Știri

România: au dispărut doi foști primari ai Slatinei, condamnați pentru fapte de corupție

O poză de arhivă din 08 ianuarie 2015 a ministrului român de Finanțe, Darius Vâlcov, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Ministerului Finanțelor Publice, la București, România. Potrivit procurorilor români, ministrul ar fi favorizat o firmă pentru un contract de lucrări publice de aproximativ 2 milioane de euro în timp ce era primar al orașului Slatina.
© EPA/OCTAV GANEA ROMANIA OUT   |   O poză de arhivă din 08 ianuarie 2015 a ministrului român de Finanțe, Darius Vâlcov, în timpul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Ministerului Finanțelor Publice, la București, România. Potrivit procurorilor români, ministrul ar fi favorizat o firmă pentru un contract de lucrări publice de aproximativ 2 milioane de euro în timp ce era primar al orașului Slatina.

Fostul primar al municipiului Slatina, din sudul României, Minel Prina, a fost dat în urmărire generală de poliție. El are de executat o condamnare de 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani, în dosarul de corupţie al fostului ministru de Finanțe Darius Vâlcov (PSD), el însuși fost edil în oraș și căutat, la rându-i, de polițiști. Vâlcov a primit 6 ani de închisoare. El figurează cu domiciliul în Slatina, însă ultimele informaţii spun că ar fi plecat de ceva vreme în Italia, acolo unde, pentru a scăpa de închisoare, au fugit mai multe persoane condamnate în România. Printre acestea figurează însăși procuroarea Alina Bica (fosta şefă a DIICOT – parchetul antimafia), fostul preşedinte social-democrat al CJ Neamţ, Ionel Arsene, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, un fost finanţator al clubului de fotbal Dinamo București, Dragoş Săvulescu, sau fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Mario Iorgulescu. Un alt fugar român celebru e fostul primar de stânga al Bucureștiului, medicul Sorin Oprescu, care a scăpat în Grecia de condamnarea de 11 ani de închisoare, tot pentru fapte corupție. Săptămâna trecută,  fostul deputat social-democrat în Parlamentul de la București Cristian Rizea a fost expulzat din Republica Moldova şi preluat de poliţiştii români, pentru a fi dus într-un penitenciar din ţară, unde va executa o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni închisoare, primită în 2019.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”
Premierul ucrainean, Denis Șmihal: Rusia și-a reluat „teroarea energetică”

„Iarna va fi cu siguranță grea, cu siguranță nu va fi mai ușoară decât cea anterioară”, dar „știm ce pregătește inamicul și ce provocări ne așteaptă”.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre
România şi Bulgaria vor construi un pod nou peste Dunăre

Un proiect comun româno-bulgar pentru un al doilea pod rutier şi feroviar între Ruse şi Giurgiu a fost prezentat Comisiei Europene.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023
Convorbiri la Casa Albă între președinții Statelor Unite și Ucrainei
Convorbiri la Casa Albă între președinții Statelor Unite și Ucrainei

Volodimir Zelenski face apel la sprijin continuu pentru țara sa în războiul cu Rusia.

Veridica News
Veridica News
22 Sep 2023