Știri

Vladimir Putin susține că un stat a pus la cale exploziile de la conductele Nord Stream, de anul trecut

Președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu reprezentanți ai comunității aviației profesionale la aniversarea a 100 de ani de aviație civilă internă, la Moscova, Rusia, 09 februarie 2023. În viitorul apropiat, guvernul rus va crea un proiect național privind sistemele fără pilot, a spus președintele Vladimir Putin o ședință a consiliului de supraveghere al Agenției pentru Inițiative Strategice.
© EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT   |   Președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu reprezentanți ai comunității aviației profesionale la aniversarea a 100 de ani de aviație civilă internă, la Moscova, Rusia, 09 februarie 2023. În viitorul apropiat, guvernul rus va crea un proiect național privind sistemele fără pilot, a spus președintele Vladimir Putin o ședință a consiliului de supraveghere al Agenției pentru Inițiative Strategice.

Daruieste Viata

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că exploziile de anul trecut de la Nord Stream au fost executate la ”nivel de stat”, respingând ideea că un grup autonom pro-ucrainean ar fi fost responsabil. "Ar trebui să fie căutați întotdeauna cei care sunt interesați. Și cine este interesat? Teoretic, desigur, Statele Unite sunt interesate", a spus Putin într-un interviu la postul de televiziune de stat Rossiya-1.
”O explozie de acest gen, de o asemenea putere, la această adâncime nu poate fi realizată decât de specialiști, și susținută de toată puterea unui stat, care are anumite tehnologii”, a declarat președintele rus.
Statele Unite au negat cu tărie orice implicare în exploziile Nord Stream. În februarie, Casa Albă a respins ca pe o ”ficțiune totală și falsă” postarea pe blog a unui jurnalist de investigație din Statele Unite care susținea că Washingtonul se afla în spatele exploziilor.
Conductele Nord Stream 1 și 2 care leagă Rusia și Germania prin Marea Baltică au fost lovite de o serie de explozii în septembrie anul trecut, în ceea ce Moscova a numit un act de ”terorism internațional”. Danemarca, Germania și Suedia investighează separat, dar Putin spune că Moscova nu a fost ținută la curent cu anchetele.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023