Știri

RĂZBOI ÎN UCRAINA: Țara se reface după două zile de atacuri rusești asupra infrastructurii sale civile

O fotografie pusă la dispoziție de Serviciul de presă prezidențial ucrainean la 10 octombrie 2022 îl arată pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, Ucraina. Pe 10 octombrie au fost raportate explozii în mai multe cartiere ale capitalei ucrainene. Cel puțin 11 persoane au murit și zeci au fost rănite în urma atacurilor cu rachete, a anunțat Serviciul de Stat de Urgență (SES) al Ucrainei. Trupele ruse au intrat în Ucraina la 24 februarie 2022, declanșând un conflict care a provocat distrugeri și o criză umanitară.
© EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT -- MANDATORY CREDIT: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE -- HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES   |   O fotografie pusă la dispoziție de Serviciul de presă prezidențial ucrainean la 10 octombrie 2022 îl arată pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev, Ucraina. Pe 10 octombrie au fost raportate explozii în mai multe cartiere ale capitalei ucrainene. Cel puțin 11 persoane au murit și zeci au fost rănite în urma atacurilor cu rachete, a anunțat Serviciul de Stat de Urgență (SES) al Ucrainei. Trupele ruse au intrat în Ucraina la 24 februarie 2022, declanșând un conflict care a provocat distrugeri și o criză umanitară.

Daruieste Viata

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că alimentarea cu energie electrică a fost complet restabilită în majoritatea regiunilor, după bombardamentele extinse ale rușilor din primele două zile ale săptămânii. În patru din cele 12 regiuni afectate reparațiile sun în curs și vor fi finalizate în viitorul apropiat, a dat el asigurări.
În mesajul său nocturn, președintele le-a mulțumit ucrainenilor și șefilor de comunități care au abordat conștient situația și au limitat consumul de energie electrică.
El a explicat că în unele locuri companiile energetice sunt nevoite să folosească programe cu opriri de stabilizare. Acest lucru este necesar doar pentru a menține funcționarea normală a întregului sistem energetic în condițiile în care producția de energie electrică a scăzut.
Pe 10 și 11 octombrie, Rusia a efectuat lovituri masive cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Au fost lansate peste o sută de rachete de croazieră și drone. În urma bombardamentelor, obiective de infrastructură critică au fost avariate, alimentarea cu energie electrică și comunicațiile mobile au fost întrerupte în unele zone.

Volodimir Zelenski a dat asigurări că întreaga mașinărie rusă de teroare va fi neutralizată. Președintele ucrainean care a luat parte la o reuniune a donatorilor care ajută Ucraina să-și păstreze stabilitatea financiară, a spus că țara sa va aduce în fața justiției ”fiecare ucigaș și călău rus - de la comandanți la soldați care au executat ordine penale”.

Veridica News
Veridica News

Urmareste-ne si pe Google News

Timp de citire: 1 min
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului
România a fost lăudată în Congresul american pentru eforturile de combatere a antisemitismului și promovarea memoriei Holocaustului

Ambasada României la Washington a marcat 20 de ani de la înființarea Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România (Comisia Wiesel).

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie
Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizită în SUA până pe 7 decembrie

Acesta va avea întâlniri, printre alții, cu secretarul de stat american Antony Blinken și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite.

Veridica News
Veridica News
02 Dec 2023