Știri

Vânătorul de mine britanic, intrat în serviciul Forţelor Navale Române, a plecat spre România

Vânătorul de mine M 270 ”Sublocotenent Ion Ghiculescu” părăseşte şantierul naval Babcock din portul scoţian Rosyth şi se îndreaptă spre portul militar Constanţa, 15 Noiembrie 2023.
© navy.ro   |   Vânătorul de mine M 270 ”Sublocotenent Ion Ghiculescu” părăseşte şantierul naval Babcock din portul scoţian Rosyth şi se îndreaptă spre portul militar Constanţa, 15 Noiembrie 2023.

Daruieste Viata

Un vânător de mine care a aparţinut Marinei Regale Britanice şi care a intrat în serviciul Forţelor Navale Române a plecat spre portul Constanţa, după ce echipajul s-a pregătit trei luni sub coordonarea specialiştilor britanici, informează un comunicat al Forţelor Navale Române. Vânătorul de mine M 270 ”Sublocotenent Ion Ghiculescu” a executat, miercuri, manevra de ieşire din şantierul naval Babcock din portul scoţian Rosyth pentru a lua cap-compas portul militar Constanţa, unde va intra în organica Divizionului 146 Nave Minare-Deminare.

“După trei luni de pregătire a echipajului pentru utilizarea tehnicii şi armamentului de la bord, timp în care vânătorul de mine M 270 a primit şi primul său pavilion, marinarii militari români au desfăşurat, în perioada 23 octombrie – 10 noiembrie, ultima etapă de instruire şi certificare pentru a îndeplini cerinţele de exploatare a navei”, se arată în comunicat.

Cei peste 40 de marinari militari de la bord s-au instruit sub coordonarea echipei Fleet Operational Standards and Training, structura Marinei Regale Britanice responsabilă cu pregătirea şi evaluarea echipajelor pentru încadrarea navelor militare, şi şi-au perfecţionat deprinderile teoretice şi practice necesare executării, în siguranţă, a marşului către portul militar Constanţa. În urma procesului de certificare a echipajului vânătorului de mine M 270, marinarii militari români au obţinut calificativele necesare pentru exploatarea navei, în vederea executării activităţilor specifice.

Vânătorul de mine M 270 ”Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, este primul dintre cele două vânătoare de mine prevăzute să fie livrate prin acordul de tip guvern la guvern, încheiat între România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. În valoare totală de peste 150.000.000 de euro, programul ”Vânător de mine” va creşte capacitatea Forţelor Navale Române de a acţiona eficient pentru contracararea pericolului de mine din Marea Neagră în contextul războiului din Ucraina, în scopul protejării căilor de navigaţie şi a infrastructurii critice din zona de responsabilitate.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Un om ucis de dronele rusești în sudul Basarabiei
Un om ucis de dronele rusești în sudul Basarabiei

Forțele ruse de invazie au atacat timp „de aproape două ore” raionul Izmail, din regiunea Odesa, foarte aproape de granița cu România – a precizat șeful administrației regionale, Oleg Kiper.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023
Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 17 martie anul viitor
Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 17 martie anul viitor

Vladimir Putin nu are adversar pentru al cincilea mandat.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023
România are în plan instalarea a minimum 30.000 de puncte de reîncărcare, până la jumătatea lui 2026
România are în plan instalarea a minimum 30.000 de puncte de reîncărcare, până la jumătatea lui 2026

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii naţionale de carburanţi alternativi pentru vehiculele rutiere este prevăzut în PNRR.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023