Documentare

Breaking Fake News: Ce urmăresc spionii ruşi în România? (@TVR1)

Ce urmăresc spionii ruși în România

Sabotarea transporturilor militare spre Ucraina, infiltrarea spionilor ruși printre refugiați, penetrarea instituțiilor din domeniul apărării și securității, atacuri cibernetice, subminarea prin dezinformare și propagandă a încrederii românilor în Armată și aliați sunt câteva din obiectivele acțiunilor unor „servicii de informații ostile” enumerate de raportul CSAT pe 2023.
Invitat: Iulian Fota, fost consilier prezidențial pentru securitate națională

Mărul discordiei: un film românesc la Moscova

Un preot ortodox român și actorul Dorel Vișan au participat la deschiderea festivalului de film de la Moscova alături de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe chiar în ziua în care aceasta acuză România că „încearcă să anuleze cultura rusă".

Revista presei fake

În ultimele luni în Europa au apărut tot mai multe afişe ameninţând cu atacuri teroriste la adresa unor competiţii sportive populare, atribuite aşa-numitului Stat Islamic. Cine se află, de fapt, în spatele acestora? Dincolo de Ocean, apropierea alegerilor inflamează imaginaţia extremiştilor de dreapta americani, care răspândesc teorii fanteziste precum invadarea Statelor Unite de canibalii din Haiti şi intenţia declarată a soţiei fostului preşedinte Barack Obama de a candida la funcţia de preşedinte ca bărbat.

Alaska, de la ruși la americani

Alaska a fost descoperită de un danez înrolat în armata rusă, a fost cea mai săracă gubernie a Imperiului Țarist și a fost cumpărată de americani. S-a dovedit a fi o mină de aur, la propriu. A fost singura bucată de pământ care a trecut de la ruși la americani, iar Moscova pare să nu se fi împăcat cu asta. 
 

Tags: Ucraina , Rusia , spionaj , CSAT , SUA , KGB , Alaska , Obama , Mega
Marian Voicu

Marian Voicu
Urmareste-ne si pe Google News

Durată material: 00:40:04

Mai multe documentare

Documentar 00:47:18 min
Documentar 00:24:00 min
Breaking Fake News: Cazul „Sorina”

Breaking Fake News: Cazul „Sorina”

Marian Voicu
05 Jul 2020
Marian Voicu
Documentar 24:04 min
Documentar 00:40:00 min