FAKE NEWS: OMS a planificat 10 ani de pandemii

O femeie stă în spatele gardului de carantină în timpul unui protest, pe fondul unei noi runde de restricții din cauza COVID-19, în Shanghai, China, 6 iunie 2022.
© EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI   |   O femeie stă în spatele gardului de carantină în timpul unui protest, pe fondul unei noi runde de restricții din cauza COVID-19, în Shanghai, China, 6 iunie 2022.

Susține jurnalismul independent

Oculta mondială plănuiește depopularea planetei în următorii ani, conform unui cunoscut conspiraționist, citat de media similară românească.

„Avem un plan de luptă” nu e sinonim cu „avem un plan să mergem la luptă”

ȘTIRE: Marion Koopmans este virusolog în guvernul olandez și a lucrat la Organizația Mondială a Sănătății, precum și la cunoscutul laborator Wuhan. Ea a declarat la televiziunea națională că, timp de ceva ani, OMS a plănuit 10 ani de pandemii, din 2020 până în 2030. OMS cunoștea dinainte despre prima pandemie, ceea ce este evident din faptul că, cu câteva luni înainte de izbucnirea pandemiei, au instruit guvernele din întreaga lume să se pregătească pentru răspândirea iminentă a unui agent patogen respirator. Cum putea OMS să știe că o pandemie va izbucni în câteva luni? Știau chiar și ce fel de boală va fi! Potrivit virusologului de la OMS Koopmans, este vorba de un plan pe care îl au de mai mulți ani... „Aceasta este prima pandemie”, a adăugat aceasta. Ea poate fi auzită în acest minidocumentar realizat de Stop World Control, documentar care prezintă dovezi copleșitoare că pandemia a fost într-adevăr planificată. În întreaga lume, mortalitatea în exces a crescut vertiginos după izbucnirea pandemiei de Covid, în special după lansarea vaccinurilor anti-Covid, fenomen contribuind la depopularea planetei – o componentă-cheie a agendei globaliste.

NARAȚIUNE: Organizația Mondială a Sănătății a elaborat un plan pe 10 ani, care va duce la depopularea planetei printr-o serie de pandemii artificial induse în rândul oamenilor.

CONTEXT: De la începuturile istoriei, omenirea s-a confruntat cu epidemii și pandemii de proporţii diverse, de la ciuma medievală sau holera din secolul XIX până la epidemiile de Ebola, SARS sau MERS şi pandemiile de gripă spaniolă, variolă, SIDA sau, cel mai recent, Covid19. Istoricii consemnează astfel de momente din viața diferitelor societăți încă din secolele V-IV î.e.n., dar există şi surse datând încă din jurul anului 1000 î.e.n.

La fel ca în cazul majorității problemelor ce afectează grupuri mari de oameni, epidemiile și pandemiile au generat teorii ale conspirației ce insinuează că răspândirea bolilor respective ar avea rădăcini oculte, ascunse publicului. Pentru argumentarea acestora, propagandiștii se folosesc, pe lângă minciuni și deformări grosolane ale realității, și de frânturi de adevăr, asociind nume de persoane reale și date concrete într-o logică nefirească, pentru a trage concluziile ce le convin.

Organizația Mondială a Sănătății este o agenție ONU care are rolul de a menține și coordona situația sănătății populației de pe glob. Activitatea sa privește atât aspecte legate de prevenirea și tratamentul bolilor sau diminuarea efectelor acestora, cât și nutriția și alimentația, stilul de viață sau abuzul de substanțe. La fel ca în cazul altor organizații (ONU în ansamblul său, NATO, UE etc.), și OMS este considerată de către conspiraționiști ca fiind un instrument al ocultei mondiale. Adversitatea față de rolul și politicile sale a fost sporită de măsurile restrictive recomandate de aceasta în timpul pandemiei de Covid19, dar chiar și înainte, OMS era considerată a fi o amenințare la adresa libertății omenirii, urmărind implementarea agendei globaliste care dorește subjugarea populației planetei și impunerea unei ordini sociale nefirești.

Autorul documentarului citat în materialul analizat este David Sorensen, liderul grupului „Stop World Control”, o organizație de luptă împotriva ocultei mondiale, care vrea să preia controlul total asupra planetei. Absolvent al Universității de Științe și Arte din Gent, Belgia, Sorensen s-a făcut remarcat atunci când a publicat o lucrare care susținea că întreaga teorie a evoluției a lui Charles Darwin este profund antiștiințifică. Ulterior, el a declarat și că a avut o „întâlnire cu divinitatea”, fără a intra prea mult în detalii, iar acum se autointitulează „jurnalist misionar”. În susținerea teoriilor sale conspiraționiste, „Stop World Control” se bazează pe membrii săi „experți în mai multe domenii”, dar a căror activitate științifică este imposibil de depistat.

OBIECTIV: Subminarea încrederii populației în autorități și organisme internaționale precum OMS, ONU, etc., provocarea şi amplificarea de tensiuni sociale şi validarea propriilor teorii conspiraţioniste.

Concentrată pe planul său diabolic, oculta nu a sesizat că populația planetei crește

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Încă de la înființarea sa, în 1948, Organizația Mondială a Sănătății a elaborat diverse planuri de acțiune pentru a pregăti populația planetei în cazul izbucnirii unor epidemii și pandemii. În ciuda avertismentelor conspiraționiștilor, recomandările și ghidurile sale nu sunt obligatorii, iar decizia implementării sau ignorării acestora se ia la nivel de stat, fără ca organizația să se substituie guvernării locale. Încă de la mijlocul anilor 2000, imediat după epidemia de SARS din 2002-2004, OMS a avertizat cu privire la riscul crescut de epidemii și pandemii în următorii 15-20 de ani dar, deși în 2009-2010 mai multe țări s-au confruntat cu epidemii de gripă aviară și gripă porcină, avertismentele organizației au fost prea puțin băgate în seamă. Astfel, OMS a încercat diverse parteneriate cu o serie de organisme internaționale și organizații private, ca Banca Mondială, Coaliția pentru Inovații în Pregătirea pentru Epidemii, co-fondată de Fundația Bill & Melinda Gates, Wellcome Trust sau Comisia Europeană, pentru o coordonare mai bună la nivel mondial.

În cadrul acestei acțiuni au fost create mai multe simulări ale unor pandemii ipotetice, printre care și unele ce aveau ca punct de plecare China sau Asia de Sud-Est și cu agentul patogen răspândit la nivel global pe calea aerului. Aceste simulări sunt astăzi folosite de conspiraționiști atunci când afirmă că pandemia de Covid19 a fost planificată, fără a menționa însă că există și simulări ale unor pandemii cu viruși transmiși pe calea apei, prin contact sexual etc., având puncte de origine și în alte zone geografice. OMS a inventat termenul generic „boala X”, pentru a reprezenta o epidemie internațională gravă cauzată de un agent patogen necunoscut la acel moment. Scopul acestui concept era acela de a concentra cercetarea și dezvoltarea unor tratamente și măsuri sanitare generice, aplicabile la diferitele tipuri de viruși probabili a deveni periculoși la scară planetară. Așa se explică de ce vaccinurile anticovid19 care folosesc tehnologia mARN au putut fi dezvoltate într-un timp aparent scurt.

Prof. Marion Koopmans nu este „virusolog în guvernul olandez” (nu există această funcție în nici un guvern din lume). Este virusoloagă, în prezent șefă a Departamentului de Viroscience din cadrul Centrului de Medicină al Universității Erasmus din Rotterdam. Cercetările sale se concentrează pe bolile infecțioase emergente, norovirusurile și medicina veterinară. În 2018, a primit premiul Stevin al Organizației Olandeze pentru Cercetare Științifică. În plus, face parte din grupul științific consultativ al Organizației Mondiale a Sănătății.

Legătura Marionei Koopmans cu laboratorul din Wuhan nu a fost una de muncă, ci de natură investigativă. La începutul anului 2021, Marion Koopmans a făcut parte dintr-o echipă de experți numiți de Organizația Mondială a Sănătății, care a efectuat o misiune de 28 de zile în orașul chinezesc Wuhan pentru a investiga originile virusului care a provocat pandemia globală de Covid19. Ea nu a afirmat niciodată că „OMS a plănuit 10 ani de pandemii”, ci, răspunzând unei întrebări legate de șansele ca o nouă pandemie cu efecte devastatoare să izbucnească în viitorul apropiat după cea de Covid19, a spus că acest scenariu face parte din planul OMS pe 10 ani de luptă împotriva potențialelor pandemii. De altfel, Organizația Mondială a Sănătății a și anunțat simbolic sfârșitul pandemiei de Covid19 în primăvara acestui an, dând peste cap întreaga teorie ce susține că oculta pregătește o pandemie eternă.

Dar chiar și fără argumentele de mai sus, un singur fapt rămâne suficient pentru a dovedi că teoria depopulării planetei de către o misterioasă elită diabolică este absurdă și ridicolă în același timp: de la declanșarea pandemiei de Covid19 și chiar și după începerea campaniei de vaccinare împotriva acestei boli, populația planetei a crescut constant, depășind în acest moment 8 miliarde de persoane, față de aproximativ 7,8 miliarde anterior crizei declanșate de virusul SARS Cov2.

 • Publicație / Media:
  activenews.ro
 • Data publicării:
  11/11/2023
 • Public țintă:
  CONSPIRAȚIONIȘTI, CORONASCEPTICI, ANTIVACCINIȘTI, SUVERANIŞTI, NAŢIONALIŞTI, ANTIOCCIDENTALI
 • Amplificare:
  REȚELE SOCIALE
 • Narațiune cheie:
  ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII ARE UN PLAN DE DEPOPULARE A PLANETEI, PRIN MAI MULTE PANDEMII INDUSE ARTIFICIAL, ÎNTR-O PERIOADĂ DE 10 ANI.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Cezar Manu

Cezar Manu
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 6 min
Monitor Fake News Nr. 76: Rusia a distrus un convoi NATO
Monitor Fake News Nr. 76: Rusia a distrus un convoi NATO

Breaking Fake News realizează, săptămânal, o selecție a narațiunilor false demontate în presa internațională.

Horia Grușcă
Horia Grușcă
17 May 2024
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia luptă în Ucraina pentru valorile tradiționale
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Rusia luptă în Ucraina pentru valorile tradiționale

Războiul din Ucraina este purtat de Rusia pentru salvarea valorilor tradiționale și a familiei de desfrâu și perversiunea Occidentului, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
16 May 2024
FAKE NEWS: Ucraina ar putea ataca Republica Moldova
FAKE NEWS: Ucraina ar putea ataca Republica Moldova

Ucraina va intensifica bombardarea „neintenționată” a teritoriului Republicii Moldova dacă aceasta va avansa mai mult pe calea integrării europene, lăsând în urmă Kievul, susține canalul de Telegram pro-Kremlin „Smugleank”.

Veridica
Veridica
15 May 2024
FAKE NEWS: Franța a trimis Legiunea Străină pe frontul ucrainean
FAKE NEWS: Franța a trimis Legiunea Străină pe frontul ucrainean

Mii de militari ai Legiunii Străine franceze luptă deja pe frontul ucrainean, potrivit unei publicații filoruse și antioccidentale.

Cezar Manu
Cezar Manu
14 May 2024