DEZINFORMARE: Duminica Paștelui a devenit Ziua transsexualilor

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden
© EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS   |   Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden

Propaganda antiLGBT, una din armele Rusiei

Președintele american Joe Biden a declarat Paștele Catolic drept Ziua Vizibilității Persoanelor Transgender, potrivit unei dezinformări preluate și în România.

ȘTIRE: Joe Biden a declarat cea mai sfântă dintre sărbătorile creștine "Ziua vizibilității transsexualilor", anunțând că "americanii transsexuali fac parte din țesătura națiunii noastre", potrivit Breitbart. Biden a emis o proclamație oficială în Vinerea Mare, în care se poate citi: "Onorăm curajul și contribuțiile extraordinare ale americanilor transsexuali și reafirmăm angajamentul națiunii noastre de a forma o Uniune mai perfectă - în care toți oamenii sunt creați egali și tratați în mod egal pe tot parcursul vieții lor". Proclamația oficială a continuat:

„Prin urmare, eu, JOSEPH R. BIDEN JR., președintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorității cu care am fost investit prin Constituție și legile Statelor Unite, proclam prin prezenta 31 martie 2024, Ziua vizibilității transsexualilor.”

Ziua Vizibilității Persoanelor Transgender se sărbătorește de 15 ani

NARAȚIUNI: 1. Joe Biden a transformat Paștele în Ziua vizibilității persoanelor transgender. 2. (indirect) Joe Biden promovează „agenda LGBT”.

CONTEXT: Breitbart este o publicație americană care promovează așa-numita ideologie alt-right, ultra-conservatoare, și care de-a lungul timpului a preluat și promovat numeroase narațiuni false, dezinformări și teorii ale conspirației. Narațiuni false similare – sau chiar identice – cu cele ale Breitbart sunt promovate și de propaganda rusă; de exemplu, povestea unei legături între Statele Unite și gruparea jihadistă Statul Islamic, re-activată după atacul terorist de la Moscova din 22 martie, a fost promovată și de Breitbart în urmă cu câțiva ani.

Breitbart a fost acuzată frecvent de xenofobie și rasism, dar și de atacuri împotriva comunității LGBTQ+, văzută ca o amenințare pentru fibra morală a societății occidentale. Pe Bretibart sunt zeci de articole cel puțin tendențioase cu privire la comunitatea LGBTQ+, iar fostul șef Breitbart, Steve Bannon, a corespondat cu grupuri de ură anti-LGBTQ+ și l-a lăudat pe Vladimir Putin pentru politica sa homofobă.

Occidentul decăzut moral, care s-a abătut de la valorile creștine, este una dintre narațiunile principalele ale războiului propagandistic dus de Moscova împotriva UE și NATO, intensificat la maxim odată cu invadarea Ucrainei de către Rusia. Subiecte legate de comunitatea LGBT sunt folosite de ani de zile în încercările de a decredibiliza spațiul cultural european. Astfel, UE este prezentată ca „Gayropa”, un spațiu în antiteză cu cel al valorilor tradiționale, creștinești, ortodoxe, pe care Rusia le-ar reprezenta. Nu de puține ori, homosexualitatea și pedofilia sunt prezentate a fi practic același lucru, pentru a convinge publicul că, prin promovarea egalității în raport cu orientarea sexuală, se urmărește de fapt, legalizarea pedofiliei. Astfel, se induce ideea unei „agende LGBT” pe care UE/Occidentul (inclusiv democrații americani) ar încerca să o impună în mod forțat. Mesajele sunt preluate apoi de „purtători de cuvânt” locali și adaptate pe specificul fiecărei țări vizate.

OBIECTIV: Subminarea încrederii populației în autorități, promovarea discursului antioccidental și antieuropean, provocarea şi amplificarea de tensiuni sociale.

DE CE ESTE FALSĂ NARAȚIUNEA: Ziua Vizibilității Persoanelor Transgender este un eveniment anual care are loc pe 31 martie și este dedicat sărbătoririi persoanelor transgender și creșterii gradului de conștientizare cu privire la discriminarea cu care se confruntă acestea înn întreaga lume, precum și o sărbătoare a contribuțiilor lor la societate. Evenimentul a fost creat de activista transgender Rachel Crandall în 2009. Prima Zi Internațională a Vizibilității Transgenderilor a avut loc pe 31 martie 2009. Începând cu 2014, ea a fost aniversată în fiecare an, de tot mai multe state, în urma unei campanii online promovată de activiști transgender pe site-uri web, inclusiv Facebook, Twitter, Tumblr și Instagram. Participanții au postat selfie-uri, povești personale și statistici privind problemele transgender și alte postări conexe, pentru a crește gradul de conștientizare și a-și crește vizibilitatea.

Recunoscând importanța acestei zile pentru comunitatea transgender, președintele american Joe Biden proclamă, în mod constant, 31 Martie drept Ziua Vizibilității Persoanelor Transgender, încă din 2021, și o face în fiecare an. Gestul a a devenit unul de rutină, iar faptul că în acest an, ziua cade în aceeași dată cu Paștele Catolic este doar o coincidență, cel mult nefericită. Nu putem să nu remarcăm însă, ipocrizia creștinilor români de la activenews, care acum consideră Paștele Catolic cea mai sfântă dintre sărbătorile creștine, deși întreaga lor ideologie este bazată pe faptul că singura credință adevărată este cea ortodoxă, iar catolicismul și cel mai de seamă exponent al său, Papa, sunt adevărați apostați, susținători ai homosexualității și ai pedofiliei.

Veridica a demontat câteva dintre narațiunile promovate pe tema „agendei LGBTQ+, precum cea care susținea că, în România, elevii sunt obligați să urmărească filme care fac propagandă pentru sinucidere și homosexualitate, cea care pretindea că tinerii români nu vor mai ști ce sex au, iar OMS are drept scop mutilarea sexuală a copiilor.

Tags: LGBT , Rusia , Teoria conspirației , Joe Biden
 • Publicație / Media:
  activenews.ro
 • Data publicării:
  30/03/2024
 • Public țintă:
  ANTIOCCIDENTALI, ANTIEUROPENI, SUVERANIŞTI, NAŢIONALIŞTI, HOMOFOBI
 • Amplificare:
  ZIAR.COM, MEDIAFAX.RO, NEWSNETCRESTIN.RO, REȚELE SOCIALE
 • Narațiune cheie:
  Joe Biden a transformat Paștele în Ziua vizibilității persoanelor transgender.
Cezar Manu

Cezar Manu
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 32 min
DEZINFORMARE: Republica Moldova renunță la Transnistria
DEZINFORMARE: Republica Moldova renunță la Transnistria

Prin organizarea referendumului privind integrarea în UE, Chișinăul renunță la Transnistria, afirmă ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. Acesta reia, practic, teza dezintegrării Republicii Moldova, promovată în Transnistria și Găgăuzia.

Veridica
Veridica
03 Apr 2024
DEZINFORMARE: Sancțiunile UE pentru moldoveni, similare deportărilor staliniste
DEZINFORMARE: Sancțiunile UE pentru moldoveni, similare deportărilor staliniste

Sancționarea unor cetățeni moldoveni de UE amintește de deportările staliniste, iar guvernanții care o salută se aseamănă cu colaboratorii locali ai NKVD-ului, scrie un portal pro-rus. Acesta încearcă, totodată, să promoveze teza că aderarea Moldovei la Uniunea Europeană ar fi neconstituțională, întrucât ar însemna impunerea unei ideologii.

Veridica
Veridica
08 Mar 2024
DEZINFORMARE: Euromaidanul, o acțiune rusofobă și fascistă care a cauzat războiul
DEZINFORMARE: Euromaidanul, o acțiune rusofobă și fascistă care a cauzat războiul

Euromaidanul din Ucraina a fost o lovitură de stat organizată de fasciști și rusofobi, în urma căreia statul ucrainean riscă să dispară de pe hartă.

Marin Gherman
Marin Gherman
23 Feb 2024
DEZINFORMARE: România e un stat de mâna a doua în UE și Moldova riscă aceeași soartă
DEZINFORMARE: România e un stat de mâna a doua în UE și Moldova riscă aceeași soartă

România nu a câștigat nimic din aderarea la UE, unde este privită ca o țară de mâna a doua, iar Republica Moldova va avea aceeași soartă dacă se integrează, scrie propaganda pro-rusă.

Veridica
Veridica
21 Feb 2024