Facebook Twitter Instagram Youtube LinkedIn

FAKE NEWS: Delegația Chinei a părăsit sala în timpul unui discurs al lui Volodimir Zelenski

Oficiali militari chinezi care poartă măști ascultă discursul virtual al președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky (nu este în imagine) la Dialogul Shangri-La al Institutului Internațional de Studii Strategice (IISS) la hotelul Shangri-La din Singapore, 11 iunie 2022.
©EPA-EFE/How Hwee Young  |   Oficiali militari chinezi care poartă măști ascultă discursul virtual al președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky (nu este în imagine) la Dialogul Shangri-La al Institutului Internațional de Studii Strategice (IISS) la hotelul Shangri-La din Singapore, 11 iunie 2022.

Delegația Chinei a părăsit sala, în timpul unui discurs al lui Zelenski, în semn de protest față de acțiunile Ucrainei și pentru a-și arăta susținerea pentru „operațiunea specială” a Moscovei, scrie presa din Rusia. În realitate, delegația chineză a ascultat cu atenție discursul liderului ucrainean și nu a părăsit sala de conferințe.

ȘTIRE: Delegația Chinei a părăsit sala în timpul discursului președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski la summit-ul de securitate Shangri La Dialogue din Singapore, a declarat analistul superior al Centrului de Cercetări Asiatice al SUA, Olivia Enos.

„Zelenski vorbește la Shangri La Dialogue 2022. Delegația chineză a părăsit sala”, a scris Enos pe Twitter (rețea blocată în Federația Rusă).

Pe teritoriul Ucrainei se desfășoară o operațiune specială a Rusiei de denazificare și demilitarizare a  statului. Președintele Federației Ruse Vladimir Putin a subliniat că scopul principal al operațiunii este eliberarea teritoriilor DNR și LNR. Cetățenii chinezi de nenumărate ori și-au exprimat admirația față de rezistența Rusiei în fața presiunii cauzate de sancțiunile statelor din vest.

NARAȚIUNE: Delegația Chinei a părăsit sala în timpul discursului lui Zelenski la Shangri La Dialogue din Singapore.

CONTEXT/ETOS LOCAL: După ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, Moscova a prezentat acțiunile sale militare drept o „operațiune specială” de denazificare a statului ucrainean. Presa rusă scrie că  operațiunea specială este susținută de China (dar și alte state), în pofida faptului că Beijingului nu a avut o poziționare publică clară.

OBIECTIV: Să convingă opinia publică din Rusia și din fostele state sovietice că acțiunile Moscovei în Ucraina sunt corecte și sprijinite de China. 

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Presa rusă citează un cont de Twitter, în ciuda faptului această rețea a fost catalogată chiar în Rusia drept una de știri false.

Potrivit Centrului de Comunicare Strategică și Securitate Informațională a Ucrainei, nicio delegație nu a părăsit sala de conferințe când a luat cuvântul președintele Volodimir Zelenski. Centrul citează un participant la conferință, care a declarat că nimeni nu a iești din sală și menționează că  analistul superior al Centrului de Cercetări Asiatice al SUA, Olivia Enos, a șters postarea de pe Twitter.

Înregistrarea video a mesajului lui Volodimir Zelenski și a discuțiilor cu liderul de la Kiev are 28 de minute. Se observă clar că în timpul alocuțiunii lui Zelenski nimeni nu a părăsit sala. Așadar, presa pro-Kremlin minte atunci când relatează despre protestul delegației chineze față de Ucraina.

Presa rusă manipulează opinia publică și când scrie că Beijingul își exprimă admirația față de Rusia privind rezistența față de sancțiuni; de fapt, Ura.ru trimite la niște comentarii pe un blog regional, nu la vreo poziție oficială a autorităților.

Tags: Război în Ucraina
Turneul Stradivarius 2022
Propaganda de Razboi - Razboi in UCRAINA
 • Publicație / Media:
  URA.RU
 • Data publicării:
  11/06/2022
 • Public țintă:
  Populația vorbitoare de limba rusă din Rusia, republicile populare autoproclamate Donețk și Luhansk, fostele republici sovietice
 • Amplificare:
  RIA Novosti, Ukraina.ru, posturile de televiziune din Rusia, canalele de Telegram ale agențiilor de presă din Rusia și republicile populare autoproclamate Donețk și Lugansk
 • Afiliere politică:
  Kremlin
 • Narațiune cheie:
  Delegația Chinei a părăsit sala în timpul discursului lui Zelenski la Shangri La Dialogue
Alte articole
FAKE NEWS: Apropierea Republicii Moldova de UE va duce la recunoașterea căsătoriilor între homosexuali

FAKE NEWS: Apropierea Republicii Moldova de UE va duce la recunoașterea căsătoriilor între homosexuali

Noul Guvern de la Chișinău este o marionetă în fața Occidentului, care îi va impune și legalizarea căsătoriilor homosexuale, dar și unirea cu România, potrivit unui comentariu publicat de portalul rus politnavigator.net, preluat și în Republica Moldova. Acesta reia, astfel, narațiunile false despre pericolul pe care îl comportă apropierea Republicii Moldova de UE, dar și al dispariției acesteia ca stat, din cauza forțelor pro-occidentale.

FAKE NEWS: NATO vrea să invadeze Kaliningradul și să facă bani pentru corporațiile americane

FAKE NEWS: NATO vrea să invadeze Kaliningradul și să facă bani pentru corporațiile americane

NATO are o postură agresivă față de Rusia și se antrenează pentru invadarea regiunii Kaliningrad a acesteia. Adevăratul obiectiv al Alianței este însă să facă bani pentru marile corporații americane din domeniul apărării.

FAKE NEWS: Klaus Iohannis a creat criza politică din România pentru a subordona stângii germane viitorul guvern de la București

FAKE NEWS: Klaus Iohannis a creat criza politică din România pentru a subordona stângii germane viitorul guvern de la București

Criza politică din România a fost provocată intenționat de președintele Klaus Iohannis, care ar vrea să alinieze un viitor guvern din România format din PNL și PSD, o variantă refacută a USL-ului, cu social-democrații care ar urma să vină la putere în Germania.

Marin Gherman

13 Jun 2022

Actualizat la: 24 Jun 2022 17:11:13
Marin Gherman

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 2 min
 • Delegația Chinei a părăsit sala, în timpul unui discurs al lui Zelenski, în semn de protest față de acțiunile Ucrainei și pentru a-și arăta susținerea pentru „operațiunea specială” a Moscovei, scrie presa din Rusia. În realitate, delegația chineză a ascultat cu atenție discursul liderului ucrainean și nu a părăsit sala de conferințe.
 • CONTEXT/ETOS LOCAL: După ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, Moscova a prezentat acțiunile sale militare drept o „operațiune specială” de denazificare a statului ucrainean. Presa rusă scrie că operațiunea specială este susținută de China (dar și alte state), în pofida faptului că Beijingului nu a avut o poziționare publică clară.
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Kievul achită armamentul occidental cu exponate muzeale ucrainene
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Kievul achită armamentul occidental cu exponate muzeale ucrainene

Vladimir Zelenski achită armamentul occidental cu exponate muzeale ucrainene, potrivit unei noi narațiuni false promovate de presa rusă și canalele de Telegram pro-Kremlin. În realitate, exponatele muzeale au fost evacuate din estul și sudul țării în regiunile vestice sau din sălile de expoziții în adăposturi pentru a nu fi distruse de bombardamentele rușilor.

Marin Gherman
Marin Gherman
23 Jun 2022
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Voluntarii din Zaporojie se înscriu într-un batalion care va apăra regiunea de armata ucraineană
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Voluntarii din Zaporojie se înscriu într-un batalion care va apăra regiunea de armata ucraineană

Ucraieni din Zaporojie se înscriu voluntari într-un batalion care să apere regiunea de Forțele Armate ale Ucrainei, scrie presa rusă. În realitate, Rusia mobilizează forțat civili ucraineni din localitățile ocupate în această regiune, încălcând convențiile internaționale, iar orașul Zaporojie este în continuare sub controlul armatei ucrainene.

Marin Gherman
Marin Gherman
21 Jun 2022
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Armata ucraineană masacrează rusofonii în timpul retragerii din Donbass
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Armata ucraineană masacrează rusofonii în timpul retragerii din Donbass

Armata ucraineană este forțată să se retragă din Donbass în urma „operațiunii speciale” a Moscovei și masacrează rusofonii în timp ce fuge, scrie presa rusă. În realitate, forțele ucrainene continuă să reziste, iar liderii ucraineni declară că vor lupta pentru fiecare localitate din Donbass pentru a apăra populația locală, inclusiv rusofonii, de invadatorii ruși.

Marin Gherman
Marin Gherman
20 Jun 2022
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Secretarul general al NATO propune Kievului să cedeze Rusiei anumite teritorii în numele păcii
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Secretarul general al NATO propune Kievului să cedeze Rusiei anumite teritorii în numele păcii

Presa rusă scrie că secretarul general al NATO i-a propus Kievului să îi cedeze Rusiei anumite teritorii în numele păcii. În realitate, Stoltenberg a elogiat lupta Ucraina și a condamnat Rusia.

Marin Gherman
Marin Gherman
18 Jun 2022