21 Oct 2021
FAKE NEWS: Europenii solicită construirea Nord Stream 3 și 4 pentru a depăși criza gazelor
FAKE NEWS: Europenii solicită construirea Nord Stream 3 și 4 pentru a depăși criza gazelor

În timp ce în statele membre ale UE criza gazelor naturale se adâncește iar prețurile cresc, presa guvernamentală rusă promovează narațiuni despre panica europenilor, care ar solicita ajutorul Rusiei.

Marin Gherman
Marin Gherman
19 Oct 2021