Știri

Statele Unite numesc un reprezentant special pentru reconstrucția Ucrainei postbelice

Secretarul de Comerț al SUA, Penny Pritzker la o discuție a Institutului de Politică Progresivă despre „Parteneriatul Trans-Pacific: O afacere mare pentru micii exportatori ai Americii” la Capitol Hill din Washington, DC, SUA, 26 septembrie 2016. TPP este un acord de liber schimb, încă de ratificat, între SUA, Canada, Japonia, Malaezia, Vietnam, Singapore, Brunei, Australia, Noua Zeelandă, Mexic, Chile și Peru.
© EPA/SHAWN THEW   |   Secretarul de Comerț al SUA, Penny Pritzker la o discuție a Institutului de Politică Progresivă despre „Parteneriatul Trans-Pacific: O afacere mare pentru micii exportatori ai Americii” la Capitol Hill din Washington, DC, SUA, 26 septembrie 2016. TPP este un acord de liber schimb, încă de ratificat, între SUA, Canada, Japonia, Malaezia, Vietnam, Singapore, Brunei, Australia, Noua Zeelandă, Mexic, Chile și Peru.

Susține jurnalismul independent

Președintele american Joe Biden a numit-o pe fostul secretar al Comerțului, Penny Pritzker drept reprezentant special pentru reconstrucția economiei Ucrainei, devastată de invazia rusă. Comunicatul Casei Albe afirmă că doamna Pritzker va lucra împreună cu guvernul ucrainean, cu aliații Statelor Unite și cu instituțiile financiare internaționale pentru mobilizarea investițiilor publice și private, stabilirea priorităților donatorilor și deschiderea piețelor de export și a afacerilor forțate să se închidă de atacurile brutale ale Rusiei. ”În timp ce facem acest pas pentru a ajuta Ucraina să-și construiască un viitor mai puternic, rămânem hotărâți să o ajutăm să-și apere libertatea astăzi”, se spune în comunicat. Penny Pritzker este o bogată femeie de afaceri, a fost ministru în administrația Obama, iar fratele ei este guvernator de Illinois. Familia ei a fugit de pogromurile anti-evreiești din Ucraina de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Într-un raport recent, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională a cerut o reconstrucție care să modernizeze economia Ucrainei, cu consolidarea sectorului privat și protecție împotriva corupției. Banca Mondială a estimat că Ucraina va avea nevoie de peste 400 de miliarde de dolari pentru reconstrucție.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Antisemitism în creștere în Suedia
Antisemitism în creștere în Suedia

Sunt „amenințări” adresate unor oameni care, „din cauza originii lor evreiești, au fost acuzați de acțiunile Israelului în Gaza”.

Veridica News
Veridica News
02 May 2024
Președintele francez, Emmanuel Macron, reiterează ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina invadată
Președintele francez, Emmanuel Macron, reiterează ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina invadată

Majoritatea țărilor europene, precum și Statele Unite, s-au distanțat în mod categoric de declarațiile sale.

Veridica News
Veridica News
02 May 2024
România:  nouă candidaţi la funcția de primar general al Bucureștiului
România: nouă candidaţi la funcția de primar general al Bucureștiului

Au fost respinse două candidaturi.

02 May 2024
Polonia: adolescent arestat fiindcă ar fi vrut să încendieze o sinagogă
Polonia: adolescent arestat fiindcă ar fi vrut să încendieze o sinagogă

Lăcașul de cult era gol, iar pagubele materiale au fost minore.

Veridica News
Veridica News
02 May 2024