
Purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, Dmitri Peskov a spus că speră ca ”oameni profesioniști” care pot „lua decizii prin dialog” să preia puterea la Londra. ”Boris Johnson chiar nu ne plăcea, și nici noi pe el”, a adăugat Peskov. La Ministerul de Externe, purtătoarea de cuvânt, Maria Zakharova le-a declarat reporterilor că Johnson a fost „lovit de un bumerang lansat de el însuși”, iar morala poveștii, a spus ea, este „nu căutați să distrugeți Rusia”.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a dezvoltat o relație strânsă cu Boris Johnson de la începutul războiului, a spus despre premierul demisionar că a fost un prieten adevărat în vremurile cele mai grele, iar consilierul prezidențial, Mihailo Podoliak i-a mulțumit domnului Johnson, într-un mesaj pe Twitter, pentru că a fost ”primul care a mers la Kiev, în ciuda atacurilor cu rachete” și ”a fost mereu în fruntea sprijinului dat” Ucrainei.
Când a anunțat azi că renunță la poziția de lider al conservatorilor și la funcția de prim ministru, Boris Johnson a ținut să-i asigure pe ucraineni că Marea Britanie va continua să le fie alături. El a subliniat că a fost cel care a condus Occidentul în lupta împotriva invaziei lui Putin.
Cu toate acestea, un raport recent al Comisiei parlamentare pentru politică externă a criticat guvernul Johnson pentru că n-a reușit să oprească banii murdari rusești să pătrundă în ceea ce a numit”spălătoria londoneză” și pentru că n-a declanșat urmăriri penale împotriva rușilor înscriși pe lista de sancțiuni impuse Moscovei. În plus, BBC amintește de legăturile dintre Boris Johnson și unul din oligarhii ruși, Alexander Lebedev, fost ofițer KGB, pe al cărui fiu l-a ajutat să devină membru al Camerei Lorzilor, deși serviciile britanice de informații au avertizat că este un risc pentru securitatea națională.