Știri

Președintele rus, Vladimir Putin, merge-n China luna viitoare

Președintele rus Vladimir Putin și ministrul chinez de externe Wang Yi își strâng mâna înainte de o întâlnire la Palatul Constantin (Konstantinovsky) din Strelna, lângă Sankt Petersburg, Rusia, 20 septembrie 2023.
© EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT   |   Președintele rus Vladimir Putin și ministrul chinez de externe Wang Yi își strâng mâna înainte de o întâlnire la Palatul Constantin (Konstantinovsky) din Strelna, lângă Sankt Petersburg, Rusia, 20 septembrie 2023.

Daruieste Viata

Președintele rus, Vladimir Putin, a confirmat, miercuri, că va vizita China în octombrie, la invitația omologului său, Xi Jinping. În timpul unei întâlniri în Rusia cu ministrul chinez de externe, Wang Yi, Putin s-a declarat „încântat” să accepte această invitație, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă și preluate de agențiile internaționale de presă. Kremlinul anunțase, deja, „intenția” președintelui rus de a călători în China, pentru a participa la un forum care reunește lideri mondiali. Moscova și Beijingul sunt pe poziții similare în ceea ce privește Statele Unite și soluționarea conflictului din Ucraina – susținea, în ajun, ministerul rus de Externe, într-un comunicat de presă, publicat după o întâlnire între șeful său, Serghei Lavrov, și omologul chinez. Potrivit sursei, cei doi ar fi detectat la americani „acțiuni (…) de natură antirusă și antichineză”. „Părțile au discutat în detaliu (și despre) situația din Ucraina, constatând inutilitatea încercărilor de a rezolva criza fără a ține cont de interesele Rusiei și, cu atât mai mult, fără participarea” acesteia – mai afirmă comunicatul rusesc. Wang se află în Rusia până joi, la invitația secretarului Consiliului de Securitate de la Moscova, Nikolai Patrușev. Analiștii spun că, aliați de lungă durată, China și Rusia se laudă adesea cu parteneriatul lor „nelimitat” și cu cooperarea lor economică și militară, care ar urma să se intensifice. Legăturile dintre cele două țări au devenit și mai strânse după invazia rusă din Ucraina, declanșată pe 24 februarie 2022 și niciodată condamnată de regimul comunist de la Beijing.

 

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș
România: încă un politician PSD cu dosar de corupție în Argeș

Cu implicarea vicepreşedintelelui Consiliului Judeţean, Marius-Florinel Nicolaescu, locuinţele cumpărate pentru persoane vulnerabile nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei
Trupele ruse de invazie și-au intensificat presiunea asupra Avdiivkăi, în estul Ucrainei

Primarul Vitali Barabaș crede că „inamicul a primit ordinul de a pune mâna cu orice preț pe orașul” în care s-ar mai afla mai puțin de 1.300 de civili.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza
Încă trei soldați israelieni uciși în Gaza

Locuitorii Fâșiei consideră că o ofensivă terestră israeliană în zonele de sud este iminentă.

Veridica News
Veridica News
04 Dec 2023