Știri

Iranul informat despre sancțiunile europene primite pentru că furnizează drone Rusiei

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, vorbește presei la începutul unui Consiliu UE de două zile de la Bruxelles, Belgia, 20 octombrie 2022. Consiliul se va reuni în perioada 20-21 octombrie pentru a discuta despre conflictul în curs în Ucraina, criza energetică, problemele economice și relațiile externe.
© EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ   |   Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, vorbește presei la începutul unui Consiliu UE de două zile de la Bruxelles, Belgia, 20 octombrie 2022. Consiliul se va reuni în perioada 20-21 octombrie pentru a discuta despre conflictul în curs în Ucraina, criza energetică, problemele economice și relațiile externe.

Susține jurnalismul independent

Înaltul reprezentant al UE Josep Borrell l-a informat pe omologul său iranian despre pachetul de sancțiuni adoptat joi, legat de folosirea dronelor fabricate în Iran de către Rusia, pentru a ataca populația și infrastructura civilă a Ucrainei.

”Am vorbit în această dimineață cu ministrul iranian de externe și l-am asigurat că UE este hotărâtă să facă tot ce este posibil împotriva tuturor celor care ar putea fi implicați în sprijinirea agresiunii ruse”, a spus Josep Borrell astăzi, la Bruxelles, înainte de începerea Consiliului European.

El nu a comentat care ar putea fi următorii paşi ai UE împotriva acţiunilor Iranului.

"Înainte de a lua în considerare pașii suplimentari, trebuie ca aceste decizii foarte importante să fie mai întâi implementate. Rusia comite acte de vandalism, terorizează - Putin terorizează infrastructura civilă, poporul Ucrainei. Trebuie să o oprim", a adăugat Înaltul Reprezentant al UE.

Sancțiunile europene vizează o fabrică de armament și trei generali iranieni considerați responsabili pentru furnizarea de drone kamikaze folosite de ruși pentru bombardarea Ucrainei. Marea Britanie s-a alăturat și ea măsurilor luate la Bruxelles.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora

O rafinărie rusească de petrol a trebuit să-și oprească operațiunile.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Continuă luptele în Fâșia Gaza
Continuă luptele în Fâșia Gaza

Un atac aerian israelian a ucis douăzeci de oameni într-o casă din tabăra de refugiați Nuseirat.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol

Principalul suspect a fost plasat în arest preventiv.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024