Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

Fake News

FAKE NEWS: Vaccinul anti-COVID dă sterilitate pe trei generații

Sosoaca
©EPA-EFE/Robert Ghement  |   Diana Sosoaca, member of the Romanian Parliament, shouts slogans during a protest against new measures ordered by the Romanian government during the fourth wave of the Covid-19 Coronavirus pandemic, in front of government headquarters in Bucharest, Romania, 02 October 2021.

Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR, dar care nu mai face din acest partid, a afirmat că vaccinurile împotriva coronavirusului au ca efect advers sterilitatea pe trei generații.

ȘTIRE: „Se modifică genomul uman, ceea ce înseamnă că se modifică structura voastră. Vă scurtează viața. Nu mai vorbim că la acest moment sunt cercetători care spun că dau sterilitate pe trei generații.

[…] Este foarte clar că există efecte adverse care duc inclusiv la moarte și, până când nu se va termina acest experiment, în decembrie 2023, voi milita contra vaccinării. Vă solicit tuturor să nu vă vaccinați atât timp cât nimeni nu despăgubește pe nimeni! În caz de deces, despăgubiți familia decedatului cu cinci milioane de euro!

Mulți cercetători spun că afectează genomul uman, ceea ce înseamnă că-l înlocuiește pe Dumnezeu și modifică structura ADN-ului, ceea ce înseamnă că nu veți mai fi oameni! Copiii care sunt făcuți de persoane vaccinate oare vor suporta aceeași transformare genetică? Vor mai fi oameni normali ca noi sau vor fi niște pseudo-oameni, o altă specie?

Din totalul femeilor care au suferit efecte adverse, peste 75% din ele au suferit avorturi, cele care erau gravide, iar celelalte sunt sterile ca urmare a vaccinării. Mă întreb câte femei vor mai putea procrea în viitor... Rog copiii din România, rog adolescenții să nu se ducă la vaccinare!”, a declarat Șoșoacă într-un interviu pentru televiziunea B1 TV.

NARAȚIUNE: Persoanele vaccinate cu vaccinuri împotriva coronovirusului vor deveni sterile și se vor transforma pe mai multe generații în „pseudo-oameni” dintr-o altă specie.

CONTEXT/ETOS LOCAL: Senatoarea Diana Șoșoacă este una dintre principalele promotoare ai teoriilor conspirației legate de vaccinare, cu precădere cea împotriva coronavirusului. Ea folosește mesaje neacoperite științitific și populiste cu scopul de a capăta popularitate și de a-și crește rating-ul politic.

Mesajele Dianei Șoșoacă se pliază perfect pe cele ale mișcărilor „anti-vaxxeri” de sorginte conservatore, dar mai ales pe cele promovate intens de media ruse privind „nocivitatea” vaccinurilor. Moscova este interesată să producă în primul rând panică în rândul cetățenilor din Occident și să obstrucționeze măsurile sanitare luate de guvernele acestora.

În România, astfel de narațiuni sunt promovate și de preoți din Biserica Ortodoxă în rândul enoriașilor. Aceștia țes în special povești apocaliptice despre ce urmează să li se întâmple celor vaccinați. De exemplu, că se vor tranforma în zombi cu pielea plină de solzi.

Se vorbește de asemenea de o ocultă mondială” formată din liderii lumii și miliardarii acesteia care ar avea ca scop final înrobirea oamenilor.

De atlfel, Diana Șocoacă este și promotoare a relațiilor bune cu Rusia și o admiratoare deschisă a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Populismul senatoarei este mai degrabă unul lipsit de orice responsabilitate sau civism într-o situație critică în care România înregistrează de două săptămâni o medie de aproximativ 10.000 de cazuri de noi îmbolnăviri (peste 15.000 pe 5 octombrie!) cu SARS-CoV-2 și peste 100 de morți zilnic.

Pe de altă parte, epidemiologii trag un semnal important de alarmă în privința mortalității crescute a celor care contactează COVID-19 în acest val patru în România, în care decesele provocate de acest virus au o periodicitate deja de șapte minute.

OBIECTIV: Inducerea în rândul populației a unei stări de frică și anxietate legată de vaccinarea anti-COVID-19 cu scopul destabilizării statelor occidentale

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Afirmațiile Dianei Șoșoacă nu au la bază niciun argument științific referitor la infertilitatea celor care nu se vaccinează. De altfel, declarațiile frizează ridicolul și lipsa de logică. În cazul în care un individ ar fi steril, el nu ar putea ajunge să se reproducă iar după el nu ar mai urma nici măcar o generație – așadar, cu atât mai puțin trei. 

CUI ÎI SERVESC NARAȚIUNILE: Kremlinului, forțelor populiste și extremiste din România care capitalizează politic situația de criză sanitară și politică din țară.

Carte recomandata
 • Publicație / Media:
  B1 TV
 • Data publicării:
  01/10/2021
 • Limba / Public țintă:
  Cetățeni români care manifestă adversitate față de măsuri sanitare anti-COVID-19
 • Amplificare:
  social media
 • Afiliere politică:
  Nu este cazul
 • Narațiune cheie:
  Persoanele vaccinate cu vaccinuri împotriva coronovirus vor deveni sterile și se vor transforma pe mai multe generații în „pseudo-oameni” dintr-o altă specie.
Alte articole
FAKE NEWS: SUA sunt gata să lupte în Donbass până la ultimul ucrainean

FAKE NEWS: SUA sunt gata să lupte în Donbass până la ultimul ucrainean

Statele Unite împing Ucraina spre o intensificare a conflictului din zona Donbass, afirmă liderul uneia dintre republicile auto-proclamate din estul Ucrainei. Declarația se înscrie în narațiunea care caută să submineze parteneriatul dintre Kiev și Occident. Acesta din urmă este prezentat ca responsabil de război, în ciuda faptului că Rusia a fost cea care a lansat agresiunile în regiune.

FAKE NEWS: Zelenski își vinde statul companiilor transnaționale americane

FAKE NEWS: Zelenski își vinde statul companiilor transnaționale americane

Președintele Volodimir Zelenski își vinde țara companiilor transnaționale americane, Ucraina devine o colonie a Occidentului, iar Rusia va fi alungată pe nedrept din spațiul ei de influență istorică tradițională. Aceste narațiuni au fost promovate de presa rusă pornind de la afirmații, scoase din context, ale Iuliei Sviridenko, șef-adjunct al Oficiului Președintelui Ucrainei.

FAKE NEWS: Ucrainenii vor pace, dar Zelenski caută război cu Rusia

FAKE NEWS: Ucrainenii vor pace, dar Zelenski caută război cu Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski vrea război cu Rusia, în timp ce societatea ucraineană își dorește pacea, scrie presa guvernamentală rusă, care a reluat o serie de narațiuni false privind conflictul din Donbass. Narațiunile pleacă de la comentariilor critice la adresa președintelui Ucrainei pe paginile rețelelor de socializare ale publicației pro-Kremlin „Sharij.net”. Discursul lui Volodimir Zelenski despre necesitatea de a crea o armată puternică în Europa a fost prezentat ca o declarație de război.

Timp de citire: 3 min
 • Senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR, dar care nu mai face din acest partid, a afirmat că vaccinurile împotriva coronavirusului au ca efect advers sterilitatea pe trei generații.
 • OBIECTIV: Inducerea în rândul populației a unei stări de frică și anxietate legată de vaccinarea anti-COVID-19 cu scopul destabilizării statelor occidentale
 • DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Afirmațiile Dianei Șoșoacă nu au la bază niciun argument științific referitor la infertilitatea celor care nu se vaccinează. De altfel, declarațiile frizează ridicolul și lipsa de logică. În cazul în care un individ ar fi steril, el nu ar putea ajunge să se reproducă iar după el nu ar mai urma nici măcar o generație – așadar, cu atât mai puțin trei.
FAKE NEWS: Incendiile din spitalele românești sunt o „făcătură”, iar vaccinuri anti-COVID-19 sunt expirate
FAKE NEWS: Incendiile din spitalele românești sunt o „făcătură”, iar vaccinuri anti-COVID-19 sunt expirate

România are în stoc vaccinuri anti-coronavirus expirate care sunt administrate populației, iar incendiile care au avut loc în spitalele românești în ultimul an sunt regizate. Aceste narațiuni false circulă de mai demult și, cel mai recent, au fost promovate de episcopul Giurgiului.

Mădălin Necșuțu
Mădălin Necșuțu
21 Oct 2021
FAKE NEWS: Europenii solicită construirea Nord Stream 3 și 4 pentru a depăși criza gazelor
FAKE NEWS: Europenii solicită construirea Nord Stream 3 și 4 pentru a depăși criza gazelor

În timp ce în statele membre ale UE criza gazelor naturale se adâncește iar prețurile cresc, presa guvernamentală rusă promovează narațiuni despre panica europenilor, care ar solicita ajutorul Rusiei.

19 Oct 2021
FAKE NEWS: Guvernarea PAS lasă agricultura din Republica Moldova fără forță de muncă
FAKE NEWS: Guvernarea PAS lasă agricultura din Republica Moldova fără forță de muncă

Republica Moldova va rămâne fără forță de muncă pentru recoltarea fructelor și legumelor după semnarea unui acord care le va permite moldovenilor să se angajeze la lucrări agricole în Germania, scrie portalul pro-socialist de știri kp.md. Narațiunea intră în categoria celor prin care se încearcă subminarea aspirațiilor europene; în fapt, acordul nu face decât să aducă în legalitate situația celor care, oricum, își caută de lucru în Germania.

Cornel Ciobanu
Cornel Ciobanu
18 Oct 2021
FAKE NEWS: România va trimite militari în Crimeea la comanda UE
FAKE NEWS: România va trimite militari în Crimeea la comanda UE

Militarii români ar urma să participe la operațiunea ucraineană de recuperare a Crimeii.

Mădălin Necșuțu
Mădălin Necșuțu
13 Oct 2021