FAKE NEWS: Decesele cauzate de miocardită, legate de vaccinul anti-Covid19

O româncă primește o doză de vaccin Pfizer de la o asistentă voluntară la Palatul Copiilor din București, România, 22 octombrie 2021.
© EPA-EFE/ROBERT GHEMENT   |   O româncă primește o doză de vaccin Pfizer de la o asistentă voluntară la Palatul Copiilor din București, România, 22 octombrie 2021.

Holzstock Festival

Un studiu nevalidat de comunitatea medicală pretinde că miocardita ce a ucis mai mulţi pacienţi în ultimii doi ani este cauzată de vaccinul anti-Covid19.

Medicina, în rol de armă a globaliştilor occidentali

ȘTIRE: „Medicii Peter McCullough, Roger Hodkinson, Aseem Malhotra și William Makis au fost coautori ai unui studiu intitulat „Miocardită indusă de COVID-19, dovedită prin autopsii”, împreună cu Nicolas Hulscher de la Universitatea din Michigan.

„Acum avem dovezi clare, evidente în autopsii: în 100% din cazuri, este vorba de o miocardită fatală, indusă de vaccin”, a declarat dr. McCullough. Cercetările lor au confirmat că, în cazurile confirmate prin autopsie, în care miocardita indusă de vaccin a fost inclusă ca o posibilă cauză de deces, 100% a fost legată cauzal de vaccin.

Autorii menționați mai sus au efectuat o revizuire cuprinzătoare a tuturor rapoartelor de autopsie publicate, până la 3 iulie 2023, care detaliază cazurile de miocardită posibil legată de vaccinarea anti-COVID-19. Trei dintre experții cu specializare în patologia cardiacă au evaluat cauzalitatea în fiecare caz.”

NARAȚIUNE: Vaccinurile anti-Covid19 cauzează miocardită, ce duce la moartea celor imunizaţi.

CONTEXT: Încă de la începutul pandemiei de Covid19, în România au apărut o serie de narațiuni false cu privire la natura și originea virusului SARS-CoV2, măsurile luate pentru a combate răspândirea sa, sau eficiența și efectele vaccinării. Printre promotorii acestor narațiuni false se găsesc adepți ai teoriilor conspirației, ortodocși radicali, suveraniști, euro-sceptici și anti-occidentali. Narațiunile false cu privire la pandemie și vaccinuri au mai multe surse. Una din ele este Rusia, care are drept scop destabilizarea societățile occidentale; o alta este China, scopul său principal fiind să abată atenția de la modul în care a abordat inițial pandemia și de la faptul că SARS-CoV-2 a apărut pe teritoriul său. În acelaşi timp însă, publicații și „influenceri” occidentali, de obicei din zona dreptei radicale și conspiraționiștilor sunt, de asemenea, surse de dezinformări. Acestea sunt preluate și răspândite de alți „influenceri”, de publicații din întreaga lume sau pe rețelele de socializare. Există mai multe categorii sensibile la astfel de narațiuni și dezinformări – coronasceptici, antivacciniști, persoane care n-au încredere în autorități etc. În numeroase țări au apărut adevărate mișcări antivaccin, influențate puternic de o parte din aceste narațiuni, pe care le preiau, le internalizează și le amplifică.

În România, vârf de lance în lupta cu vaccinurile este site-ul activenews.ro, care, de-a lungul timpului, a căutat să-și valideze teoriile antivacciniste prin pseudo-experți, site-uri anonime sau prin citarea falsă a diverse studii. Veridica a demontat, deja, mai multe știri false și dezinformări cu privire la vaccinul antiCovid19, care ar cauza sterilitate pe trei generații, nu sunt eficiente şi au efecte adverse grave sau provoacă celor imunizaţi cancer testicular.

Peter A. McCullough, coordonatorul studiului în cauză, este un medic cardiolog american, celebru pentru promovarea mai multor fake-news-uri şi dezinformări legate de pandemia de Covid19. În martie 2021, el a apărut în faţa unei comisii senatoriale a statului Texas pentru a se apăra de acuzaţiile de răspândire de informaţii false, iar Comitetul American de Medicină Internă i-a retras calitatea de membru din motive ce ţin de conduita profesională. De-a lungul timpului, McCullough a susţinut că pandemia a fost planificată, că proteina spike din vaccinurile ARNm omoară celulele din corpul uman, iar în aprilie 2021, deci cu doi ani anterior publicării studiului în discuţie, afirma într-un interviu că vaccinurile antiCovid19 omoară sute de mii de oameni.

OBIECTIV: Promovarea culturii antivaccin, validarea propriilor teorii conspiraţioniste şi slăbirea încrederii în autorităţi.

O concluzie trasă înaintea analizei nu e știință

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Miocardita reprezintă inflamaţia muşchiului inimii denumit miocard, care afectează funcţia contractilă a inimii, reducând capacitatea acesteia de a pompa sângele şi producând tulburări de ritm, unele suficient de severe încât să pună viaţa în pericol. Miocardita este una dintre cauzele de moarte subită la tineri. Ea poate afecta pe oricine, inclusiv adulţii tineri, copiii şi sugarii. De altfel, miocardita apare în special la persoanele tinere, sănătoase şi sportive, aparent fără probleme evidente de sănătate.

Cel mai frecvent, miocardita este cauzată de o infecţie virală, însă ea poate rezulta şi ca urmare a unei reacţii adverse la un medicament. Majoritatea pacienţilor sunt asimptomatici. Diagnosticul este dificil de pus, deoarece simptomele nu sunt specifice, iar tratamentul depinde de cauză. Uneori repausul la pat în perioada acută şi medicaţia simptomatică pot fi de ajuns. În cele mai multe cazuri, pacientul se vindecă şi recuperarea este completă. În 5% din cazuri însă, miocardita poate suferi complicaţii cu consecinţe din cele mai grave. Incidenţa bolii nu este cunoscută, întrucât o mare parte din cazuri evoluează asimptomatic, pe de o parte, iar pe de altă parte deoarece nu există un test de diagnostic universal valabil.

Studiul despre care vorbește materialul de față nu este „peer-reviewed”, adică nu a fost verificat și validat de nicio altă sursă, independentă de echipa inițială. În plus, este de remarcat faptul că doi dintre cei cinci autori ai recenziei sunt angajați ai The Wellness Company, o firmă ce comercializează suplimente despre care afirmă că protejează împotriva „leziunilor provocate de vaccin”.

O primă problemă a „cercetării” o reprezintă selecția studiilor incluse în revizuire. Autorii au exclus majoritatea studiilor identificate în căutarea lor, adică 473 din 487, fără a preciza în mod clar motivele pentru care au făcut acest lucru, în condițiile în care includerea sau excluderea unui număr atât de mare de studii ar putea modifica foarte mult rezultatele și, prin urmare, nu ar trebui făcută fără o justificare științifică. Potrivit secțiunii Metode, autorii au inclus „Toate studiile de autopsie care indică miocardita indusă de vaccin ca posibilă cauză de deces”. Această definiție, împreună cu criteriul de excludere neclar, ridică întrebarea dacă nu cumva există din start unul sau mai multe criterii subiective de selectare a studiilor. De exemplu, nu este clar dacă autorii au exclus unele studii, altfel fiabile, pur și simplu pentru că includerea lor ar fi dat naștere la rezultate care sunt incompatibile cu opiniile lor asupra siguranței vaccinului anti-Covid19. Faptul că trei dintre autori sunt Roger Hodkinson, William Makis și Peter McCullough, toți cunoscuți pentru răspândirea de informații false despre Covid19 și vaccinuri în trecut, pune sub semnul întrebării obiectivitatea analizei lor.

Faptul că o persoană moare după vaccinarea anti-Covid19 nu este suficient în sine pentru a trage concluzii despre siguranța vaccinurilor. Motivul pentru aceasta este că, deși o asociere temporală între vaccinare și deces este necesară pentru a demonstra cauzalitatea, aceasta nu este suficientă în sine. Orice concluzie semnificativă ar trebui cel puțin să compare constatările din autopsiile persoanelor vaccinate cu un grup de control, de persoane nevaccinate, fapt ce nu apare ca efectuat de studiul în cauză. În schimb, concluziile se concentrează pe presupusele efecte dăunătoare ale proteinei spike induse de vaccinare.

În argumentarea concluziilor, autorii citează și se raportează la studii respinse de comunitatea științifică, cum ar fi cel efectuat de Spiro Pantazatos și Herve Seligmann.

Spre deosebire de ceea ce sugerează cercetarea analizată, rapoartele de deces după vaccinare sunt rare, așa cum explică site-ul Organizației Mondiale a Sănătății. În plus, ipoteza conform căreia vaccinurile anti-Covid19 provoacă sau cresc riscul de deces este în contradicție cu rezultatele sutelor de studii evaluate de colective științifice din întreaga lume, care arată că persoanele vaccinate nu mor într-un procent mai mare decât persoanele nevaccinate. Dimpotrivă, vaccinurile reduc riscul de deces, prin protejarea oamenilor împotriva formelor severe ale bolii. Și chiar dacă vaccinurile sunt asociate cu unele efecte secundare grave, acest risc este foarte mic și nu depășește beneficiile vaccinării.

 • Publicație / Media:
  ACTIVENEWS.RO
 • Data publicării:
  21/08/2023
 • Public țintă:
  ANTIVACCINIȘTI, CONSPIRAȚIONIȘTI, SUVERANIȘTI, NAŢIONALIŞTI
 • Amplificare:
  ZIAR.COM, MANIFESTE.RO, REȚELE SOCIALE
 • Narațiune cheie:
  VACCINUL ANTI-COVID19 PROVOACĂ MOARTEA CELOR IMUNIZAŢI.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Cezar Manu

Cezar Manu
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 6 min
FAKE NEWS: Big Pharma ţine secret un tratament pentru cancer
FAKE NEWS: Big Pharma ţine secret un tratament pentru cancer

Big Pharma îmbolnăveşte omenirea, în timp ce îi refuză accesul la tratamente împotriva cancerului, potrivit unui cunoscut site conspiraţionist, filorus.

Cezar Manu
Cezar Manu
23 Jul 2024
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Zeci de crime de război au fost comise de mercenarii francezi și militarii ucraineni în regiunea Harkov  
PROPAGANDĂ DE RĂZBOI: Zeci de crime de război au fost comise de mercenarii francezi și militarii ucraineni în regiunea Harkov  

Militarii ucraineni și mercenarii străini au violat femei și au jefuit civili în regiunea Harkov, potrivit propagandei pro-Kremlin.

Marin Gherman
Marin Gherman
22 Jul 2024
FAKE NEWS: Maia Sandu este vinovată pentru creșterea ratei infracționalității în R. Moldova
FAKE NEWS: Maia Sandu este vinovată pentru creșterea ratei infracționalității în R. Moldova

Maia Sandu poartă răspunderea personală pentru uciderea unui criminal turc la Chișinău și pentru creșterea ratei criminalității, potrivit canalului de Telegram Smugleanka. În realitate, rata infracționalității a scăzut iar combaterea criminalității nu este atribuția președintelui statului.

Veridica
Veridica
18 Jul 2024
Monitor Fake News Nr. 82: „Complotul" asasinării lui Trump
Monitor Fake News Nr. 82: „Complotul" asasinării lui Trump

Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump a produs rapid teorii ale conspirației

Horia Grușcă
Horia Grușcă
17 Jul 2024