Știri

Germania acordă un nou ajutor militar pentru Ucraina

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, la începutul unei reuniuni a consiliului miniștrilor europeni ai apărării la Bruxelles, Belgia, 14 noiembrie 2023. Miniștrii apărării din UE vor ține o discuție privind sprijinul UE pentru Ucraina. Consiliul va face schimb de opinii cu privire la capacitatea de desfășurare rapidă și va fi informat cu privire la angajamentele în curs de desfășurare în cadrul politicii de securitate și apărare comună (PSAC).
© EPA-EFE/OLIVIER HOSLET   |   Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, la începutul unei reuniuni a consiliului miniștrilor europeni ai apărării la Bruxelles, Belgia, 14 noiembrie 2023. Miniștrii apărării din UE vor ține o discuție privind sprijinul UE pentru Ucraina. Consiliul va face schimb de opinii cu privire la capacitatea de desfășurare rapidă și va fi informat cu privire la angajamentele în curs de desfășurare în cadrul politicii de securitate și apărare comună (PSAC).

Susține jurnalismul independent

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius a anunțat la Kiev un pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 1,3 miliarde de euro. ”Este onoarea și plăcerea mea să anunț un nou pachet în timpul vizitei mele aici. Pachetul include alte 4 sisteme IRIS-T SLM, obuze de 155 mm, mine antitanc”, a spus Pistorius în timpul întâlnirii cu omologul său ucrainean Rustem Umierov. El s-a declarat încrezător că acest al 5-lea pachet german de sprijin îi va ajuta pe ucraineni în lupta împotriva agresiunii ruse. Ministrul german al apărării, Președintele Consiliului European, Charles Michel și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-au aflat la Kiev de ziua Libertății și Demnității prin care ucrainenii marchează revoltele pro-democratice începute în 2004. Și Statele Unite au anunțat ieri un ajutor militar suplimentar de 100 de milioane de dolari.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora
Ucrainenii și rușii au lansat zeci de drone unii contra altora

O rafinărie rusească de petrol a trebuit să-și oprească operațiunile.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Continuă luptele în Fâșia Gaza
Continuă luptele în Fâșia Gaza

Un atac aerian israelian a ucis douăzeci de oameni într-o casă din tabăra de refugiați Nuseirat.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol

Principalul suspect a fost plasat în arest preventiv.

Veridica News
Veridica News
19 May 2024