Știri

Ucraina este în campanie de atragere a noilor recruți

Indicativul de apel Jimmy, comandantul unei unități a Brigăzii 24 Mecanizate trece prin tranșee în regiunea Donețk, Ucraina, 6 noiembrie 2023. Comandantul Jimmy este economist. Înainte de invazia rusă a fost directorul general al unei mici companii, care comercializa piese de schimb pentru mașini. Jimmy a decis să se înroleze în armată în martie 2022, după ce orașul său natal, Cernihiv a fost atacat. După câteva luni în armată a primit o scurtă instruire militară și a devenit comandantul unei companii. Trupele ruse au intrat pe teritoriul ucrainean în februarie 2022, declanșând un conflict care a provocat distrugeri și o criză umanitară.
© EPA-EFE/Oleg Petrasyuk ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET   |   Indicativul de apel Jimmy, comandantul unei unități a Brigăzii 24 Mecanizate trece prin tranșee în regiunea Donețk, Ucraina, 6 noiembrie 2023. Comandantul Jimmy este economist. Înainte de invazia rusă a fost directorul general al unei mici companii, care comercializa piese de schimb pentru mașini. Jimmy a decis să se înroleze în armată în martie 2022, după ce orașul său natal, Cernihiv a fost atacat. După câteva luni în armată a primit o scurtă instruire militară și a devenit comandantul unei companii. Trupele ruse au intrat pe teritoriul ucrainean în februarie 2022, declanșând un conflict care a provocat distrugeri și o criză umanitară.

Holzstock Festival

Oficialități din apărare și din unitățile militare ale Ucrainei s-au lansat într-o ofensivă de seducere a cetățenilor pentru înrolarea în armată. Cu noi centre de informare, panouri publicitare, campanii pe platformele sociale și pe site-urile de căutare a locurilor de muncă, autoritățile încearcă să atragă voluntari. Entuziasmul înrolării de la începutul invaziei a dispărut, iar ucrainenii fie refuză acum să meargă în armată, fie au plecat în străinătate. Ministerul de Externe a suspendat de azi serviciile consulare pentru bărbații cu vârstă de recrutare, cu excepția celor care se întorc în Ucraina, iar o lege a mobilizării intră în vigoare luna viitoare, deși lipsită de pedepse dure pentru sustragere, în urma unui protest public.

Doar o treime din ucrainenii din țară sunt dispuși să lupte

Preocupările obișnuite cu privire la serviciul militar includ pregătirea inadecvată, comandanții slabi și faptul că nu există o limită a serviciului militar, potrivit unui sondaj recent, care arată că doar 35% dintre tinerii ucraineni spun că sunt pregătiți să servească în armată dacă sunt chemați. Planificatorii militari au recunoscut că într-o țară democratică oamenilor trebuie să li se garanteze dreptul de a alege. De aceea, prin noua campanie, candidații pot selecta unitatea și rolurile precise potrivite abilităților lor, precum și durata de stagiu. Michael Kofman, specialist militar la Carnegie Endowment for International Peace este însă sceptic că Ucraina va reuși să strângă sute de mii de oameni, mai ales în infanterie, pentru a contracara avantajul numeric al rușilor pe linia de front de 1.000 de km.

Veridica News

Veridica News
Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
38.794 de morți în Fâșia Gaza
38.794 de morți în Fâșia Gaza

Numărul răniților se apropie de 90 de mii.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
Kremlinul neagă eșecul armatei sale de invazie în regiunea ucraineană Harkov
Kremlinul neagă eșecul armatei sale de invazie în regiunea ucraineană Harkov

Președintele Vladimir Putin voia crearea acolo a unei zone tampon, pentru a preveni loviturile inamice contra teritoriului rusesc.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
Nou schimb de prizonieri de război între Ucraina şi Rusia UPDATE
Nou schimb de prizonieri de război între Ucraina şi Rusia UPDATE

Au fost eliberați 95 de oameni de fiecare parte.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024
România, depășită de Belgia în topul inflaţiei în luna iunie
România, depășită de Belgia în topul inflaţiei în luna iunie

Țara noastră este urmată de Spania și Ungaria.

Veridica News
Veridica News
17 Jul 2024