Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Americanii îşi reiterează susţinerea pentru apărarea Ucrainei

Liderii G7 - președintele american Joe Biden, prim-ministrul japonez Fumio Kishida, cancelarul german Olaf Scholz, președintele Consiliului European Charles Michel și președintele francez Emmanuel Macron îl ascultă pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky (pe ecran) vorbind prin link video în timpul summitului G7 la Castelul Elmau din Kruen, Germania, 27 iunie 2022.
© EPA-EFE/CLEMENS BILAN / POOL   |   Liderii G7 - președintele american Joe Biden, prim-ministrul japonez Fumio Kishida, cancelarul german Olaf Scholz, președintele Consiliului European Charles Michel și președintele francez Emmanuel Macron îl ascultă pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky (pe ecran) vorbind prin link video în timpul summitului G7 la Castelul Elmau din Kruen, Germania, 27 iunie 2022.

Daruieste Viata

Președintele american, Joe Biden, a reiterat, în cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, „sprijinul continuu al Statelor Unite pentru apărarea Ucrainei” – anunţă un comunicat de presă al Casei Albe. Acesta evidențiază cele mai recente ajutoare americane oferite Ucrainei: 53 de milioane de dolari pentru infrastructura energetică, anunțate în noiembrie, și un pachet de 275 de milioane de dolari în muniții și echipamente, promise în decembrie. Şi președintele francez, Emmanuel Macron, a vorbit la telefon cu omologul său ucrainean, în special despre pregătirea noii conferințe de sprijin pentru Ucraina, programată, marți, la Paris. Aproape 500 de companii franceze vor fi participa, „pentru a răspunde nevoilor critice ale Ucrainei, a contribui la reconstrucția țării și a investi pe termen lung în potențialul economiei ucrainene” - a precizat preşedinţia de la Paris. Media internaţionale amintesc că armele furnizate Kievului de partenerii occidentali, în special de Statele Unite, au jucat un rol crucial în rezistenţa Ucrainei, încă de la începutul invaziei ruse, declanşate pe 24 februarie.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023