Știri

Volodimir Zelenski vizitează a doua oară Statele Unite de la declanşarea invaziei ruse

O fotografie pusă la dispoziție de Serviciul de presă prezidențial îl arată pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbind cu ministrul de externe al Germaniei Annalena Baerbock (nu este în imagine) în timpul întâlnirii lor de la Kiev, Ucraina, 11 septembrie 2023, pe fondul invaziei ruse. Ministrul german de externe Annalena Baerbock a sosit în capitala Ucrainei într-o vizită inopinată, pentru a se întâlni cu oficialităţi ucrainene de rang înalt.
© EPA-EFE/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES   |   O fotografie pusă la dispoziție de Serviciul de presă prezidențial îl arată pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbind cu ministrul de externe al Germaniei Annalena Baerbock (nu este în imagine) în timpul întâlnirii lor de la Kiev, Ucraina, 11 septembrie 2023, pe fondul invaziei ruse. Ministrul german de externe Annalena Baerbock a sosit în capitala Ucrainei într-o vizită inopinată, pentru a se întâlni cu oficialităţi ucrainene de rang înalt.

Susține jurnalismul independent

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să-l întâlnească pe președintele american Joe Biden la Casa Albă, în timpul vizitei sale din Statele Unite de săptămâna viitoare, prilejuită de reuniunea Adunării Generale a Națiunilor Unite de la New York, la care vor participa ambii lideri. Este a doua vizită pe care Zelenski o face în Statele Unite de la declanşarea invaziei ruse. Presa americană informează că Zelenski va merge şi în Congres pentru a face lobby pentru mai mult sprijin american în lupta împotriva Rusiei, în condiţiile în care tot mai mulţi republicani, inclusiv câțiva care candidează pentru președinție în 2024 şi-au exprimat opoziția față de continuarea asistenței acordate Ucrainei. De asemenea, la New York, unde este programat să țină un discurs în faţa Adunării Generale a ONU, preşedintele ucxrainean intenționează să se întâlnească şi cu alți lideri străini prezenţi la sediul Naţiunilor Unite. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a confirmat că va discuta cu Volodimir Zelenski în marja reuniunilor ONU.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora

O rafinărie rusească de petrol a trebuit să-și oprească operațiunile.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Continuă luptele în Fâșia Gaza
Continuă luptele în Fâșia Gaza

Un atac aerian israelian a ucis douăzeci de oameni într-o casă din tabăra de refugiați Nuseirat.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol

Principalul suspect a fost plasat în arest preventiv.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024