Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Reprezentanţi din Ucraina și Iran au discutat problema dronelor iraniene folosite de Rusia invadatoare

Soldații Gărzii Naționale ucrainene operează cu o mitralieră antiaeriană artizanală în Mykolaiv, Ucraina, 9 noiembrie 2022. Specialiștii Gărzii Naționale au construit o mitralieră antiaeriană din două mitraliere ale tancului și le-au instalat pe o mașină pentru a lupta cu recunoaștere și șoc drone. Trupele ruse au intrat pe 24 februarie pe teritoriul ucrainean, declanșând un conflict care a provocat distrugeri și o criză umanitară.
© EPA-EFE/STR   |   Soldații Gărzii Naționale ucrainene operează cu o mitralieră antiaeriană artizanală în Mykolaiv, Ucraina, 9 noiembrie 2022. Specialiștii Gărzii Naționale au construit o mitralieră antiaeriană din două mitraliere ale tancului și le-au instalat pe o mașină pentru a lupta cu recunoaștere și șoc drone. Trupele ruse au intrat pe 24 februarie pe teritoriul ucrainean, declanșând un conflict care a provocat distrugeri și o criză umanitară.

Daruieste Viata

Experți din Ucraina și Iran s-au întâlnit pentru a discuta despre acuzațiile privind dronele iraniene de atac folosite de Rusia în invazia din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko a declarat că nu poate oferi detalii, dar a dat asigurări că partea ucraineană continuă să ia cele mai hotărâte măsuri pentru a împiedica Rusia să folosească armele iraniene în războiul împotriva Ucrainei. Potrivit lui Nikolenko, Ucraina a avertizat Iranul despre consecințele complicității la agresiunea rusă, care ar putea fi mai importante decât eventualele beneficii ale cooperării cu Moscova.

Anterior, reprezentantul misiunii iraniene la ONU a raportat că Teheranul a convocat o “întâlnire comună a experților” în Ucraina, pentru a discuta problema transferului de drone kamikaze iraniene către Rusia.

După ce a negat multă vreme că ar înarma Rusia, Iranul a admis la începutul lunii că a furnizat drone armatei ruse, dar înainte de invazie şi în cantităţi limitate. Ministrul iranian de externe a spus că vor exista urmări dacă se va dovadi că ruşii folosesc dronele irnaiene în războiul din Ucraina. Seviciile de informaţii occidentale spun însă că Moscova şi Teheranul au căzut de accord ca drone iraninene să fie fabricate în Rusia.

Kievul a raportat nenumărate atacuri ruseşti cu drone kamkadze iraniene asupra sistemului energetic al Ucrainei. Ministerul ucrainean de Externe a decis ca răspuns să anuleze acreditarea ambasadorului iranian şi să reducă semnificativ prezenţa diplomatică iraniană.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș

Cu implicarea vicepreşedintelelui Consiliului Judeţean, Marius-Florinel Nicolaescu, locuinţele cumpărate pentru persoane vulnerabile nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei

Primarul Vitali Barabaș crede că „inamicul a primit ordinul de a pune mâna cu orice preț pe orașul” în care s-ar mai afla mai puțin de 1.300 de civili.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza

Locuitorii Fâșiei consideră că o ofensivă terestră israeliană în zonele de sud este iminentă.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023