Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Separatiștii pro-moscoviți confirmă moartea unuia dintre comandanții lor militari

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, se îndreaptă spre locul unde, în urmă cu două săptămâni, un bloc de apartamente a fost distrus în urma loviturii cu rachete „Uragan”, în Donețk, Ucraina, 11 aprilie 2022.
© EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY   |   Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, se îndreaptă spre locul unde, în urmă cu două săptămâni, un bloc de apartamente a fost distrus în urma loviturii cu rachete „Uragan”, în Donețk, Ucraina, 11 aprilie 2022.

Daruieste Viata

Liderul separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, Denis Pușilin, a confirmat, marți, moartea unuia dintre generalii trupelor sale, Roman Kutuzov, căzut în luptele care opun armata rusă celei ucrainene.  Într-un mesaj postat pe Telegram și citat de agențiile internaționale de știri, Pușilin a transmis „sincere condoleanțe familiei și prietenilor” generalului Kutuzov. Moartea acestuia a fost raportată încă de duminică de un corespondent de război rus, Aleksandr Sladkov, dar n-a fost până acum confirmată de surse oficiale ruse. Ucrainenii, în schimb, anunțaseră că generalul-maior Roman Kutuzov a fost oficial denazificat şi demilitarizat, aluzie sarcastică la mizele așa-zisei operațiuni militare speciale a armatei ruse în Ucraina, pe care Moscova pretinde că vrea s-o demilitarizeze și s-o denazifice. Mai mulți ofițeri superiori ai armatei ruse au fost uciși de la declanșarea invaziei, pe 24 februarie. Numărul exact nu este cunoscut, iar autoritățile de la Moscova comunică rareori pierderile trupelor lor. La sfârșitul lunii martie, în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, s-a organizat o ceremonie mortuară pentru comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, Andrei Palîi, care a murit în luptă în Ucraina, lângă Mariupol (sud-est). În aprilie, la Sankt Petersburg, a avut loc înmormântarea generalului Vladimir Frolov, despre care autoritățile locale spun că avut parte de o „moarte eroică” în Ucraina.

 

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023