Știri

Reprezentanţele diplomatice ale României eliberează vize Schengen pentru cei care călătoresc în țara noastră

Pasagerii care tocmai au aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coand[” București trec prin zona în care ar fi efectuat inițial procedurile de control al pașapoartelor, în prima zi când România intră în spațiul Schengen, în orașul Otopeni, la 20 de kilometri nord de București, România, 31 martie 2024. După 17 ani ca membru al Uniunii Europene și 13 ani de negocieri, România, una dintre cele mai sărace țări din grup, va adera la spațiul Schengen de liberă circulație, numai pe calea aerului și pe mare, ceea ce limitează în continuare dramatic impactul pozitiv asupra economiei sale.
© EPA-EFE/ROBERT GHEMENT   |   Pasagerii care tocmai au aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coand[” București trec prin zona în care ar fi efectuat inițial procedurile de control al pașapoartelor, în prima zi când România intră în spațiul Schengen, în orașul Otopeni, la 20 de kilometri nord de București, România, 31 martie 2024. După 17 ani ca membru al Uniunii Europene și 13 ani de negocieri, România, una dintre cele mai sărace țări din grup, va adera la spațiul Schengen de liberă circulație, numai pe calea aerului și pe mare, ceea ce limitează în continuare dramatic impactul pozitiv asupra economiei sale.

Susține jurnalismul independent

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că misiunile diplomatice şi consulare ale României eliberează vize uniforme de scurtă durată Schengen, care permit cetăţenilor terţi să călătorească direct din România şi fără demersuri suplimentare în scop turistic sau de afaceri către celelalte state ale spaţiului Schengen.

Şederea în România, considerată şedere în Schengen

Şederile în România vor fi considerate şederi în spaţiul Schengen şi vor fi incluse în calculul şederii de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. Vizele Schengen emise de România vor permite călătoriile în spaţiul Schengen pentru şederi de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. MAE susţine că a întreprins demersurile necesare pentru asigurarea funcţionalităţii sistemelor de informaţii naţionale în domeniul vizelor, respectiv a racordării acestora la sistemele centrale de la nivel UE.

EBOOK> Razboi si propaganda: O cronologie a conflictului ruso-ucrainean

EBOOK>Razboiul lui Putin cu lumea libera: Propaganda, dezinformare, fake news

Veridica News

Veridica News




Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
34.622 de oameni ucişi  în Fâșia Gaza
34.622 de oameni ucişi în Fâșia Gaza

Marea Britanie anunță că a adoptat sancțiuni împotriva „extremiștilor” israelieni din Cisiordania.

Veridica News
Veridica News
03 May 2024
Reporteri Fără Frontiere: presiunea politică asupra presei este în creștere pretutindeni
Reporteri Fără Frontiere: presiunea politică asupra presei este în creștere pretutindeni

Condițiile pentru practicarea jurnalismului sunt precare în trei sferturi dintre țările lumii.

Veridica News
Veridica News
03 May 2024
Alegeri parțiale în Anglia: victorie a laburiștilor, din opoziție
Alegeri parțiale în Anglia: victorie a laburiștilor, din opoziție

Presa afirmă că premierul conservator, Rishi Sunak, e cu spatele la zid.

03 May 2024
Încă un ostatic israelian a murit în Fâșia Gaza
Încă un ostatic israelian a murit în Fâșia Gaza

Soția sa a fost ucisă de teroriștii Hamas pe 7 octombrie, iar doi dintre copii au fost, la rândul lor, ostatici aproape două luni.

03 May 2024