Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Comunitatea internaţională condamnă noua agresiune rusească

O fotografie pusă la dispoziție de serviciul de presă al Ministerului de Interne ucrainean arată consecințele unei explozii în incinta clădirii unei unități militare din Kiev, Ucraina, 24 februarie 2022.
© EPA-EFE/Interior Ministry press service HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES   |   O fotografie pusă la dispoziție de serviciul de presă al Ministerului de Interne ucrainean arată consecințele unei explozii în incinta clădirii unei unități militare din Kiev, Ucraina, 24 februarie 2022.

Daruieste Viata

Comunitatea internaţională a condamnat, practic, la unison, noua agresiune rusească împotriva Ucrainei vecine, declanşată joi, în zori. Pentru secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aceasta e un atac nesăbuit şi neprovocat, care pune în pericol nenumărate vieţi. Preşedintele american, Joe Biden, l-a acuzat pe omologul său rus, Vladimir Putin, că a ales să declanşeze un război premeditat, care va provoca suferinţe şi pierderi umane catastrofale. El spune că Rusia e singura vinovată de moartea şi distrugerea pe care le va antrena atacul din Ucraina. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a somat pe Putin, în numele umanităţii, să-şi retragă trupele din ţara vecină. Responsabilii de la Bruxelles ai Uniunii Europene au condamnat, pe o singură voce, ceea ce au numit atacul nejustificat împotriva Ucrainei, aşa cum au procedat şi cele 27 de state membre. Analiştii remarcă faptul că şi Ungaria, care are raporturi bune cu Rusia şi mai curând galciale cu Ucraina, şi-a exprimat susţinerea pentru independenţa şi integritatea teritoială ale acesteia din urmă. Reacţii de condamnare categorică au venit şi din afara spaţiului comunitar: Marea Britanie, Australia sau Japonia.
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023