Știri

Un responsabil rus recunoaște că trupele ucrainene au trecut Niprul

Guvernatorul interimar al Hersonului, Vladimir Saldo, distins cu ordinul „Pentru meritul Patriei” de clasa a treia, vorbește în cadrul unei ceremonii de prezentare a decorațiilor de stat pentru realizări în domeniul educației, științei, medicinei și asistenței medicale, industriei, agriculturii, transportului maritim, și alte zone de la Sala Sf. Ecaterina a Kremlinului din Moscova, Rusia, 20 decembrie 2022.
© EPA-EFE/VALERY SHARIFULIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT   |   Guvernatorul interimar al Hersonului, Vladimir Saldo, distins cu ordinul „Pentru meritul Patriei” de clasa a treia, vorbește în cadrul unei ceremonii de prezentare a decorațiilor de stat pentru realizări în domeniul educației, științei, medicinei și asistenței medicale, industriei, agriculturii, transportului maritim, și alte zone de la Sala Sf. Ecaterina a Kremlinului din Moscova, Rusia, 20 decembrie 2022.

Daruieste Viata

Trupele ucrainene au reușit să stabilească, în sudul țării, poziții pe malul stâng al râului Nipru, controlat de armata rusă de invazie - a recunoscut, miercuri, șeful așa-ziselor autorități locale de ocupație, instalate de Moscova, Vladimir Saldo. „Cam o companie și jumătate, împărțite în grupuri mici, se află pe o porțiune dintre podul de cale ferată și (satul) Krinki” – a declarat Saldo, citat de media internaționale. El este primul oficial rus care admite că forțele ucrainene au trecut cu succes Niprul în acea zonă. Luni, Kremlinul a refuzat să discute despre informațiile potrivit cărora armata ucraineană își consolidează pozițiile pe malul stâng al Niprului. Chestionat de jurnaliști, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, nu a dorit să comenteze și a spus că, „pe această temă, considerăm că specialiștii noștri din armată pot și ar trebui” s-o facă. Nici autoritățile ucrainene, dornice să păstreze secretul asupra operațiunilor lor, nu au răspuns la întrebările presei occidentale cu privire la acest subiect. Bloggeri și experți militari ruși și ucraineni, care au analizat informații din surse deschise, afirmaseră, anterior, că armata ucraineană a reușit, încă de la sfârșitul lunii octombrie, să deplaseze forțe pe malul ocupat al Niprului, în special în satul Krinki, din regiunea Herson. Mai devreme, cele două agenții rusești de stat, Ria Novosti și Tass, anunțaseră, în termeni aproape identici, o retragere din regiune a trupelor proprii, înainte de a anula această informație și a invoca o „eroare”.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Un om ucis de dronele rusești în sudul Basarabiei
Un om ucis de dronele rusești în sudul Basarabiei

Forțele ruse de invazie au atacat timp „de aproape două ore” raionul Izmail, din regiunea Odesa, foarte aproape de granița cu România – a precizat șeful administrației regionale, Oleg Kiper.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023
Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 17 martie anul viitor
Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 17 martie anul viitor

Vladimir Putin nu are adversar pentru al cincilea mandat.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023
România are în plan instalarea a minimum 30.000 de puncte de reîncărcare, până la jumătatea lui 2026
România are în plan instalarea a minimum 30.000 de puncte de reîncărcare, până la jumătatea lui 2026

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii naţionale de carburanţi alternativi pentru vehiculele rutiere este prevăzut în PNRR.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023