Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Inamicii Rusiei sunt niște „nenorociți și degenerați” – susține fostul președinte Dmitri Medvedev

Pe atunci prim-ministrul rus și candidatul la președinție Vladimir Putin și președintele rus Dmitri Medvedev participă la o ceremonie de depunere  de coroane de flori la mormântul soldatului necunoscut, lângă Kremlin, de Ziua Apărătorului Patriei la Moscova, Rusia (reeditat la 15 ianuarie 2020).
© EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV   |   Pe atunci prim-ministrul rus și candidatul la președinție Vladimir Putin și președintele rus Dmitri Medvedev participă la o ceremonie de depunere de coroane de flori la mormântul soldatului necunoscut, lângă Kremlin, de Ziua Apărătorului Patriei la Moscova, Rusia (reeditat la 15 ianuarie 2020).

Daruieste Viata

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev și-a exprimat, marți, vehement, ura față de așa-numiții „nenorociți și degenerați” care doresc „moartea” Rusiei. Într-o postare pe rețeaua Telegram, citată de agențiile internaționale de presă, el promite ca, atât timp cât trăiește, se va strădui să-i facă să dispară pe inamicii Rusiei, pe care nu i-a nominalizat. Medvedev (56 de ani) a fost președinte între 2008 și 2012, când, potrivit Constituției, adevăratul om forte al politicii de la Moscova, Vladimir Putin, nu putea exercita șefia statului și a preluat-o pe cea a guvernului. După ce Putin s-a întors la Kremlin, Medvedev a devenit prim-ministru, între 2012 și 2020, iar acum e vicepreședinte al puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei. Cândva considerat o figură moderată, deși extrem de docilă, din anturajul lui Putin, el a devenit, încă de la declanșarea invaziei ruse din Ucraina, pe 24 februarie, unul dintre cei mai înverșunați critici ai țărilor occidentale care au impus sancțiuni economice împotriva Moscovei. Medvedev a calificat sancțiunile drept „nebunești” și a spus că acestea nu vor face decât să consolideze coeziunea societăţii ruse și nu vor provoca nemulțumirea populației față de autorități. Rusia, mai afirma el, are capacitatea de a-și pune la punct inamicii conduși de Statele Unite și va zădărnici ceea ce a numit complotul rusofob al Occidentului și încercarea acestuia de a-i sfâșia și îngenunchea țara.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023