Știri

Rusia spune că a început livrările gratuite de cereale pentru Africa

Președintele rus Vladimir Putin (r) strânge mâna cu președintele Republicii Centrafricane (RCA) Faustin-Archange Touadera în timpul unei fotografii de familie cu șefii delegațiilor și participanții la cel de-al doilea summit „Rusia-Africa” Forum Economic și Umanitar din St.Petersburg, Rusia , 28 iulie 2023. Cel de-al doilea Summit Economic și Umanitar Forum „Rusia-Africa” are loc în perioada 27-28 iulie la centrul de congrese-expoziții Expoforum din Sankt Petersburg.
© EPA-EFE/ALEXEY DANICHEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT   |   Președintele rus Vladimir Putin (r) strânge mâna cu președintele Republicii Centrafricane (RCA) Faustin-Archange Touadera în timpul unei fotografii de familie cu șefii delegațiilor și participanții la cel de-al doilea summit „Rusia-Africa” Forum Economic și Umanitar din St.Petersburg, Rusia , 28 iulie 2023. Cel de-al doilea Summit Economic și Umanitar Forum „Rusia-Africa” are loc în perioada 27-28 iulie la centrul de congrese-expoziții Expoforum din Sankt Petersburg.

Daruieste Viata

Rusia a anunţat primul transport gratuit de grâu pentru țări din Africa. Două nave au pornit spre Somalia şi Burkina Faso, iar Ministerul rus al Agriculturii afirmă că până la sfârșitul anului sunt planificate livrări de aproximativ 200.000 de tone pentru Zimbabwe, Mali, Eritreea şi Republica Centrafricană. În efortul de a crește influența Rusiei în Africa, preşedintele Vladimir Putin promitea în iulie că şase ţări africane vor primi gratuit grâne, în timp ce continuă să refuze reînoirea acordului care permite tranzitul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră. Ucraina spune însă că a găsit soluții alternative pentru transportul produselor sale, inclusiv pe un coridor de-a lungul coastei de vest a Mării Negre. Președintele Volodimir Zelenski a declarat recent că Ucraina a răsturnat balanța de forțe din Marea Neagră cu ajutorul flotei de drone marine care au forțat navele de război rusești să caute adăpost în estul Crimeei, dar și prin cooperarea cu țările riverane, care au facilitat transporturile ucrainene. Armata ucraineană a raportat azi că de la începutul invaziei ruse a distrus 15 nave rusești și a avariat alte 12, inclusiv prin atacuri asupra cartierului general al marinei ruse de la Sevastopol și a șantierului naval de la Kerci.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Un om ucis de dronele rusești în sudul Basarabiei
Un om ucis de dronele rusești în sudul Basarabiei

Forțele ruse de invazie au atacat timp „de aproape două ore” raionul Izmail, din regiunea Odesa, foarte aproape de granița cu România – a precizat șeful administrației regionale, Oleg Kiper.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023
Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 17 martie anul viitor
Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 17 martie anul viitor

Vladimir Putin nu are adversar pentru al cincilea mandat.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023
România are în plan instalarea a minimum 30.000 de puncte de reîncărcare, până la jumătatea lui 2026
România are în plan instalarea a minimum 30.000 de puncte de reîncărcare, până la jumătatea lui 2026

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii naţionale de carburanţi alternativi pentru vehiculele rutiere este prevăzut în PNRR.

Veridica News
Veridica News
07 Dec 2023