Știri

Americanii au descoperit şi anihilat un instrument rus de spionaj cibernetic

O vedere generală arată clădirea care găzduiește Centrul European de Competență în Securitate Cibernetică (ECCC), în campusul Universității Politehnica (UPB), în timpul inaugurării sale la București, România, 09 mai 2023. ECCC, prima agenție a Uniunii Europene cu sediul în România își propune să faciliteze inovarea și politica industrială în domeniul securității cibernetice, precum și să supravegheze proiectele de dezvoltare și coordonare aferente în întreaga UE. Noul centru al Europei va servi, de asemenea, scopului unei recrutări mai rapide pentru talente în lumea IT și a securității cibernetice, în coordonare cu programul cheie de finanțare pentru cercetare și inovare al blocului, Horizon Europe, precum și Programul Europa digitală (DIGITAL), o platformă de finanțare a UE. concentrat pe apropierea tehnologiei digitale pentru întreprinderi, cetățeni și administrații publice.
© EPA-EFE/ROBERT GHEMENT   |   O vedere generală arată clădirea care găzduiește Centrul European de Competență în Securitate Cibernetică (ECCC), în campusul Universității Politehnica (UPB), în timpul inaugurării sale la București, România, 09 mai 2023. ECCC, prima agenție a Uniunii Europene cu sediul în România își propune să faciliteze inovarea și politica industrială în domeniul securității cibernetice, precum și să supravegheze proiectele de dezvoltare și coordonare aferente în întreaga UE. Noul centru al Europei va servi, de asemenea, scopului unei recrutări mai rapide pentru talente în lumea IT și a securității cibernetice, în coordonare cu programul cheie de finanțare pentru cercetare și inovare al blocului, Horizon Europe, precum și Programul Europa digitală (DIGITAL), o platformă de finanțare a UE. concentrat pe apropierea tehnologiei digitale pentru întreprinderi, cetățeni și administrații publice.

Responsabili pentru securitate cibernetică din Statele Unite şi Marea Britanie au emis o alertă prin care atrag atenţia asupra unui instrument de spionaj cibernetic, folosit de Rusia în întreaga lume. Poliţia federală americană, FBI afirmă că software-ul, cunoscut drept "Snake" - Şarpele, a fost identificat în peste 50 de ţări şi este cea mai sofisticată unealtă de spionaj cibernetic din arsenalul Moscovei. FBI precizează că Serviciul rus de Securitate, FSB foloseşte Snake pentru a colecta informaţii sensibile de la ţinte de înaltă prioritate, precum reţele guvernamentale, centre de cercetare şi jurnalişti.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia
Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, și-a dat demisia

Gestionat de acesta, sistemul de sănătate al Capitalei României e zguduit de scandaluri de corupție.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”

„Iarna va fi cu siguranță grea, cu siguranță nu va fi mai ușoară decât cea anterioară”, dar „știm ce pregătește inamicul și ce provocări ne așteaptă”.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre

Un proiect comun româno-bulgar pentru un al doilea pod rutier şi feroviar între Ruse şi Giurgiu a fost prezentat Comisiei Europene.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023