Știri

Secretarul de stat american începe un nou turneu în Orientul Mijlociu pe fondul tensiunilor în creștere

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, participă la o conferință de presă comună cu președintele ivorian la reședința prezidențială din Abidjan, Coasta de Fildeș, 23 ianuarie 2024. Secretarul de stat al Statelor Unite a sosit la Abidjan pe 22 ianuarie pentru o vizită de lucru de 48 de ore .
© EPA-EFE/LEGNAN KOULA   |   Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, participă la o conferință de presă comună cu președintele ivorian la reședința prezidențială din Abidjan, Coasta de Fildeș, 23 ianuarie 2024. Secretarul de stat al Statelor Unite a sosit la Abidjan pe 22 ianuarie pentru o vizită de lucru de 48 de ore .

Susține jurnalismul independent

Palestinienii aflați sub bombardamentele din Gaza speră că vizita în regiune a secretarului de stat american, Antony Blinken va aduce în sfârșit un armistițiu, la timp pentru a preveni un nou atac israelian asupra orașului Rafah, ultimului refugiu de la marginea enclavei, la granița cu Egiptul. Blinken a sosit la Riad, în Arabia Saudită, la începutul primei sale călătorii în Orientul Mijlociu, de cand Washingtonul a intermediat o ofertă, cu contribuție israeliană, pentru prima încetare a focului de mai lungă durată, pentru eliberarea ostaticilor israelieni. Oferta, transmisă grupării Hamas săptămâna trecută de mediatorii din Qatar și Egipt așteaptă un răspuns din partea militanților islamiști care spun că vor mai multe garanții pentru oprirea războiului de patru luni din Fâșia Gaza. ”Este imposibil de spus dacă vom obține un progres, sau când îl vom obține. Decizia aparține acum Hamas”, a declarat reporterilor un înalt oficial american în timpul zborului spre capitala saudită. Pe lângă armistițiu, Blinken își propune să câștige sprijin pentru planurile americane de viitor: reconstrucția și guvernarea Fâșiei Gaza și, în cele din urmă, pentru un stat palestinian, pe care Israelul îl respinge acum, astfel încât țările arabe să normalizeze relațiile cu Israelul. Washingtonul încearcă, de asemenea, să prevină extinderea conflictului din Gaza în alte părți din Orientul Mijlociu, după zile de atacuri aeriene americane împotriva grupărilor armate pro-iraniene din regiune.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora

O rafinărie rusească de petrol a trebuit să-și oprească operațiunile.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Continuă luptele în Fâșia Gaza
Continuă luptele în Fâșia Gaza

Un atac aerian israelian a ucis douăzeci de oameni într-o casă din tabăra de refugiați Nuseirat.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol

Principalul suspect a fost plasat în arest preventiv.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024