Demagog - Buletin de Chișinău (2020)

Vaccinul rusesc este asumat de Organizația Mondială a Sănătății

Sputnik
© wuestenigel   |   Sputnik V
Presa rusească scrie despre vizita directorului Biroului regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge la Moscova şi că OMS ar intenţiona să sprijine promovarea vaccinului rusesc. Oficialul OMS a făcut declaraţii despre necesitatea unui vaccin sigur şi eficient, iar presa de la Chişinău, afiliată preşedintelui prorus Igor Dodon, scrie cu referire la aceeaşi vizită, că vaccinul rusesc este sigur şi eficient.
ŞTIRI:
"OMS intenţionează să contribuie la promovarea vaccinului Sputnik V
Moscova, 23 septembrie. / TASS /. Oficiul Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății intenționează să sprijine promovarea vaccinului rusesc Sputnik V. Acest lucru a fost declarat de directorul Biroului regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, la o întâlnire cu premierul rus Mikhail Mishustin. La începutul întâlnirii, Kluge a apreciat foarte mult discursul președintelui rus Vladimir Putin la sesiunea Adunării Generale a ONU, inclusiv pentru exprimarea sprijinului pentru OMS. „Spuneți-i președintelui că şi voi aveți un prieten loial la Biroul European al OMS”, a adăugat el. Șeful biroului regional a menționat că vizita sa la Moscova este un semn al „angajamentului său puternic pentru a extinde cooperarea cu Rusia la nivel național, regional și global, inclusiv <...> pentru promovarea lucrului enorm al a Federației Ruse privind vaccinul Sputnik V COVID”.
Altă sursă oficială de la Moscova informează că OMS vrea să extindă cooperarea cu Rusia privind vaccinul împotriva COVID.
"Moscova, 23 septembrie - RIA Novosti. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) intenționează să extindă cooperarea cu Federația Rusă la nivel național, regional și global, inclusiv promovarea limbii ruse și promovarea muncii la vaccinul rus Sputnik V împotriva coronavirusului, a declarat șeful OMS în Europa, Hans Kluge, pe canalul Rusia 24. „În primul rând, aș dori să îi mulțumesc sincer președintelui Federației Ruse pentru discursul excelent de ieri la Adunarea Generală a ONU și pentru un sprijinul atât de puternic pentru OMS, acest lucru este foarte important pentru noi. Şi, vă rog, transmiteţi-i preşedintelui vostru că aveţi, de asemenea, un prieten loial la Biroul European al OMS de la Copenhaga ", a spus Kluge adresându-se premierului rus Mikhail Mishustin. El a adăugat că aceasta este prima sa vizită oficială în țară în calitate de director regional. „Și acesta este un semn al angajamentului meu puternic pentru extinderea cooperării cu Federația Rusă la nivel național, regional și global, inclusiv promovarea limbii ruse, extinderea muncii enorme a Biroului OMS pentru boli netransmisibile de la Moscova, datorită sprijinului dvs. ... și neapărat pentru promovarea lucrului imens asupra vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19 ", - a spus șeful OMS din Europa la o întâlnire cu viceprim-ministrul."
Presa de la Chişinău, afiliată preşedintelui prorus Igor Dodon, amplifică declaraţiile oficialului OMS şi manipulează că virusul rusesc este sigur şi eficient:
"OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului
21 sept — Sputnik. Ministrul rus al Sănătății a discutat cu șeful Biroului european al OMS aspecte privind cooperarea în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Problemele privind cooperarea în lupta împotriva COVID-19 au fost discutate luni într-o ședință de către ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko și Hans Kluge, directorul Biroului Regional European al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează RIA Novosti.
Ministrul rus al Sănătății și-a exprimat recunoștința subdiviziunii europene a OMS pentru cooperarea activă în problemele legate de infecția cu coronavirus.
La rândul său, Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat recunoștința față de partea rusă pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului ”Sputnik V”. ”OMS apreciază foarte mult eforturile depuse de Federația Rusă pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19, și anume ”Sputnik V”. Aș dori să mulțumesc din nou Federației Ruse pentru eforturile sale excelente de a crea un vaccin sigur și eficient”, a declarat Hans Kluge la final întâlnire cu Murașko.
Primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19 „Sputnik V” a fost înregistrat de Ministerul Sănătății din Rusia. Medicamentul a fost dezvoltat de Centrul Gamalei. Kirill Dmitriev, șeful Fondului de investiții directe din Rusia, a anunțat că au fost promite cereri pentru achiziționarea a unui miliard de doze de vaccin, din peste 20 de țări. Potrivit acestuia, capacitățile disponibile în țară fac posibilă producerea a 500 de milioane de doze pe an."
"OMS: Vaccinul rusesc e sigur și eficient
23 septembrie NTV: Organizația Mondială a Sănătății apreciază eforturile Federației Ruse, depuse în direcția dezvoltării vaccinului împotriva noului coronavirus. Directorul regional pentru Europa al acestei structuri, Hans Henri Kluge, a anunțat că preparatul rusesc este sigur și eficient. După discuția cu ministrul Sănătății al Federației Ruse, Mihail Murașko, reprezentantul OMS pentru Europa, Hans Kluge, a reiterat că este nevoie de solidarizarea țărilor în lupta împotriva pandemiei.
Hans Henri Kluge, directorul regional al OMS Europa: "Organizația Mondială a Sănătății apreciază foarte mult eforturile Rusiei în direcția dezvoltării vaccinului împotriva coronavirusului, și anume ”Sputnik V”. Vreau să-i mulțumesc Federației Ruse pentru pașii importanți spre crearea vaccinului, care este sigur și eficient". În Rusia a început etapa a treia a fazei finale de testare a vaccinului ”Sputnik V”, la care participă 40 de mii de voluntari. Aceștia vor fi supravegheați timp de, cel puțin, jumătate de an. Totuși, cea mai mare parte a populației va fi vaccinată în următoarele 9-12 luni. Primii vor primi preparatul profesorii și medicii.
Anterior, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat că un vaccin omologat împotriva virusului COVID-19 ar putea ajunge la noi în țară până la fârșitul acestui an. El a precizat că a discutat despre asta cu autoritățile de la Moscova și că este vorba de 150 de mii de doze. Potrivit ultimelor statistici, la nivel mondial, mai mult de 31,4 milioane de oameni au fost testați pozitiv la prezența infecției. Peste 230 de mii de cazuri au fost înregistrate doar în ultimele 24 de ore. În timp ce mai mult de 23,1 milioane de pacienți s-au tratat, peste 970 de mii au pierdut lupta pentru viață. Situația este rămâne gravă în Ucraina și România, unde în ultimele 24 de ore au fost testați pozitiv 2.884 de oameni și, respectiv, 1.059."
OMS a declarat vaccinul rusesc împotriva coronavirusului ca fiind sigur și eficient
21 septembrie 2020 Vesti din Rusia
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a mulțumit Rusiei pentru dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului, transmite TASS. După cum a declarat directorul Biroului European al OMS, Hans Kluge, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății al Federației Ruse, Mihail Murașko, vaccinul ”Sputnik V” este sigur și eficient.
«OMS apreciază foarte mult eforturile Federației Ruse în dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului și anume ”Sputnik V”. Aș dori să-i mulțumesc ministrului pentru acei pași făcuți, etapă cu etapă, pentru a dezvolta un vaccin sigur și eficient», a spus Kluge. De asemenea, el a numit dezvoltarea vaccinului “principalul răspuns” al Rusiei la epidemia de coronavirus și a menționat că autoritățile ruse au făcut multe pentru a-i ajuta pe medici și cele mai vulnerabile grupuri ale populației.
Reamintim că, în august, Rusia a fost prima țară din lume care a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului, noul preparat fiind numit ”Sputnik V”. La Moscova a început deja a treia fază a testelor clinice, iar loturile de vaccin au ajuns în regiuni."
AFILIERE POLITICĂ: PSRM, Igor Dodon
DATA APARIȚIEI: 21-23 septembrie
AMPLIFICARE: Sputnik MD, NTV, vestidinrusia.ru, theworldnews.net
CUI SERVEȘTE: PSRM
NARATIUNEA PE CARE O SERVESTE: Vaccinul rusesc e sigur, Rusia este superioară din punct de vedere tehnologic Occidentului, Viaţa e mai bună în Rusia
CONTEXT: Pandemia COVID-19, Federaţia Rusă anunţă producerea virusului, vizita directorului regional al OMS la Moscova
Imediat după ce Federaţia Rusă a anunţat că a dezvoltat şi va produce de urgenţă vaccinul anticovid numit Sputnik V, preşedintele R. Moldova Igor Dododn şi presa afiliată acestuia a promovat intens vaccinul, în pofida avertizărilor OMS, că dezvoltarea unui astfel de produs necesită mai multe etape de verificare şi siguranţă.
Președintele Igor Dodon a declarat pe 21 august că este gata să fie primul moldovean căruia îi va fi administrat vaccinul rusesc pentru noul tip de coronavirus. Declarațiile au fost făcute într-o intervenție video din Rusia, unde șeful statului se află la sanatoriu.
DE CE SUNT FALSE NARAŢIUNILE: în comunicatul OMS privind vizita directorului regional al OMS în FR este menţionat că „În contextul importanței multilateralismului și a cooperării globale, în timpul unui briefing de presă împreună cu ministrul Sănătății, dr. Kluge a apreciat Federația Rusă pentru eforturile sale de cercetare și dezvoltare a vaccinului COVID-19, precum și pentru schimbul de informații cu OMS ca parte a efortului global pentru dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient”.
Anterior, după ce Rusia a anunţat că aprobă folosirea vaccinului anticovid OMS a îndemnat la verificări riguroase.
40 de cercetători din Europa, SUA, Canada pun la îndoială, într-o scrisoare deschisă, datele prezentate în publicaţia Lancet, valorile se repetă la diverşi subiecţi
SÂMBURE DE ADEVĂR: Rusia a anunţat în luna august că a dezvoltat un vaccin împotriva Covid-19 și au început primele vaccinări. Hans Kluge a fost într-o vizită oficială la Moscova și a vorbit despre importanța cooperării cu Rusia în combaterea pandemiei.
  • Publicație / Media:
    TASS, Ria Novosti
  • Public țintă:
    Electoratul de stânga, cetăţenii cu o orientare prorusă din RM
  • Narațiune cheie:
    Vaccinul rusesc este sigur şi eficient, validat de OMS
Mariana Vasilache
Mariana Vasilache

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 7 min
DEMAGOG 2021. Buletin de Chișinău, Nr. 1: Bătălia celor trei Președinți
DEMAGOG 2021. Buletin de Chișinău, Nr. 1: Bătălia celor trei Președinți

Moldova este din nou în campanie electorală, pentru a treia oară în 2 ani. În esență, la fel ca la majoritatea alegerilor care au avut loc de când Republică Moldova și-a obținut independența, și acum este o confruntare între așa-numitul „vector estic” și „vectorul vestic”. Rusia susține fățiș vectorul estic; Occidentul promite finanțări contra reformelor promise de vectorul vestic. Campania electorală, ca mai toate din ultimii ani, este marcată de numeroase fake news și dezinformări, majoritatea lansate din zona stângii și a mass-mediei afiliate socialiștilor ori Kremlinului. Autorii narațiunilor false par a fi, însă, în pană de idei: cele mai multe au fost deja folosite în campaniile electorale care au avut loc începând cu 2016.

Cătălin Gomboș
Cătălin Gomboș
12 Jun 2021
Maia Sandu vrea să îngrădească libertatea presei
Maia Sandu vrea să îngrădească libertatea presei

Maia Sandu ar vrea să îngrădească libertatea presei și libertatea de exprimare, iar platformele de fake news sunt credibile.

Mariana Vasilache
Mariana Vasilache
14 Dec 2020
„Maia Sandu va concedia oameni prin închiderea școlilor și reforma administrativă”
„Maia Sandu va concedia oameni prin închiderea școlilor și reforma administrativă”

Maia Sandu este responsabilă pentru închiderea școlilor și reforma administrativă (nepopulară) din 1999 și va continua aceste procese dacă ajunge președinte.

Cornel Ciobanu
Cornel Ciobanu
03 Nov 2020
„Rusia, prietenul care la nevoie se cunoaște”
„Rusia, prietenul care la nevoie se cunoaște”

Rusia ajută Republica Moldova oriunde este nevoie – chiar și la deszăpezire în iarna care o să urmeze.

Mădălin Necșuțu
Mădălin Necșuțu
16 Oct 2020