Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Papa Francisc condamnă din nou, în Malta, „războiul profanator” din Ucraina

Papa Francisc îi binecuvântează pe credincioși când sosește cu papamobilul pentru a celebra slujba în fața bisericii Sf. Publius din Piazzale dei Granai din Floriana, Malta, 03 aprilie 2022.
© EPA-EFE/CIRO FUSCO   |   Papa Francisc îi binecuvântează pe credincioși când sosește cu papamobilul pentru a celebra slujba în fața bisericii Sf. Publius din Piazzale dei Granai din Floriana, Malta, 03 aprilie 2022.

Susține jurnalismul independent

Papa Francisc a condamnat din nou duminică, în Malta, „războiul profanator” din Ucraina: „Să ne rugăm pentru pace în timp ce ne gândim la tragedia umanitară a Ucrainei martirizate, încă sub bombardamentele acestui război profanator” – a îndemnat Suveranul Pontif, după ce a oficiat o mesă în aer liber, în fața a circa 20.000 de oameni adunați la Floriana, în imediata apropiere a capitalei Valletta.

Sâmbătă, în prima zi a vizitei sale apostolice în Malta, Papa Francisc a criticat „câţiva oameni puternici” pentru alimentarea conflictului din estul Europei şi a îndemnat ca „în noaptea războiului care s-a abătut asupra omenirii, să nu lăsăm visul păcii să se stingă”. Reuters notează că a fost pentru prima dată când Suveranul Pontif l-a criticat implicit pe Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei: în timp ce, „câţiva oameni puternici, din păcate blocaţi în pretenţiile anacronice ale intereselor naţionaliste, provoacă şi instigă conflictul, oamenii obişnuiţi simt nevoia să construiască un viitor care fie va fi împărtăşit, fie nu va exista deloc”. În discursul rostit în prezenţa oficialilor maltezi după sosirea în capitala celui mai mic stat din Uniunea Europeană, Papa Francisc a deplâns că „din estul Europei, din estul de unde răsare prima dată lumina, a venit întunericul războiului”.

Suveranul Pontif ar putea să facă o vizită la Kiev

Tot sâmbătă, Papa Francisc a lăsat să se înțeleagă că ar putea face o vizită la Kiev. Întrebat de un reporter care îl însoţea la bordul aeronavei Vaticanului dacă are în vedere să răspundă invitaţiei autorităţilor civile şi religioase ucrainene, pontiful a răspuns, fără alte detalii: „Da, este luată în considerare.”

Vocea Papei a fost puternică sâmbătă, însă Pontiful a rostit discursul aşezat. Pentru prima dată în cele 36 de călătorii apostolice pe care le-a efectuat în străinătate, Papa Francisc a fost nevoit să folosească un ascensor pentru a se îmbarca în aeronava care l-a transportat de la Roma la Valletta. În vârstă de 85 de ani, Suveranul Pontif suferă de sciatică – o afecţiune care îi provoacă dureri la nivelul membrelor inferioare.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Atac armat pe o șosea din Cisiordania ocupată
Atac armat pe o șosea din Cisiordania ocupată

A fost vizat și un autobuz școlar.

Veridica News
Veridica News
28 Mar 2024
Rușii atacă masiv Ucraina cu drone și rachete
Rușii atacă masiv Ucraina cu drone și rachete

Acestea au vizat regiuni din estul și sudul țării.

Veridica News
Veridica News
28 Mar 2024
România, al doilea cel mai mic cost pe oră cu forța de muncă din UE
România, al doilea cel mai mic cost pe oră cu forța de muncă din UE

Costul unei ore de muncă în România este de numai 11 euro.

Veridica News
Veridica News
27 Mar 2024
În 2023, Google a eliminat peste 5,5 miliarde de reclame
În 2023, Google a eliminat peste 5,5 miliarde de reclame

În 2023, Google a blocat sau eliminat peste 5,5 miliarde de reclame, în creștere ușoară față de anul precedent, și 12,7 milioane de conturi de advertiser, aproape dublu față de anul anterior.

Veridica News
Veridica News
27 Mar 2024